sosy - 72234 przepisów (strona:2670/4816)

Ziemniaki hasselback 101

piecz ziemniaki przez 1 godzinę w temperaturze 200 stopni C (góra dół, bez termoobiegu). Na ostatnie 5 minut włącz termoobieg. Po wyjęciu posyp je parmezanem. Podawaj z ulubionymi sosami i dodatkami. Informacje dodatkowe Wartości odżywcze (1 sztuka): Kcal: 81 | Białko: 1,9 | Węglowodany: 16,4 | Tłuszcze: 1,1 Smacznego! Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie . Wypróbuj przepis dołączając

Przepisy na widelcu
Kurczak w sosie pomidorowym 175

Filet z kurczaka w sosie pomidorowym z koperkiem, lekko pikantny, idelany do makaronu typu rurki. Składniki: 2 duże filety z kurczaka, pęczek koperku, 750 ml bulionu rosołowego, ok 100 g przecieru pomidorowego, szczypta chilli, łyżeczka słodkiej papryki, łyżeczka suszonych pomidorów, łyżka mąki, szczypta soli, pieprzu Przygotowanie: Filety kroimy jak na kotlety, lekko rozklepujemy. Obtaczamy w mące. Smażymy na niewielkiej

Lena Gotuje
Surówka z czerwonej kapusty z serem pleśniowym 151

chwilę rękami. Marchewkę i ser trzemy na tarce o grubych oczkach, cebulę kroimy w drobną kostkę - wszystko dodajemy do kapusty. Z jogurtu, majonezu, soku z cytryny i cukru robimy sos, który wlewamy do warzyw, mieszamy. Doprawiamy według własnego uznania. Surówkę wkładamy do lodówki

Kardamonovy
Makaron z boczkiem i jajkiem 151

ciasta bez jajka, tylko z mąki, wody i odrobiny oleju, a nawet bez oleju. Przygotowywał się też do rosołu kluseczki. albo lane kluski oraz kluseczki do zup i sosów. Polecam Wam też nasze ulubione przepisy na obiady w 15 minut, czyli proste, szybkie obiady znajdziecie tutaj. Czy Makaron z boczkiem i jajkiem to trudne danie? Nie, bo każdy dzieciak

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Surówka Coleslaw z kalarepą (Insalata Coleslaw con cavolo rapa) 149

majonezem i octem . **** In una ciotola mescolate lo yogurt con la maionese e l'aceto. Do salaterki przekładamy kalarep ę , marchew i cebulę a na sam koniec wlewamy sos majonezowy; doprawiamy sol ą i pieprzem. Surówkę dokładnie mieszamy, schładzamy w lodówce przynajmniej 1 godz. **** In una ciotola trasferite le carote, il cavolo rapa e la cipolla, aggiustando di sale

La grande e la piccola cuoca
Kalafior w panierce z zatarem 128

średnio rozgrzanym oleju po obu stronach na złoty kolor (kolor kotleta będzie zależał od barwy zataru). Odsączać na ręczniku papierowym. Podawać np. z marchewką z groszkiem. Ja dodatkowo przygotowałam sos kokosowo-arachidowy

Weekendy w domu i ogrodzie
Ryżowa sałatka z tuńczykiem 135

akurat skończyło mi się pieczywo, to zdecydowałam się na wersję z ryżem 😁 Ryżowa sałatka z tuńczykiem - przepis na 2-3 porcje Do przygotowania sałatki będziesz potrzebować: puszkę tuńczyka w sosie własnym, 3 łyżki groszku konserwowego, 3 łyżki kukurydzy, pół szklanki ryżu jaśminowego, sól i pieprz do smaku, szczyptę cząbru, szczyptę chili. 1. Ryż ugotuj w osolonej wodzie i odstaw

Z notatnika dietetyka
Polskie hot dogi z Chicago 124

tych biednych, ale głównymi nosicielami to ci, których stać na wycieczki do Chin i narty we Włoszech :) Drugi wniosek - ludzie nie potrafią gotować, bo z półek znikają głównie gotowe sosy w słoikach, co mnie osobiście cieszy, bo ja kupuje inne produkty, ale trochę przeraża :) Sam przepis wpadł mi w ręce przez przypadek. To znaczy ja myślę, że to przypadek

