Gulasz drobiowy z pieczarkami. 158koniec duszenia dodać natkę pietruszki i tymianek. Do szklanki wsypać mąkę, dodać śmietanę i trochę zimnej wody. Wymieszać, żeby nie było grudek i wlać do sosu. Wymieszać. Jeśli trzeba, doprawić według uznania. Gulasz podałam z ryżem
Agusiowe smakołyki
Zapiekane naleśniki a’la burrito 251Danie odkładamy do wystudzenia *** *** Na każdym naleśniku układamy porcję farszu – używamy gęstej części farszu *** *** Naleśniki z farszem rolujemy i układamy w naczyniu żaroodpornym *** *** Zwinięte naleśniki możemy polać z wierzchu sosem pomidorowym, jeżeli został nam po farszu *** *** Potrawę posypujemy z wierzchu startym na tarce żółtym serem *** *** Naleśniki zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180’C przez 20 minut – bez przykrycia *** *** SMACZNEGO
Blog z Apetytem
Naleśniki czekoladowe z twarożkiem 185jego zdecydowany sprzeciw, to naleśniki pojawiają się u nas dość często. A to też łatwa droga nie była.... Najpierw, przez długi czas były naleśniki suche, bez żadnego nadzienia lub sosu. Teraz już mogę je posmarować dżemem... albo urozmaicić je przez dodanie kakao. Naleśniki czekoladowe Składniki: Naleśniki: 1) 140 g mąki pszennej
Na kulinarnym poligonie
Szaszłykowe Cypiski 155roztrzepanym jajku oraz w bułce tartej. 6. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180 ° C. 7. Podajemy z ulubionym sosem. 8. Smacznego
Kulinarna Chwila
Rożki ze szpinakiem i fetą 192pieczone w piekarniku Szybkie, proste i łatwe do przygotowania! Dobrze smakują na ciepło i na zimno. Szybko sycą i zaspokajają głód. Można je podawać samodzielnie lub maczać w zimnym sosie ( czosnkowym , musztardowym , pomidorowym , bazyliowym ). Podane do barszczu czerwonego, doskonale zastąpią klasyczne paszteciki Są świetnym pomysłem, jeśli masz ochotę na danie bez mięsa, musisz przygotować potrawę dla wegetarian lub coś dobrego
Kulinarny S.O.S.
Najszybszy sposób na suszenie grzybów 9585Suszone grzyby to między innymi pyszny i pachnący dodatek do potraw wigilijnych i postnych, a więc poznaj najszybszy sposób na suszenie grzybów w domu. Grzyby według
Kuchnia Na Wypasie
Tarta z tartymi burakami, fetą i czosnkiem. 181wierzchu układamy kostki sera feta. Wkładamy do piekarnika i pieczemy około 20-25 min w temp. 180C aż masa się zetnie. Podajemy na ciepło lub zimno z ulubionym sosem
Radość kipiąca uśmiechem.
Tatar ze śledzia na chrupiącej grzankach 148Tatar ze śledzika a’la Matjas z warzywami, jabłkiem i sosem miodowo – musztardowym. Sałatka ze śledzia podana na chrupiącej grzance zapieczonej z masłem. Niezawodna propozycja zakąski na przyjęcie lub na kolację, kiedy masz ochotę zjeść coś niestandardowego. Drukuj Tatar ze śledzia z warzywami na grzankach 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Przystawka Trudność: Łatwe Porcje
ProstePesto.pl
Dorsz w płatkach migdałowych 146oliwek, doprawiam ziołami prowansalskimi i mieszam. Piekę w rozgrzanym na 180 stopni piekarniku przez około 30 minut. Gotowe! Smacznego! Spróbuj także: aromatyczne curry z łososiem i dynią, dorsz w sosie z suszonych pomidorów. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł Dorsz w płatkach migdałowych
Natka Pietruszki
Makaron z łososiem, kurkami i groszkiem cukrowym 136makaron według przepisu na opakowaniu. Na rozgrzanej oliwie z oliwek podsmaż szalotkę, czosnek i kurki. Dodaj groszek cukrowy oraz skórkę z cytryny i smaż dwie minuty. Wlej prosecco, zredukuj sos i dodaj pokrojonego w kostkę łososia, posiekaną bardzo drobno natkę pietruszki i pokrojonego bardzo drobno pomidora malinowego (bez skórki i pestek). Delikatnie wymieszaj składniki, dopraw szczyptą soli i pieprzu. Dodaj
Mango Papaja
Leczo do słoików z papryką bez skórki 1330powodzeniem sprawdza się również jako zupa warzywna,wystarczy dodać słoik do rosołu,zmiksować i podawać np z ryżem lub dodać do zupy gulaszowej.Fajnie sprawdzi się również zmiksowany jako sos do gołąbków lub pulpetów.Zastosowanie może być różne -wystarczy tylko odrobinę pomysłu. Zdecydowanie musicie mieć te słoiczki w spiżarni. Polecam gorąco
Swojskie jedzonko
Haluszki z bryndzą i karmelizowanym boczkiem 134Haluszki to najpopularniejsze danie kuchni słowackiej, dostępne praktycznie na każdym kroku w tamtejszym rejonie. Haluszki to nic innego jak kluski ziemniaczane otulone sosem z owczego sera – bryndzy, podane z chrupiącymi skwarkami z boczku. Bryndzové halušky w zależności od regionu Słowacji przygotowywane są w nieco innych proporcjach. Podany poniżej przepis jest najbardziej popularny i według mnie najsmaczniejszy. Drukuj Bryndzové halušky
ProstePesto.pl
KOTLETY MIELONE Z INDYKA 149mielonego z podsmażoną na maśle rumianą cebulą, jajkiem i przyprawami. Mielone z indyka świetnie smakują z dodatkiem posiekanej natki pietruszki lub koperkiem, z pieczarkami albo w sosie pomidorowy. Dzięki panierowaniu w bułce tartej, kotlety mają niesamowicie chrupiącą skórkę i piękny złoto-brązowy kolor. Uformowane i panierowane w bułce tartej kotlety mielone z indyka możecie
Moja Książka Kucharska