sosy - 72234 przepisów (strona:2652/4816)

Biała kiełbasa zapiekana w sosie chrzanowym 190

słoiczka sól, pieprz zielona cebulka Sposób przygotowania: 1. Śmietanę mieszamy z chrzanem, majerankiem, solą i pieprzem. Przekładamy do niewielkiego naczynia żaroodpornego. 2. Kiełbaski nacinamy z jednej strony. Układamy na sosie nacięciem do góry. 3. Pieczemy w 180 st.C przez 3-40 minut - do zrumienienia kiełbasek. Przed podaniem posypać siekaną zieloną cebulką. Podajemy na ciepło. Smacznego!!! Źródło: Katarzyna Rzepecka

Kuchnia domowa Ani
Placki ziemniaczane z ciecierzycą 159

stron na złoty kolor.  Placki ziemniaczane osączamy z tłuszczu na papierze kuchennym. Podajemy np. z dodatkiem pomidorowej salsy  Pico De Gallo (przepis znajdziesz  tutaj  ) lub sosem czosnkowym (przepis znajdziesz  tutaj

Qchnia po prostu
Fasolka z cukinią i kiełbasą w pomidorach 107

Bardzo szybkie, pożywne danie jednogarnkowe. Składniki: 1 cukinia 1 laska kiełbasy wiejskiej 1 puszka fasolki w sosie pomidorowym 1 puszka pomidorów krojonych sól pieprz natka pietruszki 1/2 cebuli 3 łyżki oleju 2 ząbki czosnku Do garnka wlewam olej, wrzucam posiekaną w kostkę cebulę i rozgnieciony czosnek. Chwilę duszę, dodaję pokrojoną w kostkę kiełbasę i podsmażam. Dodaję pokrojoną w kostkę cukinię

MojaQchnia.pl
Makaron z zielonym kalafiorem 126

Makaron z zielonym kalafiorem Dzisiejszy makaron z zielonym kalafiorem, to wspaniałe danie. Kremowy sos z czosnkową nutą, chrupiący, wyjątkowy kalafior i w moim przypadku makaron tagliatelle, którego jestem fanem… To wszystko składa się na udany obiad! Opowiem Ci jeszcze o tym, czym w ogóle jest zielony kalafior, bo nie różni się on tylko kolorem od tego zwyczajnego! Inna jego

Blendman
Bezglutenowe kluski z soczewicą 160

skleić ciasto ziemniaczane, formując okrągłą kluskę. Kluski wrzucić na posolony wrzątek. Gotować ok. 2-3 minut od ponownego zawrzenia wody i wypłynięcia klusek na powierzchnię. Kluski podawać np. z sosem pieczarkowym i surówką z kapusty czerwonej. Niewykorzystany farsz może zostać użyty jako pasta do pieczywa

Weekendy w domu i ogrodzie
Sałatka z tuńczykiem 156

produkty. Super opcją okazała się ta sałatka z tuńczykiem ;) Znika w mgnieniu oka! Przepis na sałatkę znalazłam na stronie  Kulinarne Przeboje Składniki : 1 puszka tuńczyka w oleju lub sosie własnym (najlepiej w kawałkach) 1 woreczek ryżu parboiled pół puszki kukurydzy konserwowej 3 jajka na twardo pół malutkiej czerwonej cebuli 3-4 ogórki konserwowe lub kiszone 3 czubate łyżki majonezu

W kuchni bez szafek
MAZUREK SOLONY KARMEL Z DAKTYLAMI I CZEKOLADĄ 161

minut przed końcem gotowania, kiedy karmel zacznie brązowieć, można kilka razy potrząsnąć rondelkiem. Dolewamy śmietankę i dodajemy masło. Zagotowujemy i gotujemy 10-12 minut, aż karmel się rozpuści a sos lekko zgęstnieje (dodatkowo zgęstnieje po ostygnięciu).  Odstawiamy z ognia, dodajemy pokrojone daktyle i szczyptę soli morskiej. Mieszamy., zostawiamy do lekkiego przestygnięcia. Wykładamy na upieczony spód, posypujemy wiórkami czekolady

cool and minty
GRZYBY W GALARECIE 123

wody (ostrożnie, żeby woda nie nalała się do środka) – galaretka przy ściankach foremki się rozpuści i bez problemu przełożysz ją na talerz Smacznego! *galaretkę możesz podać np z sosem śmietanowym z koperkiem i szczypiorkiem (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł GRZYBY W GALARECIE pochodzi z serwisu SandraFrej.com

SandraFrej.com
Niedzielny obiad: Kurczak faszerowany chlebem 166

dużo. Nie musisz spinać wykałaczkami kurczaka. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piecz przez pół godziny. Zmniejsz temperaturę do 180 stopni i piecz przez 30 minut, polewając wytworzonym sosem kurczaka co 15 minut. Po godzinie pieczenia przewróć kurczaka plecami do góry i piecz go w ten sposób przez 15 minut. Następnie znowu odwróć piersiami do góry i podpiekaj jeszcze

Niedzielny kucharz
Poniedziałek: Kurczak pieczony po prowansalsku 114

karmelizują się w trakcie pieczenia w wysokiej temperaturze. Kurczaka trzeba piec w mocno rozgrzanym piekarniku. Nie dodawajcie do niego za dużo wina – udka nie powinny gotować się w sosie, ale piec na dobrze rozgrzanym rondlu. Przepis pochodzi z cookingnyt.com Składniki: 2 nogi z kurczaka 3 łyżki oleju roślinnego 6 ząbków czosnku 4-6 szalotek 2 łyżki ziół prowansalskich

Niedzielny kucharz
Pizza z patelni (bez drożdży) 183

czosnku posiekanych . Podsmaż. Dodaj przecier pomidorowy i duś razem przez chwile. Dopraw solą i pieprzem. Zimna patelnie posmaruj oliwa, połóż placek, podsmaż z jednej strony na rumiano, przekręć, posmaruj sosem pomidorowym, połóż ulubione dodatki, przykryj przykrywka, zmniejsz ogień , smaż aż roztopi się ser. Smacznego

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Biała kiełbasa w piwie i musztardzie 134

Przygotowanie Przygotowujemy zalewę: piwo, obie musztardy, miód, olej i przyprawy mieszamy ze sobą. Na każdej kiełbasie robimy dwa nakłucia nożem. Następnie przekładamy je do dużej miski i zalewamy sosem piwnym. Odstawiamy przynajmniej na godzinę do lodówki (a najlepiej na całą noc). Cebule obieramy i kroimy w piórka. Następnie układamy je na dnie naczynia żaroodpornego. Na cebuli kładziemy kiełbasy. Wlewamy zalewę

e-PrzepisyKulinarne
Łazanki z młodą kapustą, boczkiem i kiełbasą 167

solą, świeżo mielonym pieprzem, mielonym kminkiem i dużą ilością majeranku. Na koniec dodać kapustę, wymieszać i podawać. Uwagi: Jeżeli dodacie więcej śmietany, to wyjdą Wam równie pyszne łazanki w sosie śmietanowym

Passions hobbies life
Szynka mocno pochrzaniona. 106

majeranku i układamy w brytfance z odrobiną marynaty na dnie. Pieczemy najpierw około 1,5 h w 180 stopniach pod przykryciem, raz podczas pieczenia obracamy ją i polewamy sosem z dna. Następnie zmniejszamy do 140 stopni i pieczemy jeszcze godzinkę- już odkrytą. I już! Kroimy i zajadamy, oczywiście z chrzanem! Smacznego! Share 0 Tweet 0 Pinterest 0 0 Shares

Latosiowydom

Proponowane wyszukiwania