Wielkanocne jajka faszerowane 111tylko na świątecznym stole, ale na każdym rodzinnym spotkaniu. Do przygotowania potrawy potrzebujemy: – kilka jajek – majonez lub/i jogurt – szczypiorek/koperek/pietruszkę – 1 puszkę tuńczyka w sosie własnym Ugotowane jajka przekrawamy na pół. Wyciągamy żółtka do osobnej miseczki i dodajemy majonez/jogurt , tuńczyka i kapary. Wszystko mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Ozdabiamy plastrem rzodkiewki. Życzę Wam smacznego
Szybko Tanio Smacznie
Pomidory z farszem tuńczykowym 120nakarmić swoich gości! Takie są też faszerowane pomidory – chyba prościej się już nie da! Do przygotowania faszerowanych pomidorów potrzebujemy: – połówki świeżych pomidorów – 1 puszkę tuńczyka (w sosie własnym) – majonez jogurt – kapary – sól, pieprz do smaku – ćwiartki ugotowanych jajek Tuńczyka odsączcie z zalewy, wrzućcie do miski i rozpuście widelce. Dodajcie jogurt, majonez (wystarczy jedna
Szybko Tanio Smacznie
Pasta z twarożku i czosnku niedźwiedziego 107Pastę możemy użyć na chleb, do faszerowania jajek. Świetnie smakuje też do mięs w formie gęstego sosu. Do przygotowania pasty potrzebujemy: – 1 opakowanie czosnku niedźwiedziego – 1 opakowanie twarożku – sól, pieprz do smaku – opcjonalnie majonez (ja dodałam jedną łyżeczkę) Liście czosnku opłukać, osuszyć i odciąć końcówki. Posiekać, zblendować razem z serkiem i doprawić do smaku. Całość najlepsza
Szybko Tanio Smacznie
Sałatka z quinoa, pomarańczy, imbiru, orzechów z dodatkiem suszonych owoców i miodu 106ugotować do miękkości, przelać zimną wodą po czym ostudzić. Orzechy i suszone owoce posiekać a obrane pomarańcze pokroić na mniejsze kawałki (z 2 ćwiartek wyciśnijcie sok, z którego zrobimy sos). Imbir zetrzyjcie na tarce. W misce wymieszać wszystkie składniki i ewentualnie możecie dodać miód lub sok z pomarańczy, jeżeli stwierdzicie, że całość jest za mało słodka lub za sucha. Życzę
Szybko Tanio Smacznie
Sałatka z ogórków kiszonych, nektarynek i selera 128seler naciowy -2 łyżki oliwy z oliwek – 1 łyżeczkę octu balsamicznego – 1 łyżeczkę musztardę z ziarnami gorczycy – 1 garść pistacji Przygotowanie sałatki zacznijcie od przygotowania sosu do sałatki – wymieszajcie oliwę, ocet oraz musztardę i odstawcie na bok. W tym czasie pokrójcie ogórki w równej wielkości plasterki. Nektarynkę przekrójcie na pół, usuńcie pestkę i pokrójcie owoc
Szybko Tanio Smacznie