Zapiekanka Gyros z makaronem 164mięso, posypujemy łyżką mąki. Całość zalewamy wodą i chwilę dusimy. Na koniec dodajemy śmietankę, mieszamy nie gotujemy. Doprawiamy papryką solą i pieprzem. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwę makaronu, warstwę sosu i 2/3 sera, tak na zmianę. Posypujemy resztą żółtego sera i zapiekamy w 180 stopni przez 20 minut. Gotowe. Smacznego:) Artykuł Zapiekanka Gyros z makaronem pochodzi z serwisu
gotuj ze mną
Sałatka z kukurydzą i ananasem 196kolorową marchewką i piernikowym dressingiem Sałatka z pieczonych buraków i czerwonych pomarańczy Sałatka ze świeżym ananasem i winogronami Sałatka z paluszkami surimi i czosnkiem Sałatka z krewetkami i różowym sosem Sałatka ze świeżym ananasem i kurczakiem Sałatka z kukurydzą i ananasem Sałatka z kukurydzą i ananasem Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 1 puszka kukurydzy 250 g żółtego sera, u mnie
Kulinarne przygody Gatity
Tradycyjny żurek wielkanocny 185zakwasu na żurek 2 łyżeczki chrzanu 2 łyżeczki suszonego majeranku 4 białe, surowe kiełbasy 4 jajka ugotowane na twardo 6 łyżek śmietanki 18% lub 30% do zup i sosów sól, pieprz Sposób wykonania: Do dużego garnka wkładamy żeberka i zalewamy je wodą, następnie dodajemy obrane i umyte warzywa. Cebulę opalamy dla lepszego smaku (opcjonalnie) i dodajemy do garnka. Wszystko razem
Mostek w kuchni
Kiełbasa biała pieczona z jabłkami i czerwonym winem 215Przepyszna,nie mogę się nią najeść ,cudowny sos,który powstaje z soku od jabłek, cebulki i czerwonego wina jest obłędny.Do tego banalna do zrobienia ,spróbujcie koniecznie ba święta lub po prostu na obiad,gorąco polecam
Swojskie jedzonko
Sałatka z brokułem i mozzarellą 202podzielić na różyczki, ugotować. Mozarellę pokroić na mniejsze kawałki, pomidory przekroić na pół. Na półmisku bądź na 4 mniejszych talerzach rozdzielić szpinak, ułożyć brokuł, mozarellę i pomidorki. Całość polać sosem czosnkowym. Smacznego
magiczna kuchnia Kasi
Pesto z orzechów laskowych i pietruszki 184zmiksuj. Gęstość pesto dopasuj wedle własnego uznania, dolewając do niego oliwy z oliwek. Pesto przechowujemy w lodówce, zawsze w zamkniętym słoju, warto aby na wierzchu była oliwa co zabezpieczy sos przed dostępem powietrza, dzięki czemu nie popsuje się i nawet do 7 dni może być przechowywany w ten sposób w lodówce. Smacznego
SMYKWKUCHNI
Makaron z domowym pesto i karmelizowaną brukselką. Obiad w 15 minut 186zapiekanka francuska 2. Risotto z szafranem i parmezanem 3. Ravioli ze szpinakiem i serkiem kozim 4. Indyk z ananasem i mleczkiem kokosowym. 5. Risotto z ośmiornicą 6. Krewetki w sosie kokosowym z tagliatelle marchewkowym 7. Makaron z zielonym groszkiem i krewetkami 8. Prawdziwa zupa pieczarkowa 9. Moja ulubiona zupa gołąbkowa
SMYKWKUCHNI
Chleb w jajku z mięsem mielonym 163smażyć kilka minut na tłuszczu. Następnie cebulę obrać, pokroić dodać do mięsa, dusić przez chwilę. W razie potrzeby podlać odrobinę ciepłej wody dodaj koncentrat i dusić do odparowania sosu. Jajka wybić do miski, roztrzepać z solą i pieprzem, wlać mleko, dokładnie wymieszać. Kromki chleba zanurzać w mleku i układać na gorącej patelni, tak aby utworzyć okrąg. Resztę roztrzepanego
Kuchnia Danusi
Gulasz z białej kiełbasy 151Gulasz z białej kiełbasy – pyszny pomysł na obiad lub danie na Wielkanoc. Idealna potrawa dla osób, które uwielbiają białą kiełbasę. Kawałki mięsa w pysznym sosie pomidorowym zasmakują każdemu! Gorąco zachęcam do wypróbowania mojego przepisu na The post Gulasz z białej kiełbasy appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przeboje
Fioletowe jajka (marynowane w czerwonej kapuście) 235jajka marynowane w curry i jajka na różowo → marynowane jajka . Teraz przyszła kolej na kolor fioletowy. Pięknie wyglądają na świątecznym stole. Można je jeść z odrobiną majonezu, sosem tatarskim lub chrzanowym. Kulinarne inspiracje Na blogu znajdziecie także inne pomysły na jajka: Jajka faszerowane fetą i koncentratem pomidorowym Jajka faszerowane pastą szpinakową Marmurkowe chińskie jajka Faszerowane jajka z musztardą
Kulinarne przygody Gatity
Makaron z tuńczykiem w sosie śmietanowym 211doprawiamy solą i pieprzem i dusimy od czasu do czasu mieszając przez parę minut. Na koniec dodajemy koperek. Gotujemy makaron w osolonej wodzie al'dente, odcedzamy i wrzucamy do sosu. Całość dokładnie mieszamy
Qchnia po prostu