sosy - 72234 przepisów (strona:2675/4816)

Placuszki z ziemniakami – kuchnia podkarpacka 140

dokładnie zlepiając brzegi. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placuszki z obu stron na złoty kolor. Placuszki z ziemniakami podajemy na ciepło lub na zimno. Będą smakowały z pikantnymi sosami lub jako dodatek do innych dań. Placuszki z ziemniakami - kuchnia podkarpacka Zapraszam do zakładki KUCHNIA PODKARPACKA

Trzeci talerz
Pieczeń rzymska z jajkiem i szpinakiem 153

upieczeniu była w środku zwarta.( można foremką lekko uderzyć o blat) Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy ok 40 minut. Smacznego :)  Do podania polecam pyszny sos koperkowy na który przepis znajduje się w tym poście  Klik tutaj Polecam też pieczeń rzymską bez szpinaku  Klik tutaj

Andzia Pichci
Pie z kurczakiem i pieczarkami 144

prowansalskie,  wszystko wymieszać i smażyć aż pieczarki zmiękną.  Dodać serek kremowy (Philadelphia) i rosół i dokładnie wymieszać. Dodać kurczaka, wymieszać i chwilę dusić na niewielkim ogniu, aż sos nieco zgęstnieje. Doprawić smaku solą i pieprzem. Wyłączyć i przestudzić. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Jajko wbić do niedużej miseczki i roztrzepać widelcem. Farsz kurczakowo - pieczarkowy przełożyć do naczynia

Codzienne Gotowanie
Tarta z tuńczykiem 154

łyżka maku suchego kwaśna śmietana – kilka łyżek (można zastąpić jogurtem naturalnym) nadzienie: 500g śmietany np 18% lub 12% 1 cebula 1 marchewka 2 ogórki korniszony 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 3 łyżki masła 2 ząbki czosnku pieprz sól 2 duże jajka 2 łyżki posiekanego koperku Jak zrobić tarta z tuńczykiem: Najpierw przygotowujemy ciasto. Na początku do miski wsypujemy mąkę

Dorota Smakuje
Kuczak curry w sosie śmietanowym (Pollo al curry e panna) 169

cottura per altri 2 minuti, mescolando di tanto in tanto. Per ultimo versate il brodo caldo. Cuocete il tutto per circa 10 minuti, mescolando di tanto in tanto. Do sosu dodajemy wcze ś niej podsma ż onego kurczaka oraz śmietanę roztrzepan ą  z 2 łyżkami ciepłego bulionu;  doprawiamy sol ą oraz  pieprzem.  Curry g otujemy

La grande e la piccola cuoca
Grillowana Polędwica Wieprzowa w Marynacie z Coli 113

przykryciem. 4. Na drugi dzień mięsko pieczemy na urządzeniu wielofunkcyjnym firmy DEZAL Plus , tak długo jaki stopień wypieczenia lubimy :) 5. Polecam polędwiczki podawać z pieczonymi ziemniaczkami w ziołach oraz sosem jogurtowym (dodam go jako kolejny wpis

Dziś Ja gotuje
Sałatka z ananasem, selerem i szynką konserwową 180

mieszamy, na koniec sałatkę odkładamy do lodówki. Sałatka z ananasem, selerem i szynką konserwową Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Śledzie pod pierzynką – przepis Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowo koperkowym Zapiekanka z ryżem, brokułem i kurczakiem Surówka z selera i jabłka – Ksiega-smaku.pl Artykuł Sałatka z ananasem, selerem i szynką konserwową pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Zimowy jarmuż na gęsto 139

dodałam jarmuż, podlałam niewielka ilością wody (około 1/2 szklanki), posoliłam  o dusiłam pod przykryciem, aż liście zmiękły. Oprószyłam wszystko kozieradką, odrobiną mąki i pieprzem do smaku. Wymieszałam. Gdy sos powstały z duszenia warzyw się zagęścił  zdjęłam z ognia. Jarmuż w tej postaci jest smacznym dodatkiem do mięsa lub farszem do naleśników. Ja podałam go w naleśnikach z pręgą

Gotuj Sam!
Jak przyrządzić kolację z resztek? 185

zioła, przyprawy i szybka, a przede wszystkim smaczna sałatka już jest gotowa. Super ekspresowa sałatka z resztek na kolację to oczywiście sałatka makaronowa. Resztki bolognese Co robicie z resztek sosu bolognese? Ja przygotowuję pyszne kanapki. Domowe bułki hamburgerowe napełniam resztkami bolognese, plastrami sera mozzarella i krótko zapiekam aż ser będzie miękki i ciągnący. Ten pomysł wpadł mi do głowy bardzo

codojedzenia
Wielkanocne jajka faszerowane 86

tylko na świątecznym stole, ale na każdym rodzinnym spotkaniu. Do przygotowania potrawy potrzebujemy: – kilka jajek – majonez lub/i jogurt – szczypiorek/koperek/pietruszkę – 1 puszkę tuńczyka w sosie własnym Ugotowane jajka przekrawamy na pół. Wyciągamy żółtka do osobnej miseczki i dodajemy majonez/jogurt , tuńczyka i kapary. Wszystko mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Ozdabiamy plastrem rzodkiewki. Życzę Wam smacznego

Szybko Tanio Smacznie
Pomidory z farszem tuńczykowym 91

nakarmić swoich gości! Takie są też faszerowane pomidory – chyba prościej się już nie da! Do przygotowania faszerowanych pomidorów potrzebujemy: – połówki świeżych pomidorów – 1 puszkę tuńczyka (w sosie własnym) – majonez jogurt – kapary – sól, pieprz do smaku – ćwiartki ugotowanych jajek Tuńczyka odsączcie z zalewy, wrzućcie do miski i rozpuście widelce. Dodajcie jogurt, majonez (wystarczy jedna

Szybko Tanio Smacznie

Proponowane wyszukiwania