sosy - 72234 przepisów (strona:2661/4816)

Sałatka z komosą ryżową, kozim serem, granatem i gruszką 159

wegetariańską i bardzo sycącą sałatkę. Do jej przygotowania będzie potrzebować komosę ryżową, świeży szpinak, miękką oraz soczystą gruszkę, dojrzałego granata i kozi ser. Co ciekawego, sałatki nie polałam żadnym sosem ani jej nie przyprawiłam, a pomimo tego była soczysta i smaczna w smaku. Poniższa sałatka to pomysł na lekkie, drugie śniadanie, np. szkoły/pracy. Będzie idealna dla osób, które chcą

Ugotować
Gulasz z kurczaka w sosie cebulowym 136

Dusimy na małym ogniu przez 20 minut. 9.   Po tym czasie zaprawiamy zahartowaną śmietaną. 10. 2 łyżki mąki rozrabiamy w 4 łyżkach wody i zagęszczamy tym sos. 11. Podgrzewamy jeszcze przez 2-3 minuty. Gulasz można podawać z kaszą, ryżem lub ziemniakami, ale mi najbardziej smakuje z makaronem pene :) Smacznego

Prosto z Kotła
Spaghetti polsko-włoskie 104

pieprz do smaku. 7.   Całość dusimy ok. 15-20 minut. 8.   Podajemy z makaronem spaghetti, który wcześniej posypujemy startym żółtym serem, a następnie polewamy mięsnym sosem. Danie można udekorować świeżymi listkami bazylii. Z podanych składników wychodzi ok. 5 porcji. Smacznego

Prosto z Kotła
Kotlety z kaszy kuskus 125

mlekiem i tarterj bułce. 13. Smażymy na oleju do porządnego zarumienienia. Z podanych składników powinno wyjść ok. 9-10 kotletów. Świetnie komponują się z duszonymi lub grillowanymi warzywami i sosem czosnkowym. Smacznego

Prosto z Kotła
Chilli con carne 121

smaku Przygotowanie: 1.   Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy mięso. 2.   Przekładamy je do garnka i zalewamy passatą. Podpalamy gaz pod garnkiem i zaczynamy podgrzewać sos. 3.   Na patelni smażymy cebulę pokrojoną w pół-piórka, po czym dodajemy ją do garnka z mięsem. 4.   Paprykę kroimy w kostkę i dodajemy do garnka

Prosto z Kotła
Sałatka szpinakowa z mozzarellą i suszonymi pomidorami 130

dużej misce umieszczamy: szpinak, mozzarellę, pomidory, makaron i pestki słonecznika. W miseczce mieszamy ze sobą pesto i oliwę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Do miski ze szpinakiem wlewamy sos z pesto i dokładnie mieszamy. Sałatkę można podawać samodzielnie lub jako dodatek do posiłku (np. zamiast samego makaronu). Smacznego

Prosto z Kotła
Pieczone nuggetsy z kurczaka w płatkach kukurydzianych 151

blasze tak, aby kawałki się ze sobą nie stykały. 8.   Pieczemy nuggetsy w 190℃ przez 20 minut, grzanie góra-dół. Do nuggetsów idealnie będzie pasował  sos koperkowo-czosnkowy . Smacznego

Prosto z Kotła
Omlet pełnoziarnisty z sosem jogurtowym i kiwi 154

Zdejmujemy omlet na talerz. 8.   W miseczce mieszamy ze sobą jogurt i 1 łyżeczkę miodu. 9.   Kiwi obieramy i kroimy w kostkę. 10. Polewamy omlet sosem i kładziemy na wierzch kawałki kiwi. Oczywiście kiwi można zastąpić dowolnym owocem, lub posypać orzechami. Smacznego

Prosto z Kotła
Pieczona papryka faszerowana mięsem mielonym, ryżem i pieczarkami 128

czasie na każdej połówce kładziemy plasterek żółtego sera i pieczemy jeszcze 5 minut do momentu, aż się rozpuści. Jako dodatek do papryki wystarcza mi surówka z kalarepą i sosem jogurtowym , ale można też dołożyć do tego pieczone ziemniaki, kaszę lub ryż.  Smacznego

Prosto z Kotła
Kurczak z warzywami po meksykańsku 134

patelnię szklankę wody, wszystko mieszamy. 13. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. 14. W szklance lub miseczce mieszamy mąkę ziemniaczaną z 3 łyżkami wody i zagęszczamy tym sos. 15. Podgrzewamy jeszcze 2 minuty. Podajemy z białym ryżem, a po wierzchu posypujemy startym żółtym serem. Smacznego

Prosto z Kotła
Surówka z kalarepą i sosem jogurtowo-koperkowym 121

miski wkładamy sałatę. 3.   Na niej kładziemy kalarepę. 4.   W misce mieszamy jogurt z koperkiem, doprawiamy solą i pieprzem. 5.   Polewamy sałatkę sosem. Smacznego

Prosto z Kotła
Kotlety recyklingowe ( z mięsa z rosołu) 137

wyszło 8 sztuk), panierować w pozostałej bułce tartej, a następnie smażyć na rozgrzanym oleju. Po zdjęciu z patelni można od razu pałaszować np. z ziemniaczkami. Ja swoje podałam z sosem chrzanowym.Smacznego

Krylowa Kuchnia
Sałatka z serami pleśniowymi, truskawkami i winogronami 128

łyżki oleju rzepakowego Winogrona pokroić w połówki, a truskawki w ćwiartki. Ser pokroić w półcentymetrową kostkę. Wszystkie składniki umieścić w naczyniu polać olejem i odstawić na 5-10 min. Sos powstanie z połączenia oleju i soku owocowego. Smacznego

Krylowa Kuchnia
Zapiekanka z makaronu z szynką, warzywami i serem 158

grzyby. 5.  Wszystko przykryć pozostałym serem. 6.  Na samym końcu zapiekankę posypać kukurydzą. Piec przez godzinę w 180 st C w nagrzanym piekarniku. Podawać z ulubionym sosem. Smacznego

Krylowa Kuchnia
Sałatka z karmelizowaną gruszką i serami pleśniowymi 132

się rozpuści ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem. Na talerzu wykładamy makaron następie układamy gruszki. Ser gorgonzola kroimy w kostkę a orzechy rozdrabniamy.Gruszki posypujemy serem i orzechami wszystko polewamy sosem z patelni. Smacznego

Krylowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania