PLACKI Z CUKINII Z BOCZKIEM 168Smaczne placki z cukinii z kawałkami podsmażonego boczku to super pomysł na lekki obiad . Warto do nich zrobić sos czosnkowy bądź pomidorowy,ale ja uwielbiam je bez dodatków. Składniki: ok 1 kg młodej cukinii 15 dag wędzonego boczku 1 cebula 2 jajka 6 łyżek mąki sól,pieprz opcjonalnie ulubione zioła ( u mnie majeranek) Cukinię umyć,obrać. Usunąć środek z nasion
Niespełnione zdolności kulinarne
Jak zrobić idealną bezę? 164dłużej, tym beza będzie bardziej krucha. Bezę studzić w piekarniku z lekko uchylonymi drzwiczkami. Po wystudzeniu bezę delikatnie zdjąć z papieru, posmarować kremem oraz udekorować ulubionymi owocami, sosem lub czekoladą. Krem do bezy: Śmietanę ubić z cukrem pudrem, należy uważać, aby nie przebić. Miksować na średniej mocy miksera, gdyż śmietanka może się rozwarstwić. Pod koniec dodawać po łyżce mascarpone
Kuchcik gotuje
Ryba z brokułem zapiekana w mleczku kokosowym 147letni obiad. To danie o niskim indeksie glikemicznym, zatem idealne dla cukrzyków, zalecane przy insulinooporności i dla wszystkich dbających o linię. Do przygotowanie dania wykorzystałam pstrąga łososiowego, a bazę sosu stanowi mleczko kokosowe
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
DOMOWE ZAPIEKANKI Z BAGIETKI 171rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę, dodajemy czosnek, wędlinę i pieczarki. Całość lekko solimy, pieprzymy, dodajemy słodką paprykę i smażyć ok. 15 minut. Przekrojone bagietki smarujemy sosem ketchupem. Na to układamy lekko przestudzony farsz z patelni. Posypujemy startym serem. Zapiekanki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenie i zapiekamy w 180 stopniach do lekkiego zrumienienia brzegów i rozpuszczenia się
Walijskie Pichcenie
Post dr Dąbrowskiej: przepis na pyszne frytki z marchewki plus przepis na wychodzenie z diety 203kolei posyp każdą z przypraw. Piecz w 200 stopniach przez 20-30 minut. Czas zależy od efektu jaki chcesz osiągnąć - ja piekę 23 minuty. Jako dip możesz wykorzystać sos pomidorowy, przepis podawałam do pizzy na spodzie kalafiora z postu dr Dąbrowskiej. Wyjąć z piekarnika i jeść póki ciepłe. Smacznego!! Wersja frytek z marchewki na wychodzenie z postu: Do miski
IzaGotuje
Klopsiki w kapuście 1236klopsiki, całość znów przykrywamy i dusimy około 20 minut *** *** Po tym czasie przygotowujemy zasmażkę. W garnuszku roztapiamy masło i zasmażamy z mąką *** *** Zasmażkę dodajemy na patelnie i mieszamy, aż sos zgęstnieje. Do potrawy dodajemy drobno posiekany koperek *** *** Całość mieszamy i w razie potrzeby doprawiamy do smaku solą i pieprzem *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE
Blog z Apetytem
Pieczone placki z cukinii 287musimy zachowywać dużych odstępów. Placki z cukinii pieczemy około 20 minut . Po upieczeniu wyjmujemy blaszkę z piekarnika i po ok 5 minutach (gdy stężeją) podajemy je w towarzystwie sosu lub sałatki . Wartości odżywcze w całości w 1 porcji Wartość energetyczna 515 kcal 129 kcal Białko 40 g 10 g Tłuszcze 27 g 7 g Węglowodany netto
WegePrzepis
