sosy - 72734 przepisów (strona:2670/4849)

BEZGLUTENOWE PENNE ZE SMAŻONYMI POMIDORAMI – lekko i pysznie! 181

Odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy posiekaną szalotkę oraz czosnek, przesmażamy. Wlewamy passatę pomidorową, doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną cukru. Wrzucamy pomidorki koktajlowe, podgrzewamy. Wrzucamy penne, dokładnie obtaczamy w sosie. Podajemy gorące ze świeżą pietruszką i parmezanem. Smacznego! Ps. na opakowaniu makaronu BIO Panne Cereal też znajdziecie fajny przepis na obiad! Zapraszam Was na fanpage marki Schär , gdzie możecie

Ostra na Słodko
Racuchy drożdżowe z żółtym serem i pieczarkami 154

nadzienie możecie urozmaicić o ulubione dodatki, ale koniecznie najpierw wypróbujcie pieczarki oraz ciągnącyyy się seeer! U nas zawsze znikają solo lub z mnóstwem świeżych warzyw. Pasują też do różnych sosów. Polecam! Ps. Jeśli lubicie racuchy na słodko to koniecznie skorzystajcie z przepisu na Racuchy drożdżowe z jabłkami według sprawdzonej receptury mojej mamy - klik . Racuchy drożdżowe z żółtym serem i pieczarkami

Di gotuje
Ryż z pokrzywą – Prosty sposób na pokrzywę 180

pytań zadaje – co z nich zrobić. Najprościej – odpowiadam zwykle – traktować je jak zieleninę (np jak natkę pietruszki), posiekać i dorzucać do gotowania zup, kasz, ryżu, do sosów i potrawek. Pokrzywa w trakcie gotowania a nawet blanszowania czy parzenia wrzątkiem traci swoje właściwości parzące – więc spokojnie, bez obaw, nic złego nam nie zrobi. Jedna, dwie łyżki posiekanej

Dorota Smakuje
Białe gazpacho czyli Ajo Blanco lub Gazpacho Blanco 164

ajoblanco malagueño”, a ci z Kordoby „ajo blanco cordobes”. Jedynie w Almerii podaje się białe gazpacho, „ajo blanco (almeriense)” nie schłodzone, a formie gęstego sosu, którym smaruje się pajdy chleba lub bagietki. Uzupełnieniem tej aromatycznej zupy czosnkowo-migdałowej na zimno są owoce, białe winogrono lub melon, u mnie jest zielony ogórek, więc, aż tak bardzo

RafalCook
SAJGONKI Z ŁOSOSIEM 178

dowolne składniki, następnie zwiń sajgonkę (obejrzyj film na końcu posta) zwinięte sajgonki smaż na głębokim oleju aż będą rumiane (uważaj, bo olej może pryskać) podaj np z SOSEM DO SAJGONEK lub DIPEM Z NERKOWCÓW Z KOLENDRĄ Smacznego! Jak zwijać sajgonki?     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł SAJGONKI Z ŁOSOSIEM pochodzi z serwisu SandraFrej.com

SandraFrej.com
Ciecierzyca po bretońsku - wegetariańska 179

oliwek 2 liście laurowe 2 ziela angielskie 4 ziarnka pieprzu 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1/3 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka pietruszki suszonej 1 łyżka sosu sojowego sól i pieprz  W garnku rozgrzewamy oliwę dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, ziarna pieprzu oraz drobno pokrojoną cebulę. Podsmażamy to przez 3 minuty, a następnie dodajemy odcedzoną ciecierzycę oraz

Emskie Smaki
Rybna zapiekanka po francusku 151

vote ) Rybna zapiekanka po francusku Rybna zapiekanka po francusku, to genialne lekkie i sycące danie. Idealne dla amatorów kremowych, delikatnych, sosów, ryby no i oczywiście ciacha francuskiego. Moja rodzinka uwielbia ciasto francuskie zarówno na słodko jak i w wersjach wytrawnych, lepsze od niego jest tylko ciasto filo które niestety rzadko u nas można złowić w sklepach. Prostota wykonania sprawia

