sosy - 72734 przepisów (strona:2665/4849)

Pieczone kawałki indyka w czosnku i ziołach 190

mięsa z udźca indyka 5 ząbków czosnku 2 cebule garść gałązek świeżych ziół  (tymianek, majeranek, rozmaryn) - lub po 1/2 łyżce suszonych 50 g masła Marynata: 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka suszonego majeranku 1 łyżka granulowanego czosnku 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 2 łyżki oleju 1 łyżeczka soli Sposób wykonania: Mięso kroimy na średniej wielkości kawałki

Qchnia po prostu
Pierś z kurczaka w musztardowej marynacie 207

Pierś z kurczaka w musztardowej marynacie to niezwykle aromatyczne danie, które jest niezwykle syte, zdrowe i z całą pewnością powinno pojawić się w Waszej diecie. Kluczem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Spaghetti tricolore selero - pomodore 137

Pomysł Przemka, danie wyszło pyszne i oczy same jedzą. Zachęcam do wypróbowania, przypadnie do gustu niejednemu smakoszowi. Nazwa sama ułożyła się w rym. Zaczynamy. Spaghetti z sosem selerowo - pomidorowym. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sałatka z ziemniaków i prosciutto 179

Latem szybko można wyczarować coś pysznego na obiad. Wystarczy ugotować ziemniaki, wyciągnąć pyszną szynkę prosciutto, zrobić sos i danie gotowe. Piszecie się na taki letni obiad? my chętnie i zawsze, zapraszam. Sałatka ziemniaczana po włosku. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Makaron ze szparagami, cukinią i mascarpone 140

dokładnie mieszamy. Dodajemy odcedzony makaron. W razie potrzeby doprawiamy jeszcze do smaku. Dla mnie danie było fajne, choć mało wyraziste. Dodałam więc sporą szczyptę przyprawy ognistej oraz skropiłam sosem worcester. Źródło

Smaki Na Talerzu
Pesto 144

Zapraszam po niezwykle aromatyczne i super pyszne domowe pesto . Przepis jest prosty a pesto bazyliowe przygotujesz pewnie krócej niż w piętnaście minut. Sos świrnie smakuje podany do pieczywa lub do makaronu. - tradycyjny przepis - szybkie i pyszne zielone pesto - wiele porad oraz wykonanie krok po kroku

AniaGotuje.pl
Młoda kapusta z frankfurterkami 268

minut. Następnie przykrywamy patelnię pokrywką i dusimy całość aż kapusta zmięknie i przejmie cały smak przypraw (powinniśmy uzyskać miękko kapustkę pełną smaku i małą ilość a la sosu). Próbujemy, opcjonalnie doprawiamy pieprzem i/lub solą i jeszcze chwilę dusimy. Podajemy jako samodzielne danie lub dodatek do innych dań. Smacznego

Słodkie okruszki
Prosta surówka z marchewki i jabłka 252

przygotowania dosłownie w kilka minut. Wystarczy obrać marchewki i jabłko, zetrzeć na tarce, dodać pozostałe składniki i wymieszać. Gotowe! Prosta surówka z marchewki i jabłka doskonale smakuje z najróżniejszymi sosami mięsnymi, kotletami, a nawet kluseczkami. Spróbujcie. Zapraszam też po inne moje przepisy na domowe surówki i sałatki . Jeśli szukacie też inspiracji na obiad to zerknij na pomysły na obiad . Składniki

Słodkie okruszki
Szparagi w cieście francuskim z szynką i serem 162

Szparagi w cieście francuskim z szynką i serem. To kolejny przepis na wykorzystanie ciasta francuskiego w wersji wytrawnej. Bardzo lubię połączenie szparagów z szynką Masło, parmezan, muślinowe sosy holenderskie – kontrastują z ich słodkawym, nieco siarkowym smakiem, który nawet dodatkowo jest wzmacniany. W sezonie dobrze mieć w lodówce kilka takich składników, z których szybko można wyczarować coś efektownego, gdy idą goście

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Poradnik ProstePesto. Dlaczego warto jeść miód? 145

postaci, serwowane nam przez naszych pszczelich przyjaciół. Szukasz przepisów z wykorzystaniem miodu? Nie szukaj więcej, mamy kilka dla ciebie: Pieczone podudzia kurczaka miodowo – musztardowe Amerykańskie żeberka w miodowo pomidorowym sosie Sałatka z melonem i szynką parmeńską prosciutto Wytrawna sałatka z arbuzem i serem feta Syrop z mniszka lekarskiego o leczniczych właściwościach Artykuł Poradnik ProstePesto. Dlaczego warto jeść miód? pochodzi

ProstePesto.pl
Klops z gotowanego mięsa 165

masą mięsną. Formę do pieczenia wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Masę mięsną wyłożyć do formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 40 minut. Podałam z sosem z ogórków marynowanych

królestwo garów
Grill 182

Tortille z grillowanym mięsem wołowym i warzywną salsą       Spring rolls z grillowanym indykiem i warzywami      Tortille z grillowanym kurczakiem w sosie czosnkowo-musztardowym

Passions hobbies life
Pierogi z botwinką i koperkowo-orzechowym masełkiem 176

potrzebami konsumentów powstała uniwersalna przyprawa Vegeta Natur w płynie bez glutaminianu sodu, sztucznych barwników, aromatów, konserwantów. Dzięki temu  idealnie podkreśli smak nie tylko zup, ale wszelkiego rodzaju sosów, mięs czy dań rybnych. https://www.vegeta.pl/pl/aktualnosci/nowosc-vegeta-natur-przyprawa-w-plynie

Szalona Kuchnia Eweliny
Orkiszowa tarta ze szparagami i boczkiem. 264

miksuję blenderem na gładką masę. Moje pesto jest zawsze intensywne dlatego may już nie solę, ponadto boczek jest też sam w sobie dość słony i tą słoność odda do sosu. Ale jeśli lubisz słony smak to dopraw masę wedle własnych upodobań. Ciastem wylepiam formę do tarty, układam na niej pokrojony w cienką kostkę boczek, wylewam masę i na wierzch dodaję

SMYKWKUCHNI
Cheeseburgerowa patelnia 197

miękkości kapusty. W osobnym rondelku roztapiamy masło. Śmietanę mieszamy z serkiem na gładką masę, dodajemy do masła. Podgrzewamy i dodajemy ser ciągle mieszając. Solimy i pieprzymy do smaku. Sos dodajemy do mięsa i chwilkę gotujemy. Smacznego Makro w 100g 250kcl B- 15g T-20g W-1,2g Makro w porcji 256g

serzmiesem

Proponowane wyszukiwania