sosy - 72234 przepisów (strona:2643/4816)

Red kiblle z Expanse 169

surowymi boczniakami, dodajemy mąkę ziemniaczaną i mieszamy. Lepimy kulki i obtaczamy w przyprawie do grilla. Pieczemy jakieś 15 min w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. Z koncentratu robimy prosty sos rozcieńczając go wodą

Kryzysowa Książka Kucharska
Zapiekanka gołąbkowa 146

Przykrywamy pozostała kapustą. Na patelnię z cebulką wlewamy przecier pomidorowy, dodajemy czosnek, przyprawiamy solą, harissą i przyprawą do mięs, dodajemy miód do smaku, zagotowujemy. Na końcu dodajemy posiekaną bazylię. Sos przelewamy do naczynia. Pieczemy 45 minut w temperaturze 180 st. C. Smacznego

Maminek kulinarny
Sosy do mięs i warzyw - 4 proste przepisy 139

proste przepisy na pyszne sosy do mięs z grilla ,warzyw i sałatek czy na kanapki.Każdy zupełnie inny. Każdy zrobicie w 5 min.Polecam gorąco

Swojskie jedzonko
Grillowany kurczak z batatem, quinoą i zieloną sałatką 191

kurczak pozostał miękki i soczysty. Ogórka i smaczliwkę kroimy na plasterki, układamy na talerzu i posypujemy kiełkami lucerny (dla osób, które nie sa na C9 polecam polać jakimś lekkim sosem do sałatek) Quinoę mieszamy z utartym kuminem, wykładamy na talerz ( TU przeczytasz jak dobrze ugotować quinoę). Na końcu kroimy upieczonego batata w grube frytki  przekładamy na talerzu plastrami kurczaka

Quinoa Raz!
Makaron po florencku 210

maśle. Następnie dodajemy osączone z zalewy, pokrojone w paski pomidory suszone, czosnek przeciśnięty przez praskę, zalewamy bulionem i śmietanką, dodajemy przyprawy oraz mozarellę pokrojoną w plastry, dusimy aż sos zgęstnieje. Dodajemy szpinak, dusimy 3 minuty aż zwiędnie. Podajemy z ugotowanym makaronem

słodki bratek
Pasta z tuńczyka, pasta tuńczykowa 131

ilość dodatkiem na wierzch kanapki. Ja do zrobienia pasty użyłam tuńczyka w oleju i właśnie ten olej też dodałam do pasty, żeby nie była mdła. Jeśli używacie tuńczyka w sosie własnym, dodajcie 2-3 łyżki oliwy lub oleju, szczególnie jeśli użyjecie chudego lub półtłustego sera białego. Dość gadania, pora robienia. Pastę zrobicie w 5-10 minut. Drukuj Pasta z tuńczyka

Mieszam w Garnku
Surówka z czerwonej kapusty 135

dodajemy drobno pokrojoną cebulę, starte jabłko ( na grubych oczkach) ,marchewkę oraz posiekaną  zieloną cebulkę lub koperek. Przyprawiamy według uznania solą i pieprzem. Wszystko razem mieszamy.  Przygotowujemy sos. Śmietanę łączymy z majonezem i musztardą. Mieszamy i polewamy naszą kapustę. Dokładnie całość mieszamy i gotowe

noteskulinarnyfiga
Ciasto kruche z połówkami jabłek 145

wymieszanymi z odrobiną mleka. Pieczemy w 180 stopniach (góra-dół) przez około 40-45 minut. Przed podaniem delikatnie studzimy, ale warto jeść je jeszcze na ciepło z lodami lub sosem waniliowym. Smacznego! Artykuł Ciasto kruche z połówkami jabłek pochodzi z serwisu Analiza Smaku

Analiza Smaku
WIOSENNA ZUPA Z POKRZYWY 159

listków młodej pokrzywy ● 300 g ziemniaków ● 2 cebule ● 1 litr wody ● bulion warzywny bio (1-2 kostki) ● 2 łyżki oliwy z oliwek ● 15 cl śmietany kremówki lub śmietany do sosów i zup ● sól, pieprz ● pestki dyni (opcjonalnie) Przygotowanie: Cebulę obierz i drobno posiekaj. Pokrzywę opłucz (załóż rękawiczki!), oberwij listki, jeśli pokrzywa jest młoda, możesz również użyć gałązki. Ziemniaki obierz, pokrój

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Makaron z jajkiem, cukinią i pomidorami 163

danie powstało kiedy potrzebowałam zrobić szybki, zdrowy obiad. Jajko zamiast sosu okazało się strzałem w dziesiątkę:).  100g makaronu 1 cukinia 1 pomidor 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 jajka L sól, pieprz 1 łyżka masła szczypiorek 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cukinię, pomidora i cebulę kroimy w kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę.  2. Na rozgrzanym

Szefowa kuchni
Makaron musze nadziewany wędzonym łososiem, kaparami, serami w sosie śmietanowym 153

Trochę dlatego, że to danie typu "spacerek przez lodówkę" lub ujmując to modniej.. "zero waste", a trochę dlatego, że to jest zwyczajnie "prze-py-szne". Czy to w sosie śmietanowym, czy pomidorowym, nadziewane muszle są genialne i można tam wpakować absolutnie wszystko.   Składniki (na 2 porcje): 15- 20 wielkich makaronowych muszli  50 g sera camembert

Mango Papaja
Placki z parówkami, pieczarkami i żółtym serem + film 129

żółtym serem to ciekawa, prosta i niedroga propozycja na szybki obiad dla całej rodziny. Takie placki wspaniale smakują zarówno na gorąco jak i na zimno z dodatkiem różnych sosów, z pewnością zadowolą nie jedno podniebienie.     składniki na około 15 sztuk 250 g parówek 200 g pieczarek 150 g żółtego sera 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula 1 pęczek

Smakowite Dania
Kopytka 129

Przepis na tradycyjne kopytka. Mogą być daniem głównym lub dodatkiem do innych potraw, np. gulaszu, mięsa duszonego. Czas przygotowania: 40 minut Ilość porcji: >4 osób Trudność

karolgotuje
Chlebek pizza – pyszny i prosty do zrobienia 117

dół (aż skórka lekko zbrązowieje).   [caption id="attachment_8970" align="aligncenter" width="803"] Chlebek pizza[/caption] Zobacz inne przepisy na domowy fast-food: Zapiekanka Tostowa Z Szynką I Sosem Pomidorowym Kapsalon – Wyśmienity Fastfood Bagietki Zapiekane Z Mięsem Mielonym Naleśniki Z Gyrosem Zapiekane W Piekarniku Pieczone Nuggetsy Z Kurczaka – Odchudzony Przepis Chlebki Pita Z Sałatką Gyros

e-PrzepisyKulinarne
„Shakshuka” w ryżu z kalafiora 116

kalafiora. Jest zdrowe i pyszne. Czas: 30 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 Danie nazwaliśmy shakshuka, bo sposób wykonania jest podobny jak w klasycznej zapiekance z jajek i sosu pomidorowego. My całość zrobiliśmy na kuchence, ale, jeśli chcesz przyspieszyć gotowanie, to po wybiciu jajek wstaw je pod grill w piekarniku i zapiecz. Spróbuj też naszego przepisu na oryginalną najprostszą

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania