sosy - 72734 przepisów (strona:2650/4849)

Białko wegańskie Ritual Vivo Life o smaku ciemnej czekolady – Siła Roślin 128

Podsumowanie: Mamy kolejne białko roślinne, które trafia do naszego TOP. Następnym razem koniecznie wypróbujemy waniliowe a smak naturalny z chęcią wykorzystamy do wytrawnych dań, czyli do zagęszczenia zup czy sosów. To białko można również bez problemu piec, więc wszelkie ciasta, ciasteczka i inne wypieki śmiało możecie wzbogacać o dodatkowe proteiny. Przepis na naszym Instagramie Ocena: 6 pand

Candy Pandas
Naleśniki Sisi 154

dodajemy jogurt, doprawiamy solą, czosnkiem oraz pieprzem i łączymy z obranym ogórkiem startym na tarce na dużych oczkach 10.            Sos nakładamy na naleśniki i posypujemy serem startym na tarce o dużych oczkach, zapiekamy 20 minut w 180 ° C 11.         Dekorujemy posiekanym szczypiorkiem

Kulinarna Chwila
Wegańskie flaczki sojowe – przepis i film 145

słodkiej w proszku 2 łyżeczki cukru trzcinowego 0,5 łyżeczki pieprzu 2 łyżki przyprawy do flaków – użyłam tej mieszanki 1 łyżka majeranku 2 łyżki octu jabłkowego 2 łyżki sosu sojowego Jak zrobić wegańskie flaczki sojowe: Zaczynamy od obrania i posiekania w kostkę cebuli. Najpierw rozgrzewamy olej i na nim szklimy cebulę. Następnie dodajemy ok 2,5 litra wody, liść

Dorota Smakuje
SZPINAK ZE ŚMIETANĄ: szybki przepis 214

cały czas mieszając zasmażyć (nie rumienić); zasmażkę rozprowadzić śmietanką, zagotować mieszając. Jeśli jest bardzo gęsta, dodać wywar ze szpinaku; czosnek rozetrzeć z odrobiną soli. Krok 3. Do gorącego sosu śmietanowego włożyć szpinak, dodać czosnek, wymieszać razem i zagotować. Doprawić do smaku solą i odrobiną cukru - chwilę poddusić. Gotowy szpinak ze śmietaną podawać jako jarzynkę do mięsa , z sadzonymi jajkami

Moja Książka Kucharska
Boczniaki z młodą kapustą w pomidrodach 181

tacka 1/4 głów kapusty 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 3 pomidory  sparzone obrane ze skórki lub puszka krojonych olej so podsmażenia sól i pieprz 1-2 łyżki sosu tamari lub sojowego oregano 2 łyżki octu jabłkowego Boczniaki posiekać w paski i usmażyć z cebulą i czosnkiem na niewielkiej ilości oleju. Kapustę poszatkować  drobno i obgotować chwilę

AZgotuj!
sałatka z melonem i boczkiem 192

zrumienienia. Przekładam na papierowy ręcznik aby odsączyć nadmiar tłuszczu i odstawiam do wystygnięcia. Rukolę i bazylię układam na talerzu, dodaję kulki wycięte z melona i kawałki boczku. Składniki sosu mieszam dokładnie, gotowym - dekoruję sałatkę tuż przed podaniem

babka w formie
Makaron z pesto z zielonego groszku 175

połowę wody spod makaronu – dokładnie mieszamy aby makaron dokładnie pokrył się pesto. Jeśli wszystko jest dalej zbyt zwarte, dolewamy resztę wody i mieszamy – pesto ma utworzyć pyszny sos, który oblepi makaron. Próbujemy i jeśli zachodzi potrzeba, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.   Tak przygotowane danie od razu podajemy. Na wierzch ścieramy jeszcze odrobię parmezanu.   Powrót

Smaczna Strona
Domowe zapiekanki XXL 261

żeby kupić zapiekanki XXL. Każdy lubi te długie pyszne bułki, szczególnie pamiętamy smaki jak za dawnych lat. Najlepsze zapiekanki są jednak te domowe z dużą ilością składników, sera i sosami :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Fit kurczak z grilla z kolendrą i miętą 143

moich pomysłach na grillowane dania. W pierwszej kolejności zapraszam na pysznego, soczystego i lekkiego fit kurczaka z grilla z kolendrą i miętą . Wyfiletowane udka z kurczaka w aromatycznym ziołowym sosie z pewnością będą królem każdej imprezy przy grillu. Gorąco polecam! Zapraszam po więcej przepisów na potrawy z grilla . Fit kurczak z grilla z kolendrą i miętą Składniki na 2 porcje

Codzienne Gotowanie
Domowe zapiekanki XXL 261

żeby kupić zapiekanki XXL. Każdy lubi te długie pyszne bułki, szczególnie pamiętamy smaki jak za dawnych lat. Najlepsze zapiekanki są jednak te domowe z dużą ilością składników, sera i sosami :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Dżem truskawkowy z kwiatem czarnego bzu 221

zdaniem trzeba dodać do nich odrobinę pektyny, aby dżem miał odpowiednią konsystencję. Osobiście lubię, kiedy dżem daje się rozsmarować na przykład na pieczywie czy naleśnikach, a nie rozlewa jak sos. Nie trzeba się bać pektyn, ponieważ jest to naturalny produkt pozyskiwany z owoców, warzyw i nasion, jest źródłem błonnika. 🍏 Pektyna jabłkowa To najpopularniejsza pektyna używana do przetworów domowych, można kupić

SprawdzonaKuchnia.pl
Warzywa grillowane z kurczakiem 149

ziołami prowansalskimi, odstawić na około 10 minut. Grillować przez 2 - 3 minuty z każdej strony według swoich upodobań. Osobiście wolę, gdy warzywa są delikatnie chrupiące. Podawać z ulubionym sosem i ryżem. Zobacz również:   grillowany mini kebab z cukinią

Kuchcik gotuje
Surówka z marchewki, ananasa i rodzynek... 154

minut. Dobrze odcedź. Pokrój ananasa i przygotuj 1 łyżkę soku. Wymieszaj ocet, miód (syrop klonowy), sól i sok ananasowy. W sporej misce wymieszaj marchewkę, ananasa, rodzynki i sos. Zostaw w lodówce na co najmniej godzinę przed jedzeniem. DODATKOWO: jeśli użyjesz syropu klonowego sałatka będzie wegańska i paleo; sałatkę można jeść od razu, ale będzie ona lepsza po schłodzeniu i wymieszaniu

Lejdi of the house
Sałatka z roszponką i twarogiem 150

miski. 2. Twaróg pokrój w kostkę, pomidorki na pół, a orzechy posiekaj. 3. Przygotowane składniki dodaj do roszponki i wymieszaj. 4. Oliwę dopraw czubyrcą i solą, tak przygotowanym sosem polej sałatkę

Z notatnika dietetyka

Proponowane wyszukiwania