sosy - 72234 przepisów (strona:2655/4816)

Pesto z orzechów laskowych i pietruszki 151

zmiksuj. Gęstość pesto dopasuj wedle własnego uznania, dolewając do niego oliwy z oliwek. Pesto przechowujemy w lodówce, zawsze w zamkniętym słoju, warto aby na wierzchu była oliwa co zabezpieczy sos przed dostępem powietrza, dzięki czemu nie popsuje się i nawet do 7 dni może być przechowywany w ten sposób w lodówce. Smacznego

SMYKWKUCHNI
Makaron z domowym pesto i karmelizowaną brukselką. Obiad w 15 minut 163

zapiekanka francuska 2. Risotto z szafranem i parmezanem 3. Ravioli ze szpinakiem i serkiem kozim 4. Indyk z ananasem i mleczkiem kokosowym. 5. Risotto z ośmiornicą 6. Krewetki w sosie kokosowym z tagliatelle marchewkowym 7. Makaron z zielonym groszkiem i krewetkami 8. Prawdziwa zupa pieczarkowa 9. Moja ulubiona zupa gołąbkowa

SMYKWKUCHNI
Chleb w jajku z mięsem mielonym 140

smażyć kilka minut na tłuszczu. Następnie cebulę obrać, pokroić dodać do mięsa, dusić przez chwilę.  W razie potrzeby podlać odrobinę ciepłej wody dodaj koncentrat i dusić do odparowania sosu. Jajka wybić do miski, roztrzepać  z solą i pieprzem, wlać mleko, dokładnie wymieszać. Kromki chleba zanurzać w mleku i układać na gorącej patelni, tak aby utworzyć okrąg. Resztę roztrzepanego

Kuchnia Danusi
Gulasz z białej kiełbasy 126

Gulasz z białej kiełbasy – pyszny pomysł na obiad lub danie na Wielkanoc. Idealna potrawa dla osób, które uwielbiają białą kiełbasę. Kawałki mięsa w pysznym sosie pomidorowym zasmakują każdemu! Gorąco zachęcam do wypróbowania mojego przepisu na The post Gulasz z białej kiełbasy appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Fioletowe jajka (marynowane w czerwonej kapuście) 203

jajka marynowane w curry  i jajka na różowo →  marynowane jajka . Teraz przyszła kolej na kolor fioletowy. Pięknie wyglądają na świątecznym stole. Można je jeść z odrobiną majonezu, sosem tatarskim lub chrzanowym. Kulinarne inspiracje Na blogu znajdziecie także inne pomysły na jajka: Jajka faszerowane fetą i koncentratem pomidorowym Jajka faszerowane pastą szpinakową Marmurkowe chińskie jajka Faszerowane jajka z musztardą

Kulinarne przygody Gatity
Makaron z tuńczykiem w sosie śmietanowym 189

doprawiamy solą i pieprzem i dusimy od czasu do czasu mieszając przez parę minut. Na koniec dodajemy koperek. Gotujemy makaron w osolonej wodzie al'dente, odcedzamy i wrzucamy do sosu. Całość dokładnie mieszamy

Qchnia po prostu
Tajska sałatka z tofu 110

Jaka jest ta tajska sałatka? Jest to cudowna mieszanka smaków. Spotykają się tutaj słony, słodki, ostry i kwaśny, grając na naszych kubeczkach smakowych i tworząc niesamowitą symfonię. Pomimo użycia sosu sriracha, sama sałatka nie jest ostra! Wszystkie smaki są zbalansowane, dzieki czemu nie pali Cię w buzi z ostrości i nie wykręca od kwaśności. To jest po prostu petarda. Sałatka

Blendman
Puree z brokuła – super zdrowe! 154

prostu, możemy jako dodatek do sztuki mięsa, ryby czy kotleta warzywnego. Możemy je tez potraktować jako jarzynkę do obiadu. Świetnie sprawdza się jako dip do chipsów, pasta do kanapek, sos do makaronu. Naprawdę ma wiele super zastosowań! Możemy przygotować je z brokuła świeżego lub mrożonego. Brokuła w takiej formie często jedzą nawet osoby, które nie przepadają za tym warzywem. PRZEPIS

Dorota Smakuje
Pieczona karkówka na słodko 165

Karkówka upieczona w plastrach w aromatycznym sosie na słodko. Kruche rozpływające się w ustach mięso idealnie pasuje na obiad i nie tylko. Czas przygotowania:   1 godzina Ilość porcji: 6 osób Trudność przygotowania:  średnie Cena:  przystępna SKŁADNIKI: 1 kg karkówki 1 cebula biała 1 cebula czerwona 4 ząbki czosnku ½ szklanki oleju ½ ketchupu ( mix łagodny/pikantny ) 3 łyżki

karolgotuje
Kluski śląskie 127

Kluski śląskie to tradycyjne polskie kluski z charakterystyczną dziurką w środku. Podaje się zamiast ziemniaków, najczęściej do sosów i różnych dań mięsnych. Czas przygotowania:   1 godzina Ilość porcji:  4-6 osób Trudność przygotowania:  średnie Cena:  tanie SKŁADNIKI: 1 kg ugotowanych ziemniaków 2 jajka mąka ziemniaczana / skrobia ziemniaczana sól 1. Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę

karolgotuje
Tarta z boczkiem czyli klasyczna Quiche Lorraine 123

tarty możecie wykorzystać dowolny rodzaj cukinii – zielone, żółte, okrągłe, podłużne – pozostawiam to Waszej inwencji i stanowi lodówki. Tarta sama w sobie jest dość sucha, dlatego przygotowałam do niej pyszny sos z dodatkiem skórki cytrynowej i mięty. Sami przekonajcie się że pasuje tu idealnie. Polecane przepisy: – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację – tarta z cukinią – ślimaczki

nietylkopasta.pl
Domowe smaki dzieciństwa z restauracji 130

miodu, dając chleb z ogromną zawartością błonnika. Doskonałym dodatkiem do chleba będzie natomiast masło pistacjowe, bądź orzechowe, powstające ze zmielonych drobno orzechów, bez niepotrzebnego prażenia, solenia lub dosładzania. Naturalne sosy i dodatki do potraw W Restauracji Schronisko Smaków nie zabrakło również gotowych dodatków do dań. W przeciwieństwie do produktów ze sklepowych półek, te wytwarzane w restauracji pani Magdy Gessler

Codogara

Proponowane wyszukiwania