Fasolka szparagowa z mięsem mielonym 221mięso zmieni kolor. Dodajemy czosnek i wlewamy krojone pomidory. Przyprawiamy suszoną bazylią, słodką i ostrą papryką. Jeśli mamy w domu, możemy dodać odrobinę octu balsamicznego i kminu (kuminu). Gdy sos się zagotuje, próbujemy i doprawiamy jeszcze solą, pieprzem oraz cukrem do smaku. Wkładamy odlaną, ugotowaną fasolkę. Mieszamy i podajemy z posiekaną natką pietruszki. Post Fasolka szparagowa z mięsem mielonym
Poezja smaku
Placuszki z cukinii i marchewki 125odciskamy. Dodajemy jajka, mąkę i posiekane zioła. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i zmniejszamy ogień. Nakładamy niewielkie placuszki i smażymy z obu stron. Gotowe placuszki podajemy z sosem i dowolnymi dodatkami, np. z ogórkiem i awokado. Smacznego :) Artykuł Placuszki z cukinii i marchewki pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blog
MARYNOWANA FASOLKA SZPARAGOWA: przepis 155szparagowa do słoików na zimę . Pyszna konserwowa fasolka szparagowa, którą można pokroić i dodać do sałatki z tuńczykiem lub do sałatki ziemniaczanej. Zalewę z fasolki można wykorzystać do zrobienia sosu sałatkowego. Do przygotowania marynowanej fasolki szparagowej należy użyć fasolek dojrzałych jednak unikając strączków twardych i łykowatych. Jeżeli fasolka szparagowa będzie za młoda, to pod wpływem zalewy nadmiernie
Moja Książka Kucharska
Fasolka szparagowa w pomidorach 231Wegańskie "spaghetti" w sosie pomidorowym możemy zrobić z użyciem fasolki szparagowej. Czytaj więcej
Ana Mari's world
Fasolka szparagowa w pomidorach 231Wegańskie "spaghetti" w sosie pomidorowym możemy zrobić z użyciem fasolki szparagowej. Czytaj więcej
Ana Mari's world
Pasta z makrelą z puszki 138Pomysły na śniadanie: ** Muffiny śniadaniowe ** Jajka faszerowane tuńczykiem ** Nadziewane koszyczki z ciasta francuskiego ** Sałatka Caprese (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Skład: 1 puszka filetów z makreli w oleju lub w sosie własnym (170 g) 3 jajka ugotowane na twardo mała cebulka szczypiorek łyżka majonezu sól i pieprz Makrelę wyjmij z oleju, przełóż do miseczki i rozdrobnij widelcem. Cebulę, szczypiorek
Kulinarny S.O.S.
Egipski Ful, czyli genialna pasta z bobu i pomidorów 189postaci gulaszu do śniadania lub jako dodatek do podpłomyków. Czasami bób jest rozgotowany, czasami rozgnieciony, a innym razem jędrny i chrupiący. Bywa podawany z tahini lub ostrym sosem chili, innym razem z jajkami lub posypany świeżą cebulą, zieleniną i pomidorami. W Słonecznej Kuchni zagościł w tej ostatniej wersji pod postacją pasty, na którą namawiała Marta z Jadłonomii. Wyszła wspaniale! Ziemisty
Kuchnia w Słońcu Skąpana
Sałatka z fasolki szparagowej słodko - ostra na zimę 183Pyszny sposób na fasolkę z papryką w sosie chilli i ketchupie-polecam zimą do ryżu i nie tylko,przepis robiony w mojej rodzinie od wielu lat -ciągle do niego wracamy,spróbujcie sami
Swojskie jedzonko
Ryżowa zapiekanka z brokułem i łososiem 169wykładamy ugotowany ryż. Następnie wykładamy kawałki ryby oraz różyczki brokuła i cząstki pomidorów. Śmietankę mieszamy dokładnie z jajkami. Doprawiamy solą, pieprzem oraz szczyptą gałki muszkatołowej. Dodajemy starty ser żółty. Sosem zalewamy zapiekankę. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 40-50 minut
Smaki Na Talerzu
Makaron z szynką parmeńską i suszonymi pomidorami 146kimchi i tofu Pesto z suszonych pomidorów Makaron z twarogiem i pieczonymi rzodkiewkami Zapiekanka makaronowa z szynką i pieczarkami Makaron z serem feta, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi Makaron z sosem serowo-śmietanowym z brukselką
Czarnawisienka
Racuchy z sosem z borówki czernicy 196olej łyżką moczoną we wrzątku. Smażyć z obu stron po dwa razy na ładny kolor. Racuchy wykładać na ręcznik papierowy. Odsączone z tłuszczu racuchy posypać cukrem pudrem. Podawać z sosem z jagód/borówek
Weekendy w domu i ogrodzie
Moules à la marinière czyli mule po marynarsku 129aromatycznym bulionie. Małże gotuje się białym winie, z cebulą szalotką z dodatkiem masła i zieleniny. W Normandii i Bretonii wino bywa zastępowane lokalnym cydrem. Można je podawać z sosami, sałatkami albo z frytkami. We Francji danie to często serwuje się latem, na przykład podczas weekendowych spotkań rodzinnych. Trochę jak chipsy podczas imprez czy popcorn do seansów filmowych, moules
smakowitehistorie.com
Placuszki z cukinii i marchewki 181Marchew, cukinię, jajko, zmiażdżony czosnek, posiekaną zieleninę włożyć do miski, dodać mąki. Doprawić pieprzem i solą. 4. Smażyć na niewielkiej ilości oleju z obu stron na rumiano. Podawać z sosem czosnkowym lub kleksem jogurtu naturalnego lub śmietany. Smacznego
Kuchnia domowa Ani
Najlepsze drożdżówki z czereśniami i kruszonką 142czereśniami . Inne propozycje na wykorzystanie czereśni: – koktajl z czereśniami – sernik z czereśniami – Konfitura z czereśni z nutą wanilii i kardamonu – domowy makaron Kokardki z sosem czereśniowym Czereśnie uwielbiamy oboje i najchętniej zjadamy świeże bez przetworzenia, ale, że Piotrek ostatnio przynosi duże ilości to postanowiłam zrobić drożdżówki z czereśniami. Składniki na ok. 20 najlepszych drożdżówek z czereśniami
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Keto tatar z łososia (Paleo, LowCarb) 299jajka , ryba , tatar , łosoś wędzony Porcje 2 porcje Czas przygotowania 10 minut Czas gotowania 4 minuty Składniki 100 g łososia wędzonego lub surowego MOWI 1 łyżeczka aminokwasów kokosowych lub sosu sojowego, jeśli nie unikasz soi 0,25 cebuli czerownej 1 awokado 1 łyżka soku z cytryny 1 szczypta soli himalajskiej, kłodawskiej lub morskiej 1 pomidor 1 łyżeczka oliwy 8 plasterków
Modern Cave Girl