sosy - 72734 przepisów (strona:2629/4849)

Sałatka z sorgo i brokułem – łatwa 159

SORGO I BROKUŁEM Składniki: 0,5 szkl sorgo suchego ziarna 1 mały brokuł 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasoli czerwonej 3 łyżki majonezu 1 łyżka ketchupu 2 łyżki słodkiego sosu chili sól Jak zrobić sałatka z sorgo i brokułem: Najpierw sorgo wsypujemy do miski, zalewamy wodą z kranu i zostawiamy na godzinę do namoczenia. Następnie sorgo mieszamy, odcedzamy na sicie

Dorota Smakuje
Wytrawne gofry z szynką, papryką i kukurydzą 186

wymieszaj szpatułką z pozostałymi przygotowanymi składnikami i odstaw na bok na 15 minut. Wylewaj porcje ciasta na rozgrzaną wcześniej gofrownicę, przesmarowaną olejem rzepakowym. Uwagi: Gofry serwuj z ulubioną salsą, sosem czosnkowym lub tzatziki. Instagram Oznacz @prostepesto i dodaj hashtag #prostepesto Facebook Polub nas na Facebooku i dodaj hashtag #prostepesto .wp-block-wpzoom-recipe-card-block-recipe-card.is-style-default .recipe-card-image .wpzoom-recipe-card-print-link

ProstePesto.pl
Filety z kurczaka na słodko z porem i jabłkiem 170

jabłko  Marynata :  1 łyżka Przyprawy Gyros Skworcu  1 łyżka Papryki mielonej Skworcu  1 łyżeczka czosnku mielonego Skworcu 1/2 łyżeczki soli Skworcu  2 łyżki Sosu Sojowego  1 łyżeczka miodu  Przygotowanie:  Filety myjemy. Kroimy wzdłuż  Składniki marynaty łączymy ze sobą, nacieramy mięso i przekładamy do lodówki na ok godzinę.  Jabłko obieramy

Gotowanie Patki
Domowe pesto bazyliowe 135

Domowe pesto bazyliowe Pyszne, aromatyczne i zdrowe! Takie właśnie jest domowe pesto bazyliowe, które możesz dodać do makaronu, sosu do sałatki lub do każdego innego dania.   Składniki: - liście bazylii - oliwa - orzechy włoskie - pomidory suszone - sól i pieprz Ile? W zależności od tego ile pesto chcesz uzyskać! Pamiętaj, aby pesto było w miarę gęste, zatem nie dodawaj zbyt dużo oliwy

MintTaste
Pomidory zapiekane pod ciasteczkami z cheddarem 153

Końcówka sierpnia to czas kiedy zajadam pomidory od rana do wieczora. Kupuję je na kilogramy, zajadam w sałatkach, zapiekankach a nadwyżki zwykle przerabiam na sos pomidorowy . W zeszłym roku wpadłam na przepis na zapiekane pomidory pod ciasteczkami z cheddarem – i to był zdecydowanie mój faworyt na przerabianie nadwyżek pomidorów. Robiłam je wielokrotnie, ale nigdy nie udało się zrobić zdjęcia

Cooking for Emily
Spaghetti z krewetkami 154

łyżkę natki, dopraw solą i sokiem z cytryny. 4. Odstawioną wodą po gotowaniu makaronu zalej podsmażone składniki. 5. Na patelnię dodaj makaron, dopraw solą, pieprzem i wymieszaj z powstałym sosem. 6. Po wyłożeniu dania na talerz posyp łyżką świeżej natki pietruszki

Z notatnika dietetyka
MAKARON ZE SZPINAKIEM I PARMEZANEM 150

podsmażany na maśle klarowanym. Dodajemy umyty i osuszony szpinak i smażymy,aż zwiędnie. Wlewamy śmietankę,dodajemy sól,pieprz oraz przeciśnięty przez praske czosnek Gotujemy ok 1 minuty. Jeśli sos jest za gęsty dolewamy niewielką ilość wody przegotowanej. Pod koniec dodajemy ugotowany makaron i starty parmezan . Mieszamy i obiad gotowy

