alternatywa dla tradycyjnych kotletów mięsnych. Z tego przepisu placuszki wychodzą miękkie i puszyste, wręcz rozpływają się w ustach! Są rozkosznie delikatne i subtelne w smaku. Można podać je z sosem, surówką. Myślę, że to będzie pyszna propozycja dla osób nie jadających w ogóle mięsa. Z tych składników wyszło mi … Czytaj dalej Kotlety ziemniaczane z pieczarkami Artykuł Kotlety ziemniaczane
Pieprzyć z Fantazjąjest to danie, które bez problemu możesz przygotowywać cały rok. Jeśli spodobał Ci się ten pomysł, wypróbuj również, pyszny pomysł na obiad: - Zupa krem z kalafiora - Spaghetti w sosie z surowym brokułem (polecane głównie dla kobiet, dowiesz się również dlaczego należy spożywać brokuły na surowo) - Curry z zieloną soczewicą i cukinią - Prażona cieciorka z ryżowym makaronem i serem halloumi
SMYKWKUCHNIfaszerowaną paprykę. W smaku jest boska. Ma lekko indyjski klimat i przygotowanie jej zajmuje naprawdę pół godziny. Koniecznie jej spróbujcie! Papryki fajnie smakują z łyżką jogurtu naturalnego lub z sosem orzechowym (z tego przepisu ). Ilość porcji: 4 porcje Czas przygotowania: 1,5 godziny Składniki: ziemniaki – 500g bataty – 500g papryka – 4 sztuki różnego koloru cebula – 1 sztuka
wiecejwarzyw.plOstatnio dominują u nas lokale z zakątku Włoch. I tym razem nie mogło być inaczej, opinia będzie dotyczyła lokalu Paladin, mieszczącego się na Bulwarze Chrobrego. Regina Marhrita (sos pomidorowy, mozzarella… The post Gdzie zjeść w Szczecinie #26 – Paladin appeared first on CityTaste
CityTasteSKŁADNIKI: - 1kg ziemniaków - 4 cebule - szklanka mąki - 250g sera żółtego - szczypiorek - 3 jajka - przyprawy (sól, pieprz, kminek, czosnek, ostra papryka) - 250g mini pieczarek - 4 łyżki śmietany do zup i sosów - rukola - 1 łyżka oleju - bułka tarta Cebulę kroimy na drobno i podsmażamy. Ziemniaki jeżeli nie są już ubite, przepuszczamy przez praskę lub dokładnie ubijamy. Ser ścieramy na tarce i wrzucamy
Związek na patelniwolnym ogniu, pod przykryciem do miękkości ok. 15 min. 3. Podgrzewamy maliny. 4. Ugotowaną kaszę i daktyle miksujemy z dodatkiem kakao na gładki budyń. 5. Budyń jaglany podajemy z sosem malinowym. Czekoladowy budyń jest bogaty w: - witaminę C (pochodzącą z malin), która jest antyoksydantem, działa przeciwnowotworowo, - magnez (pochodzący z kakao), który reguluje przewodzenie bodźców nerwowych. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachjęzyk. Można go rozsmarować na kromce chleba i zjeść – świetnie się to sprawdza przy infekcjach. Można dodawać do do dipów, past i smarowideł, można przyprawiać nim sałatki, dressingi, sosy, warzywa gotowane. Warto go przygotować! PRZEPIS CZOSNEK PIECZONY Składniki: główki czosnku oliwa z oliwek lub olej sól pieprz Czosnek pieczony jak zrobić: Zaczynamy od przygotowania arkusików folii aluminiowej
Dorota SmakujeDanie jednogarnkowe z makaronem - gotowe w 20 minut! Szybki i smaczny kociołek z kurczakiem oraz z dużą ilością papryki - czerwonej i żółtej, w sosie pomidorowym. Wszystkie składniki razem z makaronem gotujemy w jednym garnku - mega proste rozwiązanie! Idealna propozycja na obiad, gdy chcemy zjeść coś pożywnego i treściwego, a nie mamy czasu na stanie w kuchni... Składniki: 2 filety
Kuchnia MagdaLenyDanie jednogarnkowe z makaronem - gotowe w 20 minut! Szybki i smaczny kociołek z kurczakiem oraz z dużą ilością papryki - czerwonej i żółtej, w sosie pomidorowym. Wszystkie składniki razem z makaronem gotujemy w jednym garnku - mega proste rozwiązanie! Idealna propozycja na obiad, gdy chcemy zjeść coś pożywnego i treściwego, a nie mamy czasu na stanie w kuchni... Składniki: 2 filety
Kuchnia MagdaLenybezmięsny obiad. Rewelacyjne w smaku kotlety z białej fasoli i kiszonej kapusty. Dodatek kiszonej kapusty sprawia że kotleciki nabierają fajnego wyrazistego smaku. Świetnie smakują z pikantnym dipem lub np. sosem koperkowym lub pieczarkowym. 240 gramów białej fasoli wcześniej ugotowanej lub z puszki 200 gramów kiszonej kapusty 1 mała cebulka ok.50 gramów 1 łyżka bułki tartej 2 łyżki mąki pszennej
Andzia Pichciminut, na ładny złotobrązowy kolor. Po usmażeniu wykładałam je na talerz przykryty ręcznikiem papierowym, żeby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Gotowe placki można podawać z dodatkami typu wędzona ryba, sos czosnkowy, lub inne ulubione. Mi smakowały również bez żadnych dodatków. SMACZNEGO
Waniliowe Improwizacjemożna je przygotować w większej ilości i odsmażać lub podgrzewać przez 2-3 dni. Są tanie do zrobienia i smaczne. Pysznie smakują jako dodatek do dania mięsnego czy sosu zamiast tradycyjnych gotowanych ziemniaków. Dziś kluski śląskie zrobiłam w nieco innej wersji, bo z dodatkiem cebuli. Dzięki temu nabrały nowego, ciekawego smaku. Rodzina zajadała ze smakiem. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Waniliowe Improwizacjecytrusową nutą to znakomita propozycja na drugie śniadanie. Idealnie nadaję się do zdobywającego popularność w naszym kraju lunchboxa. Składniki: 150g komosy ryżowej quinoa 2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 60g rukoli 1 granat 2 pomarańcze sól pieprz Dressing: 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki soku z limonki 1 łyżka miodu Wykonanie: 1. Komosę ryżową, wypłukać pod wodą
Szalona Kuchnia Ewelinyrozgrzewamy tłuszcz, wkładamy rolady i pieczemy do rumienienia, następnie zmniejszamy gaz i pieczemy do miękkości(w razie potrzeby podlewamy wodą- ja dodałam 3 grzybki suszone, żeby uzyskać jeszcze lepszy sos
Kuchnia BeatyKlasyczne, jednogarnkowe danie. Środa: Pieczona brukselka z orkiszem Jeśli ktoś nie lubi brukselki, to z tym przepisem na pewno zmieni zdanie. Kapustki pieczone z tartym parmezanem, marchewką i sosem sojowym są słodkie i jędrne. Czwartek: Chrupiące nuggetsy z warzywami i orkiszem Mega prosty patent na chrupiącego kurczaka: filety trzeba zamarynować w maślance, potem obtoczyć w zwykłej mące
Niedzielny kucharz