Foodbook 1800 kalorii 165podprażyć) lub wstaw do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni na 10 minut. Przestudź sezam, przesyp do blendera, dodaj łyżkę oleju i miksuj tak długo, aż powstanie gładki sos, bez ziarenek. Gotowe! Kolacja – jajka ze szparagami (369 kcal) pęczek zielonych szparagów 2 jajka 1 łyżka masła łyżka tartego parmezanu kromka ciemnego chleba szczypiorek do posypania sól pieprz Aby przygotować
Niedzielny kucharz
Foodbook 1600 kcal II 135podprażyć) lub wstaw do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni na 10 minut. Przestudź sezam, przesyp do blendera, dodaj łyżkę oleju i miksuj tak długo, aż powstanie gładki sos, bez ziarenek. Gotowe! Kolacja – jajka ze szparagami (369 kcal) pęczek zielonych szparagów 2 jajka 1 łyżka masła łyżka tartego parmezanu kromka ciemnego chleba szczypiorek do posypania sól pieprz Aby przygotować
Niedzielny kucharz
Słodko-ostre żeberka 286Składniki: 1 kg żeberek marynata: 1 cebula 3 ząbki czosnku 1/2 papryczki chili 1 liść laurowy 5 ziaren jałowca 5 łyżek sosu słodkie chili 3 łyżki pasty warzywnej pindżur Podravka … Czytaj dalej Słodko-ostre żeberka
czarrna od kuchni
Młody bób w pomidorach 182trochę pieprzu i wymieszać z posiekaną natką i miętą. Do rozgraniczaj oliwy dodać czosnek, następnie wlać pomidory, paprykę i dusić ok 5 minut. Dodać suszoną bazylię. Wymieszać. Wylać sos na talerz a na wierzch ułożyć kilka listków bazylii
AZgotuj!
Nadziewane roladki schabowe duszone w kremowym sosie z warzywami 192Bogate w smaki i bardzo pyszne danie obiadowe. Roladki schabowe nadziewane porem, serem i suszonymi pomidorami duszone w kremowym sosie z warzywami. Do tych roladek polecam młode ziemniaczki i ulubioną surówkę . Nic więcej nie potrzeba. Choć czasochłonne to dla smaku warto. Naprawdę pycha! Składniki na 6-7 porcji: 6-7 grubszych plastrów schabu bez kości 6-7 plastrów sera żółtego
Wanilia i Kardamon
Menu na dzień 1700 kcal 150podprażyć) lub wstaw do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni na 10 minut. Przestudź sezam, przesyp do blendera, dodaj łyżkę oleju i miksuj tak długo, aż powstanie gładki sos, bez ziarenek. Gotowe! Kolacja – jajka ze szparagami (369 kcal) pęczek zielonych szparagów 2 jajka 1 łyżka masła łyżka tartego parmezanu kromka ciemnego chleba szczypiorek do posypania sól pieprz Aby przygotować
Niedzielny kucharz
Chilli z wołowiną 157Chilli z wołowiną Pikantne i aromatyczne, jednogarnkowe danie meksykańskie z mieloną wołowiną i warzywami, w sosie pomidorowym. Potrawę możemy podać z ryżem, makaronem albo ze świeżym pieczywem. Szybki i przepyszny obiad. Polecam! SKŁADNIKI : 500 g mielonej wołowiny 1 puszka krojonych pomidorów 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 papryka (u mnie pół żółtej i pół czerwonej) 1 papryczka chilli
Blog z Apetytem
Spaghetti w sosie śmietanowym z pesto 133się zarumieni. Zmniejszamy gaz na minimum, dodajemy śmietanę z pesto - podgrzewamy jeszcze 3 minuty, mieszając do połączenia składników. Dodajemy odcedzony makaron i mieszamy tak, aby połączył się z sosem. Po wierzchu dekorunejmy posiekaną natką pietruszki. Z tego makaronu łatwo można zrobić danie wegetariańskie. Wystarczy pominąć wędlinę, a dla wzbogacenia smaku na talerzy posypać pokrojoną, świeżą mozzarellą lub startym parmezanem. Smacznego
Prosto z Kotła