Niespełnione zdolności kulinarne
Placki z cukinii z wędzonym boczkiem 141

łyżki ciasta i formujemy niewielkie placki. Wolno smażymy na złoty kolor z obu stron. Ważna uwaga: placki obracamy za pomocą łopatki, ponieważ ciasto jest dość delikatne. 5. Podajemy z sosem czosnkowym lub innym ulubionym. Smacznego!   Artykuł Placki z cukinii z wędzonym boczkiem pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie

Kuchnia Na Wypasie
Pełnoziarnista tarta z cukinią i serem kozim 210

lubię cukinię. To mega wdzięczne warzywo, które chętnie poddaje się moim eksperymentom 😉 Przygotowuję z niej placki , klasyk mojego dzieciństwa, czyli leczo , faszeruję ją i zapiekam albo dodaję do lekkich sosów i podaję z makaronem . Cukinia jest lekkostrawna i niskokaloryczna – w 100 g znajdziemy zaledwie 17 kcal! Oprócz tego cukinia zawiera magnez, żelazo, potas oraz witaminy

Na-talerzu.pl
Makaron z korzeniem chrzanu 137

oliwek 1 ząbek czosnku opcjonalne dodatki: pikantne chorizo PRZYGOTOWANIE: Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Pod koniec gotowania odlej pół szklanki wody z gotowania makaronu, przyda się do sosu. Posypka (pangrattato): na patelni rozgrzej 4 łyżki oliwy z oliwek. Dodaj na patelnię bułkę tartą, drobno starty chrzan, płatki chilli i sporą szczyptę soli. Podsmażaj aż bułka zacznie nieco brązowieć

nietylkopasta.pl
Passata pomidorowa 137

prostu, są wspaniałe na przetwory zimowe. Moje przetwory robię  z pomidorów Lima, niektórzy mówią o nich "paprykowe". Przygotowałam z nich dzisiaj passatę. Można ją wykorzystać na zupę, sos czy rozcięczyć, aby otrzymać pyszny sok. SKŁADNIKI: 5 kg dojrzałych pomidorów polnych sół, pieprz, cukier (niekoniecznie) do smaku 5 ząbków czosnku WYKONANIE: pomidory dokładnie umyć, sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry, pokroić

Kuchnia Beaty
Cukinia z soczewicą i jajkiem w kokilkach 137

mielonym czarnym pieprzem, bazylią i oregano i delikatnie mieszamy. 2.        Cukinię kroimy w plastry. W kokilkach układamy na przemian warstwę plastrów cukinii i sos z soczewicą, tak aby ostatnią warstwą były plastry cukinii. Tak przygotowane zapiekanki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni i pieczemy 10 minut, następnie do każdej kokilki wbijamy

Na kulinarnym poligonie
Omlet z kiełbasą, pomidorami i oliwkami 144

zsuwamy go ponownie na patelnię i smażymy aż całość się zetnie. Po usmażeniu przekładamy na talerz dekorujemy natką pietruszki albo listkami świeżej bazylii i podajemy np. z keczupem lub sosem pomidorowym. *omlet możemy też przygotować na patelni żeliwnej, którą można wstawić do piekarnika, wówczas omlet wstawiamy do piekarnika i pieczemy aż masa jajeczna zetnie się równomiernie, bez potrzeby przewracania

Na kulinarnym poligonie
Śledzie po kaszubsku 150

potłuczone goździki, można dodać również łyżeczkę cynamonu – i chwilę podsmażamy. 2.       Śledzie kroimy na małe kawałki i układamy je w naczyniu warstwami, każdą warstwę smarujemy sosem. Tak przygotowane śledzie wkładamy do lodówki na kilka godzin, żeby „się przegryzły”. Smacznego

Na kulinarnym poligonie
Deser serowy z musem owocowym i karmelizowanymi płatkami owsianymi 150

dekoracji Sposób przygotowania: 1.   W garnuszku rozpuszczamy masło i dodajemy do niego 2 łyżki miodu. Następnie wrzucamy płatki owsiane i mieszamy. Gdy płatki   będą już oblepione sosem maślano-miodowym przekładamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 90 stopni i pieczemy około 5-7 minut aż płatki będą rumiane, po czym

Na kulinarnym poligonie

Proponowane wyszukiwania