masę, która będzie przypominać w konsystencji gęstą kwaśną śmietanę Powyższe czynności można przygotować dzień wcześniej. W dniu przekładania tortu: Żelatynę rozpuścić we wrzątku, wymieszać do całkowitego rozpuszczenia, 2 łyżki sosu owocowego wymieszać z żelatyną, następnie żelatynę wlać do pozostałych owoców. Dokładnie wymieszać lub zblendować, żeby żelatyna dokładnie się rozpuściła i żeby nie było grudek. Odstawić do całkowitego ostudzenia. Schować
moj przepis nawysypać otrębami, nakładać po czubatej łyżce ciasta, wyrównać. Piec w 180 st. przez 30 min (do suchego patyczka), wyjąć ostudzić chwilkę podawać jeszcze ciepłe/gorące. Można podawać z sosem zrobionym na bazie jogurtu, czosnku i ziół. Smacznego! Muffiny marchewkowe Muffiny marchewkowe
moj przepis nasernik, na to wyłożyć połówki śliwek, rozcięciem ku górze. Piec 1 godzinę w 180 st. Wystudzić w piekarniku. Po wystudzeniu, schować do lodówki na 2-3 godziny. Podawać z sosem czekoladowym. Smacznego! Rysiowy sernik wegański z owocami Rysiowy sernik wegański z owocami Rysiowy sernik wegański z owocami
moj przepis nawyrzucajcie skórek tylko przygotujcie swój własny ocet. Ocet jabłkowy ma bardzo wiele zastosowań zdrowotnych, kulinarnych itp. tu sobie o nich możecie poczytać. Ja przygotowałam go głównie z myślą o sosach do sałatek. Źródło: Składniki: Skórki po jabłkach woda przegotowana i ostudzona cukier Jabłka dokładnie wyszorować. Wykroić zgniłe czy obite części, obrać, wyciąć, następnie wyrzucić gniazda nasienne, jabłka zjeść lub przygotować
moj przepis nakostkę (2 na 2 cm). Do dużej miski wbić jajka, dodać śmietanę, żółty, tarty ser, sól, pieprz, paprykę, wymieszać. Na dno formy wsypać chleb, posypać pokrojonym mięsem, równomiernie polać sosem, na wierch zetrzeć mozzarellę. Wstawić do rozgrzanego piekarnika, piec 30-40 min, do momentu aż masa jajeczna zetnie się, a wierzch zapiekanki zarumieni się. Smacznego! Zapiekanka z chleba Zapiekanka
moj przepis natermoobieg. Gotowe danie posyp świeżymi listkami tyminaku. Gotowe! Wypróbuj również inne pomysły na obiad: 1. Roladki z udźca z indyka z boczkiem i suszonymi pomidorami 2. Polędwiczki wieprzowe w sosie kaparowo -rozmarynowym 3. Risotto z szafranem 4. Pieczona kaczka w jabłkach z tymiankiem 5. Komosa z karmelizowaną brukselką i batatami
SMYKWKUCHNImożemy obrać i dodać do zupy. Piotrek je ugotowane udka razem z rosołem. Rosół z udek podajemy gorący z makaronem i natką pietruszki. Ja wolę z udek przygotować błyskawiczny sos z kurczakiem i śmietaną i podać na drugie danie. The post Rosół z udek appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięMięso na pasztet z dzika zamarynowałam wcześniej przed gotowaniem, marynowałam mięso na pasztet wraz z udźcem na pieczeń z dzika. A marynata do mięsa była przygotowana z oleju, musztardy, sosu sojowego, syropu klonowego i octu balsamicznego (wszystkiego po 2 łyżki), do tego kilka ziaren jałowca, 3 pokruszone liście laurowe, kilka ziaren ziela angielskiego, po dużej szczypcie estragonu, cząbru, czarnego pieprzu
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięzazwyczaj poświęca się frytkom, gdyż trzeba je najpierw obgotować z wodzie z cukrem, a potem dokładnie osuszyć, ale elekt końcowy jest tego wart. Można je podać z ketchupem lub sosem czosnkowym albo jako dodatek do kotletów schabowych czy pieczonego kurczaka. Ze względu na pandemię już trzeci tydzień siedzę w domu i do głowy przychodzą mi dziwne pomysły: ostatnio frytki podałam
e-PrzepisyKulinarnekoniec dodajemy sok z cytryny lub zakwas z buraków oraz posiekany koperek. Próbujemy i w razie potrzeby doprawiamy do smaku, np. solą, pieprzem, majerankiem (jeśli mamy, możemy dodać trochę sosu sojowego). Podajemy z kleksem jogurtu naturalnego lub śmietany. Posypujemy koperkiem
cool and mintyPieczarki kroimy na kawałki. Kiełbasy kroimy w grube talarki. Wszystko dusimy przez kilka minut. Studzimy. Mleko mieszamy ze śmietaną i mąką. Podgrzewamy dodając sera. Mięso i warzywa mieszamy z sosem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Przekładamy do naczynia i zapiekamy 45 min. w temp
R'n'G Kitchenproduktem wegańskim! Koniecznie sprawdźcie! SKŁADNIKI: ( 3 szt ) * BIO Panini Classic Schär – 1 op / 3 szt * filet z piersi kurczaka – 1 pierś / ok. 300 g MARYNATA DO MIĘSA: * sos sojowy ciemny – 3 łyżki * świeży czosnek – 2 ząbki * słodka i ostra papryka – po 1 łyżeczce * czarny pieprz – 0,5 łyżeczki * koncentrat pomidorowy – 2 łyżki * oliwa
Ostra na Słodkominut. Następnie przykrywamy garnek/patelnię pokrywką i dusimy całość, aż kapusta zmięknie i przejmie cały smak przypraw (powinniśmy uzyskać miękko kapustkę pełną smaku i małą ilość a la sosu). Próbujemy, opcjonalnie doprawiamy pieprzem i/lub solą i jeszcze chwilę dusimy. Tak przygotowaną młodą kapustę można podać np. ze świeżym pieczywem lub ziemniakami. Smacznego
Słodkie okruszkitwardo. Paluszki krabowe, jajka oraz cebulę kroimy w średniej wielkości kostkę. Majonez mieszamy z jogurtem i zmiażdżonym czosnkiem, doprawiamy solą i pieprzem. Wszystkie składniki wrzucamy do miski, polewamy sosem. Delikatnie mieszamy. Podajemy z pieczywem
Qchnia po prostuprzygotowania potrzebujemy: Tuńczyk w sosie własnym- 130g Majonez- 15g Jajko- 120g Masło – 20g Natka pietruszki- 2g Cebula w proszku- 1g Sól, pieprz czarny Tuńczyka odcisnąć z wody i dodać do jajek, majonezu, pietruszki i przypraw. Wymieszać dokładnie. Na patelni roztopić masło, nałożyć łyżką placki ( lub użyć foremek do jajek sadzonych). Smażyć do rumianego koloru. Smacznego. Makro w 100g
serzmiesem