talerzu, na osobnym talerzu nasypujemy bułkę tartą. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Ruloniku maczamy w jajku a następnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor. Podajemy z ulubionym sosem np. grzybowym, czosnkowym
Domowy Smak Jedzeniabrzegi tworząc kotlety. Każdy panierujemy w rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu, na rumiano z każdej strony. Podajemy zamiast tradycyjnych ziemniaków np. z sosem mięsnym i surówkami
Domowy Smak Jedzeniakładę odrobinę sera oraz łyżeczkę usmażonego mięsa. Grilluję jeszcze kilka chwil aż ser się roztopi. Przekładamy na talerz. Polewamy odrobiną oleju lnianego . Jemy na ciepło. Możemy podać z ulubionym sosem
Gotowanie Patkiobiad. Dodaję wtedy do niej sycące dodatki takie jak soczewica, ciecierzyca, czy kasza. Tym razem przygotowałam, ją z mieszanką kaszy jęczmiennej i komosy ryżowej. Jajka w gęstym sosie pomidorowym z dodatkiem tych składników stanowią pyszne, rozgrzewające i pożywne danie, idealne na chłodny jesienny dzień :) 3 porcje: 100 g kaszy jęczmiennej prażonej + quinoa 3 kolory Risana pół cebuli łyżka oleju
Mienta blogpółbagietki, a wierzch posypujemy tartą mozzarellą. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 minut. Przed podaniem posypujemy pozostałą ilością posiekanego szczypiorku. Podajemy na ciepło z ulubionym sosem lub ketchupem. Przepis bierze udział w konkursie
Kuchnia MagdaLenypółbagietki, a wierzch posypujemy tartą mozzarellą. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 minut. Przed podaniem posypujemy pozostałą ilością posiekanego szczypiorku. Podajemy na ciepło z ulubionym sosem lub ketchupem. Przepis bierze udział w konkursie
Kuchnia MagdaLenyreceptury na esencje smakowe jak syczuańska pasta z chili czy mayu - olej z palonym czosnkiem. Miłym zaskoczeniem były dla mnie przepisy na makarony - ramen, udon i soba oraz sos ponzu. Dotychczas wykorzystywałam do ramenu przyprawy i makarony kupione w sklepach internetowych, niebawem spróbuję przygotować je samodzielnie. Całość uzupełniają przepisy na przekąski czyli "małe dania", pierożki gyoza z rozmaitymi farszami
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataczęsto mieszając. Wlewam ocet balsamiczny i ocet winny z czerwonego wina i gotuję jeszcze przez około 10 minut, aż nadmiar płynu odparuje, a konfitura nabierze gęstości. Jeśli powstały sos odparuje zbyt szybko, a cebula nie będzie Waszym zdaniem jeszcze odpowiednio miękka, możecie dodać 2 łyżki czerwonego wytrawnego wina lub tłoczonego soku jabłkowego i gotować kolejne 10 minut. Na koniec
Kulinaria - potrawy z różnych stron światahomogenizowaną śmietaną i podana z koperkiem lub/i szczypiorkiem. Jeśli nie możecie lub nie chcecie gotować bulionu, podaną w przepisie jego ilość, zastąpcie wodą wymieszaną z 3 łyżkami sosu sojowego lub użyjcie ekologicznej kostki bulionowej. Zupkę można gotować przez cały rok, ale o tej porze roku smakuje chyba najlepiej. SKŁADNIKI / 6 porcji 25 g masła 1 łyżka oliwy
cool and mintykarkówkę i była smaczna, więc tym razem padło na wołowinę. Podałam ja z pieczonymi ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty ale Wy możecie zrobić inną kombinację i zrobić też sos. Myślę, że taka propozycja zagości na Święta bo mało pracy a efekt smaczny. Rostbef podałam na talerzach Dotty od Ambition a do wyjęcia gorącej blachy użyłam rękawic też od Ambition
Ewa w kuchnisłoność świetnie pasuje do słodkich składników sałatki. Sałatka jest super prosta, zdrowa i pożywna. Dzięki soczystym składnikom nie trzeba do niej robić dresingu, ponieważ tworzą one naturalny słodko-kwaskowy sos. Jeśli spodobał Ci się ten przepis spróbuj też sałatki z arbuzem, fetą i prosciutto . Składniki: Ćwiartka dojrzałego arbuza ½ dojrzałego melona 2 garście pomidorków koktajlowych ½ szklanki kuskusu 50 g sera koziego
Niedzielny kucharzzawiera tylko 107 kcal w 100 g. Są w nim jednak składniki, na które warto zwrócić uwagę, bo działają korzystnie na organizm. Sos majonezowy ma szerokie zastosowanie, możesz go dodawać do większości potraw, takich jak: sałatki, burgery, ryby, dania mięsne oraz do przystawek i dodatków do dań: frytek
Wymiar Zdrowiaprostych składników można wyczarować naprawdę wyjątkowy posiłek.Dziś przedstawiam przepis na szybką i smaczną zapiekankę makaronową z tuńczykiem w delikatnym sosie serowym. Szybka i łatwa wykonaniu, gwarantuje udany obiad nawet w tygodniu. Polecam Składniki: 200 g razowego makaronu świderki 120 g tuńczyka w puszcze 50 g sera pleśniowego
Wymiar Zdrowiawielkość składników. Im będą drobniej posiekane, tym lepiej się uformują w kotleciki i ładniej będą się prezentować na talerzu. Zobacz też: Kotleciki z kurczaka z pieczarkami Kurczak w sosie serowym Risotto z kurczakiem i pomidorkami Kurczak zapiekany w ryżu z warzywami Przepis na siekane kotlety drobiowe z papryką i kukurydzą Drukuj przepis Porcji: 8-10 Czas gotowania: 30 minut Składniki
Kuchnia Bazylii