Sałatka z wołowiną, miętą i kolendrą. 218moja dzisiejsza propozycja. Znajdziesz w sałatce: sezonowe zielone szparagi młodą rzodkiewkę, zioła, które pasują do wołowiny tj. kolendra i mięta - ta dodatkowo świetnie orzeźwia sałatkę. Całość podałam z sosem z tahini, który robi niesamowita robotą! Polecam! PRZEPIS NA SAŁATKĘ Z WOŁOWINĄ, MIĘTA I KOLENDRĄ - 2 porcje poszarpanej grillowanej wołowiny - zioła świeże mięta, kolendra BAZIÓŁKA - 2 garście pomidorków koktajlowych żółtych
SMYKWKUCHNI
Gołąbki Drobiowe z Pieczarkami 162zawijamy. Gołąbki układamy ciasno w naczyniu żaroodpornym. Zalewamy bulionem i pieczemy w 180 stopniach pod przykryciem przez godzinę lub dłużej, aż kapusta będzie miękka. Gotowe gołąbki podajemy z sosem pieczarkowym. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Gołąbki Drobiowe z Pieczarkami pochodzi z serwisu Przepiski.pl
Przepiski.pl
Makaron z łososiem i rukolą 150kwaśnej śmietany (330 g) 350 g rukoli 50 g oliwek 50 g suszonych pomidorów 15 g szczypiorku 1 łyżka + 1 łyżeczka soli (łyżka do makaronu, łyżeczka do warzyw i sosu) 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu 1 łyżeczka czosnku granulowanego Kroimy na mniejsze kawałki: łososia, cebulę, oliwki oraz suszone pomidory. Myjemy rukolę, jeśli kupiliśmy niemytą. Gotujemy makaron zgodnie z instrukcją podaną
Proste-przepisy.pl
Szczupak smażony 165Sezon wędkarki i na stół wędruje piękny okaz szczupaka. Białe mięsko naszego słodkowodnego drapieżnika smakuje doskonale. Można do smażonego szczupaka podać warzywne frytki, sałatkę z kapusty kiszonej lub chrzanowy sos. Smażony szczupak jest idealny na danie główne, jak i na ciepłą przekąskę. Składniki: 1 sztuka szczupaka 4 łyżki masła lub oliwy 2 łyżki mąki sól
Z notatnika
Filet z kurczaka ze szparagami i szynką 167Pyszny pomysł na obiad,fajnie prezentuje się na stole,prosty do zrobienia,do tego szybki sos z końcówek szparagów i odrobiny mascarpone i gotowe.Kurczak przygotowany w ten sposób pozostaje wilgotny do tego delikatny posmak wędzonej surowej szynki i mięciutkie szparagi- obłędnie dobre jedzenie -polecam
Swojskie jedzonko
Skarby natury. Łosoś. Którego wybrać? 136także surowego, którego można smażyć, piec, grillować czy gotować na parze. Łosoś wędzony doskonale nadaje się do kanapek i sałatek, a ten w pieczonej postaci można serwować z sosem beszamelowym, cytrynowym czy koperkowym. Choć jego specyficzny i słonawy smak jest niemal zawsze tak samo pyszny, warto zainteresować się tym, z jakiego źródła są ryby, które jemy. Najczęściej sprzedawanym łososiem jest
ProstePesto.pl
Curry z batatów 149Curry z batatów to prosty i pyszny wegeteriański obiad do przygotowania w niecałe 30 minut. Potrawa jest pożywna, zdrowa i syta. Smaczne warzywa i kremowy sos kokosowy to posmakuje wszystkim
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Niemiecka sałatka ziemniaczana 241dużą kostkę *** *** Cebulę kroimy w piórka. Pokrojone warzywa przekładamy do miski *** *** Majonez mieszamy z jogurtem, przeciśniętym czosnkiem i niewielką ilością soli i pieprzu *** *** Dodajemy drobno posiekany koperek, mieszamy *** *** Sos dodajemy do sałatki *** *** Mieszamy i całość doprawiamy jeszcze do smaku solą i pieprzem *** *** Przed podaniem sałatkę przechowujemy w lodówce *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA GRILLA! DANIA Z RUSZTU
Blog z Apetytem
Ugotuj sobie szczęście. Jak Duńczycy. Caroline Fleming 160swoje uzasadnienie. W wielu książkach kulinarnych na końcu znajdziemy słodkości i desery, a cóż może nam sprawić większą przyjemność? Ugotowałam sobie szczęście, pudding ryżowy z sosem wiśniowym i migdałami. Tak, to jest danie w duchu idei “hygge”… To bardzo ładnie wydana książka. Wypełniają ją klimatyczne fotografie, na których możemy podziwiać zarówno pyszne potrawy, jak i piękna
Tajemnice Smaku
Stir-fry z łodygą brokuła 166warzywa. Można powiedzieć, że w podobnym klimacie co stir-fry z łodygą brokuła , jest pesto z liści rzodkiewki . Zazwyczaj liście lądują w koszu, a można z nich ukręcić świetny sos np. do makaronu. Nie ma sensu marnowanie dobrego jedzenia
Blendman
Smażona karkówka z sosem kurkowym 143cebulę i pokrojone grzyby. Chwilę smażymy, zmniejszamy płomień i 5 minut dusimy pod przykryciem. Dodajemy śmietanę i redukujemy wg uznania. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Kotlety podajemy polane sosem, posypujemy posiekaną natką pietruszki. Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style
R'n'G Kitchen
Kluski lane 265Opis Kluski lane: Kluski lane najczęściej podaje się jako dodatek do zup, wtedy gotujemy je bezpośrednio w zupie pod koniec gotowania. Możemy także podać je osobno np. z sosem, ale wtedy gotujemy je w osolonej wodzie. Lane kluski to zazwyczaj dla nas powrót do dzieciństwa. W moim domu bardzo często moja mama oraz babcia przygotowywały je do zup, zamiast tradycyjnego
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Kurczak pieczony na płasko. Cały rumiany i doskonale doprawiany. PRZEPIS 1040kurczak przeszedł wszystkimi smakami. Piekarnik rozgrzej do 190 stopni. Kurczaka wyjmij z lodówki, posmaruj roztopionym masłem, rozłóż kawałki cebuli. Piecz około 1,5 godz., przynajmniej raz oblewając kurczaka sosem własnym, który wytworzy się w brytfance. Rada: do tak przyrządzonego kurczaka świetnie pasują spuchnięte ziemniaki. Mamy dla was również ten przepis: Spuchnięte ziemniaki z piekarnika. Ta skórka jest przepyszna! PRZEPIS Artykuł
Kulinarna Polska
Udka pieczone w śmietanie 146rozpuszczamy ser, dodajemy zioła prowansalskie, posiekane pory. Dusimy przez kwadrans pod przykryciem. Wlewamy śmietanę, przez chwilę podgrzewamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. W naczyniu żaroodpornym układamy udka, zalewamy sosem i zapiekamy 40 minut w 180°C. Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size
R'n'G Kitchen