sosy - 72734 przepisów (strona:2660/4849)

Zapiekanka z ryżem i brokułami 233

Zapiekanka z ryżem i brokułami Znasz serek z ziemniaka ? Ja go uwielbiam do tego stopnia, że postanowiłem oprzeć na nim dzisiejsze danie. Inspirując się nim, zrobiłem sos, który podczas pieczenia, jest spijany przez ryż. Efekt końcowy jest rewelacyjny. Otrzymujemy aromatyczny i pełen smaku ryż oraz idealnie ugotowane brokuły. A to wszystko w jednym naczyniu 😍 Jakiego ryżu użyć do zapiekanki? Najbardziej

Blendman
Wariacja na temat taskiej zupy ze szparagami 190

pokrojone w kostkę (1-2 cm ) warzywa W międzyczasie zblenduj całą zawartośc puszki z mlekiem kokosowym z sokiem cytrynowym i kolendrą. Gdy już warzywa będzą wystarczająco miękkie dodaj cały sos do gotującej się zupy. Wymieszaj i gotuj jeszcze 2-3 minuty na maleńkim ogniu. Podaj np. z podsmażonym tofu lub makaronem ryżowym. Smacznego!   Artykuł Wariacja na temat taskiej zupy

greenscarf
Syrop z mięty 185

czystych wyparzonych butelek albo słoiczków. Odwróć do góry dnem i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Dodawaj do zimnych i gorących napojów (np. lemoniad czy drinków), deserów i lodów, a także sosów do sałatek owocowych. Świetnie smakuje z mrożoną herbatą. Syrop z mięty

Cztery Fajery
Poradnik. Dlaczego warto jeść szpinak? 159

pojawiają się coraz ciekawsze przepisy na pyszne dania z takim dodatkiem, korzystanie z leczniczych właściwości stanie się dla każdego z nas przyjemnym zadaniem. Polecane dania ze szpinakiem: Makaron z sosem śmietanowo szpinakowym Zielone ziemniaczane kluski śląskie ze szpinakiem Puree ziemniaczane ze świeżym szpinakiem Wytrawna tarta ze szpinakiem i serem feta Makaron ze szpinakiem i słonym serem feta Artykuł Poradnik. Dlaczego

ProstePesto.pl
Curry z kalafiora. Przepis na pyszny wegański obiad 148

smaż jeszcze chwilę. Wsyp proszek curry, dokładnie wymieszaj, aby przyprawa połączyła się z tłuszczem. Dodaj soczewicę, wlej 3/4 szklanki wody, wymieszaj, gotuj około 10 minut pod przykryciem. Teraz do sosu wlej mleko kokosowe, dodaj marchewkę pokrojoną w kostkę oraz kalafiora podzielonego na różyczki, na tarce wetrzyj także pomidora w taki sposób, aby w ręce pozostała skórka, dopraw solą, wymieszaj, gotuj

Kulinarna Polska
fasola jaś w sosie pomidorowym, prosta i smaczna... 163

dobrze zmiksować. Drobno pokrojoną cebulę, czosnek posypaną cukrem na gorącym oleju podsmażyć na złocisto, wlać zmiksowane pomidory, wsypać przyprawę do dań z fasoli i mieszać do zagotowania pomidorów. Do sosu wlać z szybkowara ugotowaną fasolkę, do smaku dodać soli, pieprzu mielonego - fasolka jasie jest bardzo często u nas gotowana w różnych wersjach smakowych, bardzo lubimy ido ziemniaków i do pieczywa

W Mojej Kuchni Lubię
Urodzinowe dobrocie czyli potrawy na urodziny w domu 178

różnorodność, tak samo na ilość, by nie zrobić za dużo. Jednym z przykładów jest ciasto francuskie z szynką i serem. Potrzebujesz: ciasto francuskie parę kawałków szynki bazylię, oregano ketchup/ sos czosnkowy parę kawałków sera wszystko układamy na ciasto francuskie, przyprawiamy, następnie zwijamy ostrożnie i wkładamy do piekarnika na 15 minut, w 180 stopniach. -brownie: – masło, 3 gorzkie czekolady, kakao

sierotka maRysia w kuchni
Bogactwo w kaszach czyli ile gotować kasze? 166

następnie dodaje się około 4-5 łyżek kaszy dopiero, gdy mleko zacznie się gotować. I gotowe. Ale już kasza jęczmienna jest do obiadów. Wyobraźmy sobie ją w gęstym sosie, ogórkiem kiszonym i gulaszem. Aż ślinka leci! I jak sami widzimy, to już zupełnie inna bajka od tej pierwszej kaszy. Ta bardziej na słono, a tamta na słodko. Wszystko do wyboru

sierotka maRysia w kuchni
Pieczeń drobiowa „Gyros” 543

Pieczeń drobiowa z przyprawą do gyrosa. Z papryką, kukurydzą, cebulą i ogórkiem konserwowym. Mojej rodzince bardzo ona smakowała, mnie zabrakło jakiegoś sosu. około 700 g mielonego mięsa drobiowego (polecam pół na pół z piersi i udek bez skóry i kości) przyprawa do gyrosa 1 jajko kajzerka mleko do namoczenia kajzerki 1 czerwona papryka 1 mała cebula 2-3 ogórki konserwowe

Smaki Na Talerzu
Surówka obiadowa z młodej kapusty 160

małą kosteczkę *** *** Wszystkie składniki dodajemy do kapusty *** *** Miód mieszamy z sokiem z cytryny, aż się całkowicie rozpuści. Dodajemy olej z suszonych pomidorów oraz szczyptę mielonego pieprzu, mieszamy *** *** Tak przygotowany sos dodajemy do surówki i całość dokładnie mieszamy *** *** Gotową surówkę odkładamy do lodówki na minimum pół godziny, aby smaki się przegryzły *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM RÓWNIEŻ: SURÓWKI DO OBIADU, GRILLA

Blog z Apetytem
Menu na dzień: 1600 kcal 179

podprażyć) lub wstaw do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni na 10 minut. Przestudź sezam, przesyp do blendera, dodaj łyżkę oleju i miksuj tak długo, aż powstanie gładki sos, bez ziarenek. Gotowe! Kolacja (188 kcal) Jajko sadzone (lub dwa) Kiełki, np. rzodkiewki Garść szparagów Zobacz naszą najprostszą, sprawdzoną instrukcję jak dobrze ugotować szparagi. Smacznego! Artykuł Menu na dzień: 1600 kcal pochodzi

Niedzielny kucharz
Makaron z tuńczykiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami 185

Składniki: 2 puszki tuńczyka w sosie własnym (po 170 g) 100 g świeżego szpinaku baby 15 kawałków pomidorów suszonych z oliwy 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki oliwy (z suszonych pomidorów) 500 g makaronu penne 4 łyżki nasion słonecznika 4 łyżki pestek dyni sól, pieprz Sposób wykonania: Makaron gotujemy al'dente. Na patelni rozgrzewamy

Qchnia po prostu
Makaron z kurczakiem w wybornym sosie 150

wlewamy garnka gorący rosół w którym rozpuszczamy ser, dodajemy śmietanę i podgrzewamy pod przykryciem do całkowitego połączenia ze śmietaną. Dodajemy mięso i szpinak, po chwili makaron, dokładnie łączymy z sosem. Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania