sosy - 72734 przepisów (strona:2683/4849)

Orientalna brukselka po tajsku 155

polecam użycie świeżej brukselki, ponieważ ta mrożona zrobi się paćkowata i… no ogólnie nie fajna. Na blogu znajdziesz również przepis na brukselkę z suszonymi pomidorami , oraz brukselkę w sosie BBQ , które baaardzo Ci polecam. Jeśli lubisz “smakowe” warzywa, to pieczony kalafior z pewnością również trafi w Twoje gusta. Artykuł Orientalna brukselka po tajsku pochodzi z serwisu Blendman.pl

Blendman
Gnocchi – sposób na resztki z ziemniaków 474

tylko porowate – to znak, że jesteś o krok od rozgrywania klusek. Wciągaj je zatem szybko z garnka! Gnocchi możesz podać podsmażone z masłem z dodatkiem szałwii, albo z sosem pomidorowym. Smacznego! Sprawdź też przepis na kluski śląskie. A może masz ochotę na zdrowe kopytka z batatów? Artykuł Gnocchi – sposób na resztki z ziemniaków pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Szarlotka z chleba i resztek pieczywa 198

nasiąkać. Niech poleży tak ok. 5 minut. Krok 3 Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Posmaruj formę do pieczenia masłem. Włóż do formy namoczony chleb i polej resztą mleczno-jajecznego sosu. Wstaw do pieca na 30-40 minut. Podawaj na ciepło. Deser dobrze smakuje również po odgrzaniu. Smacznego! Sprawdź przepis na super prosty, domowy chleb bez zagniatania. Wypróbuj też przepis

Niedzielny kucharz
Colesław z mango 140

startą na drobnych oczkach tarki, majonez blendujemy z 1/8 mango,dodajemy jogurt,sok z cytryny,sól,pieprz, dokładnie mieszamy,  1/8 mango kroimy w kostkę, łączymy wszyskie produkty z sosem i dobrze mieszamy-surówka gotowa, najlepsza po 2 godzinach-smacznego

Kuchnia Beaty
Orientalna brukselka po tajsku 132

polecam użycie świeżej brukselki, ponieważ ta mrożona zrobi się paćkowata i… no ogólnie nie fajna. Na blogu znajdziesz również przepis na brukselkę z suszonymi pomidorami , oraz brukselkę w sosie BBQ , które baaardzo Ci polecam. Jeśli lubisz „smakowe” warzywa, to pieczony kalafior z pewnością również trafi w Twoje gusta

Blendman
Biała kiełbasa zapiekana w sosie chrzanowym 212

słoiczka sól, pieprz zielona cebulka Sposób przygotowania: 1. Śmietanę mieszamy z chrzanem, majerankiem, solą i pieprzem. Przekładamy do niewielkiego naczynia żaroodpornego. 2. Kiełbaski nacinamy z jednej strony. Układamy na sosie nacięciem do góry. 3. Pieczemy w 180 st.C przez 3-40 minut - do zrumienienia kiełbasek. Przed podaniem posypać siekaną zieloną cebulką. Podajemy na ciepło. Smacznego!!! Źródło: Katarzyna Rzepecka

Kuchnia domowa Ani
Placki ziemniaczane z ciecierzycą 186

stron na złoty kolor.  Placki ziemniaczane osączamy z tłuszczu na papierze kuchennym. Podajemy np. z dodatkiem pomidorowej salsy  Pico De Gallo (przepis znajdziesz  tutaj  ) lub sosem czosnkowym (przepis znajdziesz  tutaj

Qchnia po prostu
Fasolka z cukinią i kiełbasą w pomidorach 131

Bardzo szybkie, pożywne danie jednogarnkowe. Składniki: 1 cukinia 1 laska kiełbasy wiejskiej 1 puszka fasolki w sosie pomidorowym 1 puszka pomidorów krojonych sól pieprz natka pietruszki 1/2 cebuli 3 łyżki oleju 2 ząbki czosnku Do garnka wlewam olej, wrzucam posiekaną w kostkę cebulę i rozgnieciony czosnek. Chwilę duszę, dodaję pokrojoną w kostkę kiełbasę i podsmażam. Dodaję pokrojoną w kostkę cukinię

MojaQchnia.pl
Makaron z zielonym kalafiorem 141

Makaron z zielonym kalafiorem Dzisiejszy makaron z zielonym kalafiorem, to wspaniałe danie. Kremowy sos z czosnkową nutą, chrupiący, wyjątkowy kalafior i w moim przypadku makaron tagliatelle, którego jestem fanem… To wszystko składa się na udany obiad! Opowiem Ci jeszcze o tym, czym w ogóle jest zielony kalafior, bo nie różni się on tylko kolorem od tego zwyczajnego! Inna jego

Blendman
Bezglutenowe kluski z soczewicą 178

skleić ciasto ziemniaczane, formując okrągłą kluskę. Kluski wrzucić na posolony wrzątek. Gotować ok. 2-3 minut od ponownego zawrzenia wody i wypłynięcia klusek na powierzchnię. Kluski podawać np. z sosem pieczarkowym i surówką z kapusty czerwonej. Niewykorzystany farsz może zostać użyty jako pasta do pieczywa

Weekendy w domu i ogrodzie
Sałatka z tuńczykiem 172

produkty. Super opcją okazała się ta sałatka z tuńczykiem ;) Znika w mgnieniu oka! Przepis na sałatkę znalazłam na stronie  Kulinarne Przeboje Składniki : 1 puszka tuńczyka w oleju lub sosie własnym (najlepiej w kawałkach) 1 woreczek ryżu parboiled pół puszki kukurydzy konserwowej 3 jajka na twardo pół malutkiej czerwonej cebuli 3-4 ogórki konserwowe lub kiszone 3 czubate łyżki majonezu

W kuchni bez szafek
MAZUREK SOLONY KARMEL Z DAKTYLAMI I CZEKOLADĄ 176

minut przed końcem gotowania, kiedy karmel zacznie brązowieć, można kilka razy potrząsnąć rondelkiem. Dolewamy śmietankę i dodajemy masło. Zagotowujemy i gotujemy 10-12 minut, aż karmel się rozpuści a sos lekko zgęstnieje (dodatkowo zgęstnieje po ostygnięciu).  Odstawiamy z ognia, dodajemy pokrojone daktyle i szczyptę soli morskiej. Mieszamy., zostawiamy do lekkiego przestygnięcia. Wykładamy na upieczony spód, posypujemy wiórkami czekolady

cool and minty
GRZYBY W GALARECIE 145

wody (ostrożnie, żeby woda nie nalała się do środka) – galaretka przy ściankach foremki się rozpuści i bez problemu przełożysz ją na talerz Smacznego! *galaretkę możesz podać np z sosem śmietanowym z koperkiem i szczypiorkiem (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł GRZYBY W GALARECIE pochodzi z serwisu SandraFrej.com

SandraFrej.com

Proponowane wyszukiwania