sosy - 72234 przepisów (strona:2698/4816)

Pikantne saszetki z ciasta francuskiego 143

ciasta francuskiego idealnie sprawdzą się jako prosta i szybka w przygotowaniu imprezowa przystawka lub kolacja, którą można przygotować w różnych wariantach smakowych. Saszetki najlepiej komponują się z domowej roboty sosem czosnkowym :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 rolka ciasta francuskiego, 2 ulubione parówki, ( u mnie berlinki chili) pół mniejszej cebulki garść kukurydzy z puszki pół mniejszej czerwonej papryki łyżka majonezu

Blog kulinarny S9.PL
Dodatki do żywności czyli z czym to się je 120

kuchni? Inulina z cykorii znajduje w kuchni szereg zastosowań. Wykorzystuje się ją między innymi jako dodatek do budyniów, kisieli oraz galaretek. Może posłużyć jako zagęszczacz do zup i sosów, a po dodaniu do ciasta sprawi, że wypiek będzie przyjemnie chrupiący. Maltodekstryna  Maltodekstryna to wielocukier powszechnie wykorzystywany w przemyśle spożywczym. Ma postać białego proszku, a pod względem biochemicznym zbudowany jest

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Chipiona, malownicze miasteczko w Andaluzji 162

tych, ale nikt się tym nie przejmuje, bo dla Hiszpanów najważniejsze jest dobre towarzystwo i oczywiście pyszne jedzenie. Królują tu tapas, zamawiamy więc patatas alioli (ziemniaki w sosie czosnkowym), boquerones en vinagre ( marynowane w occie małe sardele) oraz tortillę de camarones (omlet z malutkimi krewetkami). Do tego clara, czyli piwo z cytrynową fantą oraz jerez, czyli kieliszek sławnego andaluzyjskiego wina

Kulinarne przygody Gatity
Śledzie pod pierzynką – przepis 374

majonezu, i przykrywamy startym jajkiem. Ostatnią warstwę sałatki stanowi ser żółty. Gotową sałatkę możemy udekorować natką pietruszki. Śledzie pod pierzynką Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Śledzie w sosie koperkowym Zapiekanka z ryżem, brokułem i kurczakiem Dorsz pieczony z koperkiem Sałatka warstwowa gyros – Ksiega-smaku.pl Artykuł Śledzie pod pierzynką – przepis pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Mięsna sałatka z Tajlandii Larb Moo 209

Larb to pyszna i tradycyjna sałatka składająca się z mięsa mielonego, soku z limonki, sosu rybnego, szalotki, ziół, chili i prażonego ryżu. Larb faktycznie pochodzi z Laosu, gdzie jest uważany za danie narodowe. Jest też bardzo popularny w Isan, regionie składającym się z 20 prowincji w północno-wschodniej Tajlandii, a także Północnej Tajlandii. Znaczenie słowa Larb, przez niektórych uważane jest

RafalCook
Mini pizze na cieście francuskim 120

kukurydza z puszki, kapary Przygotowanie : Z ciasta francuskiego wykrawaj koła lub kwadraty około 10 cm. Przygotowane porcje ciasta posmaruj passatą z przyprawami, tak aby brzegi zostały wolne. Po posmarowaniu sosem zagnij brzegi do środka na dosłownie 5-8 mm, aby stworzyły szerokie obrzeże. Środek posyp serem mozzarella. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st C i piecz przez około

nietylkopasta.pl
Kurczak faszerowany kaszą, pistacjami i żurawiną 159

dół. Piecz 15 minut, albo do momentu aż grzbiet ładnie się przyrumieni. Obróć kurczaka i piecz jeszcze przez pół godziny. W trakcie pieczenia z kurczaka zacznie wytapiać się sos. Polewaj nim tuszkę od czasu do czasu. Wyjmij upieczonego kurczaka, przykryj folią aluminiową i odstaw na 10 minut. Po tym czasie podziel na części i podawaj. Smacznego! Artykuł Kurczak faszerowany kaszą

Niedzielny kucharz
Świąteczny obiad: Kurczak w cytrusach z ziemniakami Hasselback 153

minutach pieczenia z kurczaka zaczną wytapiać się soki: aromatyzowane cytrusami i ziołami masło oraz tłuszcz. Od tego momentu co kwadrans wyciągaj kurę z piekarnika i dokładnie polewaj pachnącym sosem. Krok 5 Po 30 minutach pieczenia kurczaka dołóż do pieca ziemniaki Hasselback. Na upieczenie będą potrzebowały około godziny (czas zależy od wielkości bulw). Po 20-30 minutach od rozpoczęcia pieczenia wyciągnij

Niedzielny kucharz
Sałatka z mango i kurczakiem 155

trzeba tego się bać – te dwa smaki to podstawa kuchni i idealnie ze sobą radzą. Chrupiąca sałata Romain, soczysty doprawiony kurczak, miękkie i słodkie mango, chrupiące orzeszki i pikantność sosu musztardowego. Sałatka HIT! Sprawi furorę na każdej imprezie, bo z pewnością mamy dość tych nudnych sałatek z toną majonezu (chociaż i są smaczne). Naprawdę lekka, orzeźwiająca i bardzo prosta

Kuchnia Łukasza
Top 12 przekąsek na Sylwestra 184

Pieczone nuggetsy , czyli kawałki piersi kurczaka obtoczone w panierce z płatków kukurydzianych. Całość upieczona w piekarniku. Nuggetsy są proste do przygotowania i bardzo smaczne. Najlepiej smakują podane z sosem, np. pomidorowym, czosnkowym. 2. Rolada serowa nadziana piersią z kurczaka, pieczarkami i szpinakiem. 3. Paszteciki z ciasta francuskiego nadziane mielonym mięsem są łatwe i szybkie do przygotowania. 4. Tatar z surowego

Ugotować
camembert panierowany 129

jajku i bułce tartej. Czynność panierowania w jajku i bułce powtarzamy. Smażymy z każdej strony na rumiano w dużej ilości oleju. Usmażone układamy na ręcznikach papierowych. Podajemy z sosem żurawinowym na ciepło lub zimno

Domowy Smak Jedzenia
ODRYWANA PIZZA BALLS 148

stopni na około 15-20 min. Aby wierzch za bardzo się nie spiekł może po około 10 min. przykryć tortownicę folią aluminiową. Podajemy z ketchupem lub ulubionymi sosami

Kuchnia MagdaLeny
ODRYWANA PIZZA BALLS 148

stopni na około 15-20 min. Aby wierzch za bardzo się nie spiekł może po około 10 min. przykryć tortownicę folią aluminiową. Podajemy z ketchupem lub ulubionymi sosami

Kuchnia MagdaLeny
Chaczapuri 129

trzeba postąpić z tymi na patelni. Przekąska na każdą okazję. Na spotkania, imprezy. Można zabrać na obiad do pracy. Nadziewać można czym tylko się lubi. Fajnie do tego pasuje sos czosnkowy. Dziś nadziałam kurczakiem. Następnym razem zrobię z mięsem mielonym. Ciasto: * 50 dkg mąki pszennej * 3 dkg drożdży albo opakowanie suszonych * 150 ml wody * 150 ml mleka – ja dodałam

Pieprzyć z Fantazją

Proponowane wyszukiwania