Ogrodnik w podróży
Zupa krem z batatów i dyni 144

papryka słodka mielona 0,5 łyżeczki, kurkuma 0,5 łyżeczki, kozieradka 0,5 łyżeczki, pieprz 1/4 łyżeczki, chili do smaku, sól do smaku, sok z cytryny do smaku, sos sojowy 2 łyżki, natka pietruszki lub lubczyk posiekany 2-3 łyżki, olej do smażenia, woda 7 szklanek, Sposób przygotowania: Cebulę obieramy, drobno siekamy i podsmażamy na oleju, dodajemy przyprawy i chwilkę

kulinarne odsłony pati
Galia z rucollą i prosciutto 211

Lekka sałatka na kolację. Melon Galia musi być bardzo dojrzały, a całości dopełnia sos, którego wykonacie w prosty sposób.… Czytaj dalej Galia z rucollą i prosciutto

Pij soki wyciskane
Chili pomarańczowa polędwiczka wieprzowa 134

polędwiczkę. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Całość pokryć przygotowaną wcześniej mieszanką. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około pół godziny, od czasu do czasu odwracając i polewając powstającym sosem. Podawać na gorąco z ulubionymi dodatkami. Smacznego

Zielona Kuchnia
Meksykański dip z awokado. Przepis na guacamole 266

Jedna z najlepszych rzeczy, jakie możesz zrobić z awokado, to meksykański sos guacamole. Pyszny, a przy tym bardzo zdrowy. Można jeść go jako dip, dodatek do mięs i warzyw, a nawet pastę kanapkową. Mamy dla was oryginalny przepis. Przepis na guacamole Składniki: 2 dojrzałe awokado, pół małej cebuli, 1 ząbek czosnku, sok z połowy limonki (ewentualnie cytryny), 1 papryczka chilli

Kulinarna Polska
3 proste przepisy z łososiem w roli głównej 169

przygotowanie farszu. Ser feta wymieszaj ze skórką cytryny oraz odrobiną kwaśnego soku. Kiedy farsz będzie gotowy, można nakładać go na upieczone gofry. Rukolę oraz rzodkiewkę wymieszaj z winegretem. Sos można przygotować na bazie oliwy, trzech łyżek soku z cytryny, soli oraz mielonego pieprzu. Winegret świetnie wzbogaci smak sałatki. Po jego wymieszaniu z rukolą oraz rzodkiewką przełóż całość na gofry. Smak

Żyję by jeść
Warstwowe pierożki z serem 177

bokami”. W ten sam sposób zrobić pozostałe pierożki. Wyłożyć na blachę wyścieloną matą silikonową. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut. Podawać z ulubionymi sosami. Smacznego Warstwowe pierożki z serem Warstwowe pierożki z serem Warstwowe pierożki z serem Artykuł Warstwowe pierożki z serem pochodzi z serwisu Kulinarne życie Armine

Smaki Armine
Belgia - Białe szparagi po flamandzku, wersja wegańska (Asperges op Vlaamse Wijze) 166

musztardę i margarynę. Dokładnie mieszamy. Margaryna powinna lekko się rozpuścić pod wpływem ciepła. Dodajemy sól, pieprz i posiekane zioła. Mieszamy. 4) Gotowe szparagi przekładamy na talerz i polewamy naszym sosem z tofu

Roślinożerni urlopowicze
Przyzwyczajenia kulinarne Polaków. Kuchnia Polska 146

kolację również lubimy zjeść coś konkretnego: smażone kiełbaski, bigos , gołąbki , pierogi ewentualnie coś ze sklepu np. pizza . Potrawy obce, które dobrze się u nas przyjmują to makarony z sosami, kebab, lasagne, risotto. Artykuł Przyzwyczajenia kulinarne Polaków. Kuchnia Polska pochodzi z serwisu ProstePesto

ProstePesto.pl

Proponowane wyszukiwania