sosy - 72234 przepisów (strona:2634/4816)

Młoda kapusta z frankfurterkami 227

minut. Następnie przykrywamy patelnię pokrywką i dusimy całość aż kapusta zmięknie i przejmie cały smak przypraw (powinniśmy uzyskać miękko kapustkę pełną smaku i małą ilość a la sosu). Próbujemy, opcjonalnie doprawiamy pieprzem i/lub solą i jeszcze chwilę dusimy. Podajemy jako samodzielne danie lub dodatek do innych dań. Smacznego

Słodkie okruszki
Prosta surówka z marchewki i jabłka 196

przygotowania dosłownie w kilka minut. Wystarczy obrać marchewki i jabłko, zetrzeć na tarce, dodać pozostałe składniki i wymieszać. Gotowe! Prosta surówka z marchewki i jabłka doskonale smakuje z najróżniejszymi sosami mięsnymi, kotletami, a nawet kluseczkami. Spróbujcie. Zapraszam też po inne moje przepisy na domowe surówki i sałatki . Jeśli szukacie też inspiracji na obiad to zerknij na pomysły na obiad . Składniki

Słodkie okruszki
Szparagi w cieście francuskim z szynką i serem 139

Szparagi w cieście francuskim z szynką i serem. To kolejny przepis na wykorzystanie ciasta francuskiego w wersji wytrawnej. Bardzo lubię połączenie szparagów z szynką Masło, parmezan, muślinowe sosy holenderskie – kontrastują z ich słodkawym, nieco siarkowym smakiem, który nawet dodatkowo jest wzmacniany. W sezonie dobrze mieć w lodówce kilka takich składników, z których szybko można wyczarować coś efektownego, gdy idą goście

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Poradnik ProstePesto. Dlaczego warto jeść miód? 121

postaci, serwowane nam przez naszych pszczelich przyjaciół. Szukasz przepisów z wykorzystaniem miodu? Nie szukaj więcej, mamy kilka dla ciebie: Pieczone podudzia kurczaka miodowo – musztardowe Amerykańskie żeberka w miodowo pomidorowym sosie Sałatka z melonem i szynką parmeńską prosciutto Wytrawna sałatka z arbuzem i serem feta Syrop z mniszka lekarskiego o leczniczych właściwościach Artykuł Poradnik ProstePesto. Dlaczego warto jeść miód? pochodzi

ProstePesto.pl
Klops z gotowanego mięsa 146

masą mięsną. Formę do pieczenia wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Masę mięsną wyłożyć do formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 40 minut. Podałam z sosem z ogórków marynowanych

królestwo garów
Grill 159

Tortille z grillowanym mięsem wołowym i warzywną salsą       Spring rolls z grillowanym indykiem i warzywami      Tortille z grillowanym kurczakiem w sosie czosnkowo-musztardowym

Passions hobbies life
Pierogi z botwinką i koperkowo-orzechowym masełkiem 151

potrzebami konsumentów powstała uniwersalna przyprawa Vegeta Natur w płynie bez glutaminianu sodu, sztucznych barwników, aromatów, konserwantów. Dzięki temu  idealnie podkreśli smak nie tylko zup, ale wszelkiego rodzaju sosów, mięs czy dań rybnych. https://www.vegeta.pl/pl/aktualnosci/nowosc-vegeta-natur-przyprawa-w-plynie

Szalona Kuchnia Eweliny
Orkiszowa tarta ze szparagami i boczkiem. 234

miksuję blenderem na gładką masę. Moje pesto jest zawsze intensywne dlatego may już nie solę, ponadto boczek jest też sam w sobie dość słony i tą słoność odda do sosu. Ale jeśli lubisz słony smak to dopraw masę wedle własnych upodobań. Ciastem wylepiam formę do tarty, układam na niej pokrojony w cienką kostkę boczek, wylewam masę i na wierzch dodaję

SMYKWKUCHNI
Cheeseburgerowa patelnia 158

miękkości kapusty. W osobnym rondelku roztapiamy masło. Śmietanę mieszamy z serkiem na gładką masę, dodajemy do masła. Podgrzewamy i dodajemy ser ciągle mieszając. Solimy i pieprzymy do smaku. Sos dodajemy do mięsa i chwilkę gotujemy. Smacznego Makro w 100g 250kcl B- 15g T-20g W-1,2g Makro w porcji 256g

serzmiesem
Ryżowa sałatka z kurczakiem i warzywami 155

krążki, a paprykę w kostkę. 5. Ostudzony ryż przełóż do miski, wymieszaj z kawałkami kurczaka i warzywami. 6. Oliwę, sok z cytryny i przyprawy dokładnie wymieszaj, aby powstał sos, i polej nim sałatkę. 7. Fetę pokrój w kostkę i posyp nią zawartość miski. 8. Na koniec posyp wszystko posiekaną natką pietruszki

Z notatnika dietetyka
Sałatka z truskawkami i szparagami 204

zimna wodą. Pomidory kroimy w plastry, truskawki na ćwiartki. W misce układamy listki szpinaku, pomidory, truskawki i szparagi. Posypujemy serem feta. W szklance mieszamy ocet, oliwę i przyprawy, gotowym sosem polewamy sałatkę i posypujemy ziołami. Podajemy od razu

Kulinarne przygody Gatity
Udka kurczaka faszerowane mięsem i warzywami 204

umieszczamy w foliowym worku do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180’C i pieczemy przez 1 godzinę *** *** Po tym czasie udka rozkładamy na blaszce, polewamy delikatnie sosem, który się wytworzył i zapiekamy jeszcze przez około 15 minut , już bez przykrycia, aby skórka ładnie się zrumieniła *** *** Podajemy z ulubioną surówką i dodatkami, polecam pieczone ziemniaczki PRZEPIS TUTAJ , które

Blog z Apetytem
Indyk w młodej kapuście 213

Składniki: 400 g fileta z indyka 1/2 główki młodej kapusty 2 cebule sól, pieprz czubryca czerwona pieprz ziołowy ocet balsamiczny maggi 1/2 łyżki sosu chili 2 łyżki posiekanego koperku majeranek, … Czytaj dalej Indyk w młodej kapuście

czarrna od kuchni
Surówka z młodej kapusty z rzodkiewką 283

poszatkować, obrać ogórki, pokroić w kostkę, a rzodkiewki w półplasterki. Zieloną cebulkę posiekać. 2. Do szklanki wlać troszkę oleju, dodać sok z cytryny, sól, pieprz i odrobinę cukru. Wymieszać. sos wlać do warzyw, całość zamieszać. I gotowe. Szybko, prosto, smacznie! Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Carbonara z cukinii 115

cukinii, jako alternatywę dla osób które są na diecie lub nie mogą jest makaronu. Tym razem przygotowałam inną wersję popularnego, włoskiego makaronu mianowicie carbonarę i również z cukinii. Do sosu użyłam serka mascarpone. Powstał pyszny i ekspresowy obiad, oczywiście dla tych co lubią warzywa. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik

Proponowane wyszukiwania