Kryzysowa Książka Kucharska
Kotleciki ryżowe z łososiem 141

warto przyrządzić z niego coś pożywnego. Moja propozycja to ryżowe kotleciki z łososiem i groszkiem. Proste do przygotowania i lekkie – świetnie smakują same jak i z surówką czy sosem jogurtowym. Kotleciki ryżowe z łososiem i groszkiem: 300 g ugotowanego, białego ryżu (3 torebki) 150 g wędzonego na gorąco łososia (można zastąpić inną wędzoną rybą lub tuńczykiem z puszki

Poezja smaku
Iszleki- turkmeńskie pierogi pieczone 134

pieczenia lub matą silikonową, posmarować rozkłóconym jajkiem wymieszanym z kurkumą i posypać sezamem. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 15-20 minut. Podawać z ulubionymi sosami. Smacznego Iszleki- turkmeńskie pierogi pieczone Iszleki- turkmeńskie pierogi pieczone Iszleki- turkmeńskie pierogi pieczone Artykuł Iszleki- turkmeńskie pierogi pieczone pochodzi z serwisu Kulinarne życie Armine

Smaki Armine
GRYCZANE PLACUSZKI Z JABŁKIEM - najpyszniejsze! 199

Kolejno dodaj ubite białka i delikatnie wymieszaj.  Na mocno rozgrzaną, suchą patelnię nakładaj po łyżce masy. Smaż z dwóch stron po kilka minut, do zarumienienia.  Podałam z sosem orzechowym (masło orzechowe rozmieszałam z odrobiną mleka i wody) i jagodami

Zdrowie na języku :P
Carpaccio buraczane z kozim serem 185

Składniki 2 buraki garść rukoli liście botwinki pestki słonecznika i dyni orzeszki pinii 100 g sera koziego sos 1 łyżeczka musztardy francuskiej 2 ząbki czosnku 1/4 szklanki oliwy z oliwek 2 łyżeczki miodu 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich sok z cytryny sól i pieprz Przygotowanie Buraki w łupinkach zawiń w folię aluminiową i piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni

KUCHNIA POLSKA
Frittata 133

wierzchu i posyp mozzarellą. Włóż formę do nagrzanego piekarnika i piecz 20 minut w temperaturze 180 stopni C (góra dół, bez termoobiegu). Przed podaniem posyp parmezanem. Można podawać z sosami. Informacje dodatkowe Wartości odżywcze (1 porcja): Kcal: 349 | Białko: 25,9 | Węglowodany: 5,5 | Tłuszcze: 23,9 Smacznego! Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie . Wypróbuj przepis dołączając #przepisynawidelcu

Przepisy na widelcu
Gołąbki z warzywnym nadzieniem w sosie 146

ugotowaną komosą i soczewicami. Zblanszowane liście kapusty nadziewać farszem i zwinąć. Układać w rondlu, podlać lekko np. bulionem. Dodać liść laurowy i ziele angielskie. Gotować ok 20 minut. Sos: 3-4 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego niepełna łyżeczka soli, pieprz ząbek czosnku 1 szklanka wody 1 łyżeczka rozmarynu suszonego oregano 4 suszone pomidory Koncentrat włożyć do garnka, dodać przyprawy, posiekane suszone

AZgotuj!
Pieczony boczek Boryny, świetny na kanapki 162

się nad nią rozczulać. Po prostu kroisz, macerujesz, zapiekasz, studzisz i konsumujesz składniki: 1 kg świeżego, boczku wieprzowego bez kości ze skórą marynata : 2 łyżki ostrej papryki 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki granulowanego czosnku 1 łyżeczka mielonych, nasion kminku 1 łyżeczka mielonych nasion gorczycy czarnej 2 łyżki brązowego cukru sól do smaku 2 łyżki oleju dodatkowo : folia aluminiowa

Ogrodnik w podróży

Proponowane wyszukiwania