Kukurydze odlewamy z zalewy i łączymy z warzywami. 4. Na koniec dodajemy przecier, tabasco, chili i zaprawkę z mąki ziemniaczanej rozrobionej w małej ilości wody. 5. W sos warzywny łączymy z pokrojonymi kiełbaskami i chwilę prużymy. 6. Danie gotowe. 7. Smacznego
Kulinarna ChwilaRagoût w kuchni francuskiej to typ potrawy z mięsa lub warzyw, pokrojonych na regularnej wielkości kawałki i uduszonych w wywarze rybnym, warzywnym lub mięsnym, niekiedy w zagęszczonym zasmażką sosie, zwykle przyprawionych ziołami lub korzeniami. U mnie dziś z okrą a podałam z czerwonym ryżem. Okra na francuską nutę. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniegotować 5 minut. Odcedzić fasolkę i kukurydzę, następnie dodać do mięsa. Wymieszać, Makaron ugotować al dente, odcedzić. Na dnie żaroodpornego naczynia rozłożyć połowę makaronu. Na to mięso z sosem i warzywami, obsypać połową sera. Ponownie rozłożyć makaron i obsypać serem Pieczenie – nagrzać piekarnik do 200 C i piec 10 minut. Gotowe, smacznego
Kuchnia Pokoleńcurry - 1 łyżka tofu - 1 opakowanie opcjonalnie: dorsz lub krewetki lub pierś z kurczaka - 400 g ok 1,5 l. bulionu warzywnego czosnek - 2 ząbki imbir świeży- 2 cm sos sojowy - 2 -3 łyżki pomidorki koktajlowe -kilka sztuk kolendra świeża do smaku mleko kokosowe - 100 ml olej - 2 łyżki marchewka - 1 szt. pasta chili sambal- 1 łyżeczka Ugotować makaron
AZgotuj!moich obserwatorów/czytelników! :) Większość odpowiedzi pokrywała się z moimi rekomendacjami jednak nie wszystkie, część testowałam i MI nie przypadły do gustu (słabe składniki; papierowe talerze; plastikowe widelce; słabe sosy, których wcale nie powinno być), jednak zapraszam również na koniec wpisu - jeżeli nie spodoba Ci się moja lista zawsze możesz spojrzeć tam! :) 1. Al Metro Mój numer jeden na świecie
Czarnawisienkajajkiem w różnych wersjach smakowych występuje u nas często. Ale jakie składniki by nie były, prawie zawsze kończy się to dodaniem sosu czosnkowego i posypanie prażonym słonecznikiem 😀 no genialne połączenie! Tego typu sałatka pierwszy… Artykuł Sałatka brokułowa z jajkiem pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik
Kolorowy PrzepisownikSkładniki ok. 1 kg pałek z kurczaka kawałek selera 2 marchewki 1 cebula 1 brokuł 3-4 łyżki sosu worcester szczypta pieprzu kajeńskiego suszona trawa cytrynowa suszony czosnek niedźwiedzi słodka papryka, … Czytaj dalej Pieczone pałki z warzywami
czarrna od kuchniSkładniki: 1 puszka białej fasoli 1 puszka krojonych pomidorów 50 g szpinaku 2 łodygi selera naciowego 1/2 cukinii kawałek pora sól, pieprz słodka papryka zioła prowansalskie ostry sos chili Przygotowanie: … Czytaj dalej Gulasz warzywny
czarrna od kuchniziarenkami granatu? Jeśli nie, to polecam Wam ten przepis i zachęcam do wypróbowania. Przepis jest banalnie prosty, ale potrawa wychodzi wyśmienita. W Armenii Hochop podają z gotowanymi ziemniakami, a sos zajadają z pieczywem. Uwielbiam ten smak. Spróbujcie koniecznie Składniki: – 1kg kurczaka ( u mnie udka, pałki i filety z piersi) – 6 dużych cebul – 1 duży granat – sól
Smaki Arminedużą prostokątną, ciasto wyłożyć na wysmarowaną oliwą blaszkę i delikatnie rozmasować, by przykryć całą powierzchnię blaszki, ciasto będzie sprężynować, dlatego zostawcie na 2 min. powtórzcie czynność, rozłożone ciasto posmarować sosem pomidorowym, ułożyć dodatki, piec w nagrzanym do temperatury 250 stopni piekarniku przez
Kuchnia Beatytemperatura za oknem spada poniżej zera od razu mam ochotę na bardziej sycące, rozgrzewające jedzenie. Właśnie taka jest moja dzisiejsza propozycja śniadaniowa owsianka z bananami, orzechami i sosem z masła orzechowego. Otula nasz żołądek jak mięciutka kołderka, jest bardzo pożywna, nasyci nas na długo, a przy tym jest bardzo smaczna. Polecam! Składniki (na 2 porcje
Moja kraina smakówchłodne miejsce. Śledzie najlepiej smakują na drugi dzień. śledzie gajowego, przysmak gajowego Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Ryba po grecku z ogórkiem kiszonym i cebulą Śledzie w sosie koperkowym Zapiekanka z ryżem, brokułem i kurczakiem Placek po zbójnicku – przepis Artykuł Śledzie gajowego – Przysmak gajowego pochodzi z serwisu Księga Smaku
Księga-SmakuDoprawiamy solą oraz oregano. 7. Wsypujemy mąkę. 8. Wlewamy mleko i razem wszystko mieszamy. 9. Pieczemy naleśniki 10. Podajemy z ketchupem lub dowolnym sosem. 11. Smacznego
Kulinarna ChwilaDzisiaj przepis na wieprzowe policzki. Zrobione w wolnowarze. Danie jest bardzo aromatyczne i pożywne. Policzki wyszły niezwykle miękkie, a sosu z warzywami powstało na tyle dużo, że kończyliśmy go już bez mięsa. Przed włożeniem do wolnowaru, policzki obsmażyłam, ale sądzę, że ten etap można pominąć. Bardzo polecam! policzki wieprzowe z cukinią z wolnowaru - przepis składniki 600 g policzków wieprzowych
Stare Gary