sosy - 72734 przepisów (strona:2638/4849)

Maślana tarta z morelami w karmelu 182

ściemnieje i zacznie pachnieć zdjąć z ognia, dodać masło i śmietanę (będzie mocno bulgotać) i mieszać aż masło się rozpuści a karmel będzie gładki. Do sosu dodać sok który puściły brzoskwinie, zostawić do lekkiego ostygnięcia. Białko oddzielić od żółtka. Za pomocą pędzelka posmarować białkiem spód ciasta. Karmel wymieszać z  morelami , dodać mąkę

Smaczny zeszyt
Przegrzebki w sosie mignonnette 124

szklanki pokrojonej w drobno kostkę rzodkiewki  Przygotowanie: W dużej misce wymieszałem ocet, musztardę, oliwę, szalotki, sól i pieprz. Na godzinę lub dwie przed podaniem przełożyłem przegrzebki do sosu. Wymieszałem i wstawiłem do lodówki. Obrałem ogórka. Obieraczką do warzyw skroilem 6-8 długich pasków. Złożyłem razem i pokroiłem na wąskie paski. Tuż przed podaniem do przegrzebków dodałem rzodkiewkę i dokładnie

R'n'G Kitchen
Tatar z łososia z majonezem 162

przegryzienia w pracy. A z odpowiednią dekoracją doskonale spisze się także na romantycznej kolacji we dwoje   Pomysły na ryby: ** Ryba w zalewie pomidorowo-octowej ** Ryba duszona w sosie pomidorowym ** Ryba w kukurydzianej panierce ** Ryba pieczona na ryżu   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na 2-3 porcje: 200 g wędzonego łososia 1/2 średniej cebuli 2 małe ogórki gruntowe lub kawałek

Kulinarny S.O.S.
Prosta surówka z buraków kiszonych 198

tego co mam w kuchni bo tak jest bardziej ekonomicznie i ekologicznie. Jeśli więc o ten przepis chodzi majonezu użyjcie jakiego macie, nada się tu też każdy gotowy sos sałatkowy kupny na bazie majonezu np czosnkowy. Jeśli chodzi o zioła świeże, użyjcie tego co macie na parapecie lub co lubicie: natka pietruszki, szczypiorek, oregano świeże czy majeranek będą ok. PRZEPIS

Dorota Smakuje
Makaron z cukinią 186

Makaron z cukinią – to propozycja na szybki i prosty obiad, z którym poradzi sobie nawet osoba początkująca w kuchni. Kremowy sos na bazie śmietanki i mascarpone super komponuje się z kurczakiem curry. U mnie cała rodzinka uwielbia to danie, zw The post Makaron z cukinią appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Indiańska lemoniada 163

przyprawami m.in. z zielem angielskim, chili, tymiankiem i kminkiem. W kuchni tureckiej,  bliskowschodniej i śródziemnomorskiej sumak jest tradycyjnie stosowany jako dodatek do wielu potraw począwszy od sałatek i sosów na bazie jogurtu, po pieczone lub grillowane mięsa, ryby i warzywa. Jest jednym ze składników popularnej bliskowschodniej mieszanki przypraw zaatar oraz marynat do mięsa. Może być także dodawany do ryżu

Cztery Fajery
Kurczak z pieczarkami i szpinakiem 149

blogu dużą popularnością cieszy się szczególnie Polecam też na obiad: Kurczak w ziołach prowansalskich, pierś kurczaka z tymiankiem , pierś z kurczaka po prowansalsku , kurczak z warzywami i pieczarkami w sosie paprykowym, Pierś faszerowana serem i warzywami , a szczególnie pierś kurczaka zapiekana z warzywami , kurczak caprese , czyli pierś z pomidorami i mozzarellą, faszerowana pierś z rukolą, faszerowana pierś z serem kozim

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Duszony schab z porem w sosie koperkowym z ziemniakami jak z ogniska 132

ugotowanego mięsa dodajemy przez sitko mąkę pszenną i ziemniaczaną. Mieszamy delikatnie i zagotowujemy. Dodajemy posiekany koperek i gotujemy przez ok. 1 minutę. Smacznego! Artykuł Duszony schab z porem w sosie koperkowym z ziemniakami jak z ogniska pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Kluski śląskie z kurkami 159

Dzisiaj kolejna propozycja na pyszny obiad. Tradycyjne kluski śląskie ze smażonymi na masełku kurkami. Można do tego by podać jakieś mięso w sosie, ale same w sobie kluski z kurkami jako danie też się sprawdzą. Polecam.  KLUSKI ŚLĄSKIE Z KURKAMI Składniki: (1-2 porcje) 250 g ziemniaków ugotowanych i przeciśniętych przez praskę 1 jajko mąka ziemniaczana szczypta soli dodatkowo

Bon appetit mon amie
PIKANTNY GULASZ Z WOŁOWINY. TYM RAZEM Z KOPYTKAMI. 207

całość bulionem lub wodą oraz winem.  Wstawiamy na średni gaz i gotujemy pod przykryciem miękkości mięsa, co jakiś czas mieszając i uzupełniając odparowany płyn.  Jeśli lubimy gęste sosy, zaciągamy go mąką rozrobioną w odrobinie zimnej wody

Walijskie Pichcenie
Budyń kokosowy 149

Gotować na najmniejszym ogniu energicznie mieszając, aż budyń zgęstnieje. Następnie przełożyć do salaterek i udekorować owocami. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Domowy budyń waniliowy z sosem malinowym → Kokosowy pudding z chia → Kokosowo – pomarańczowy pudding z tapioki → Kokosowy pudding z tapioki z imbirem i trawą cytrynową → Czekoladowy pudding z tapioki z malinami Artykuł Budyń kokosowy pochodzi

Oryginalny smak
Sezonowe tiramisu z czarną porzeczką 124

Sezonowe tiramisu z czarną porzeczką to wyjątkowy deser. Łączy subtelny smak kremu z mascarpone i bitej śmietany oraz gęsty sos … Przeczytaj cały artykuł Artykuł Sezonowe <span>tiramisu z czarną porzeczką</span> pochodzi z serwisu My Blueberry Corner

My Blueberry Corner

Proponowane wyszukiwania