sosy - 72734 przepisów (strona:2634/4849)

Sałatka z roszponki z wędzonym łososiem i jajkiem 154

paseczki, następnie zwinąć w ruloniki, ułożyć pomiędzy warzywami i jajkami. Wszystko posypać koperkiem. Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny i przyprawami, skropić sałatę. Podawać od razu po dodaniu sosu. Smacznego

Krylowa Kuchnia
Kurczak duszony z warzywami i ryżem 209

Proste danie przygotowane w jednym garnku.  W sumie to nie wiem jak to nazwać. Nie zupa bo za gęste, nie potrawka bo bez sosu. Prawie jak rissotto ale przygotowane inaczej. W każdym razie wyszło pyszne. składniki: 650 g mięsa z udek kurczaka, bez kości i skóry 300 g cebuli 300 g marchewki 300 g kalarepy 150 g ryżu

Monia miesza i gotuje
Makaron z mięsem mielonym i fasolką szparagową + film 120

mięsa i fasolki. Następnie dodajemy pomidory z puszki, imbir, słodką paprykę, całość doprawiamy solą oraz sporą ilością czarnego pieprzu i mieszamy, wszystko gotujemy jeszcze około 5 minut. Tak przygotowany sos podajemy z ugotowanym makaronem.   Artykuł Makaron z mięsem mielonym i fasolką szparagową + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Ziemniaki 197

Gotowane w łupinie to tzw. ziemniaki w mundurkach.    Placki ziemniaczane mogą być podawane zarówno ze śmietaną, mięsem, cebulą etc., jak i jogurtowymi czy śmietanowymi sosami o słodkim smaku, z dodatkiem owoców itd.    Do ziemniaczanego puree, by trochę urozmaicić posiłek je zawierający, można dodać min. gniecioną marchewkę, czosnek, zioła, czy nawet tarty

Lejdi of the house
Aromatyczna konfitura z czerwonej cebuli 170

przygotowanej cebuli dodajemy wino, cukier, ocet balsamiczny oraz przyprawy. Gotujemy na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając.  Konfitura będzie gotowa kiedy cebula będzie całkowicie miękka, a sos powstały z powyższych produktów całkowicie się zdredukuje.  Konfiturę można włożyć do lodówki i spożywać na codzień lub włożyć do słoików i zapasteryzować - idealnie się przyda na rodzinne spotkania lub przyjacielskie

Kuchnia moimi oczami
Cukinia faszerowana kurczakiem i pieczarkami 160

Farsz można przygotować dzień wcześniej, a przed podaniem tylko zapiec cukinie w piekarniku. Jeśli lubicie cukinię, to takie danie z pewnością przypadnie wam do gustu! Można je podać z sosem czosnkowym lub ketchupem i ulubioną surówką, np. z sałaty i ogórka. Składniki na cukinię faszerowaną kurczakiem i pieczarkami (3 porcje): 3 młode cukinie średniej wielkości 2 piersi z kurczaka sporej

e-PrzepisyKulinarne
Sałatka Kebab z czerwoną kapustą i grzankami 168

Uwielbiam kebaby i dlatego postanowiłam zrobić tą sałatkę,wyszła genialna !! Wymieszałam ze sobą wszystko co w kebabie lubię najbardziej,wymieszałam z czosnkowym sosem i do tego zamiast bułki czosnkowe grzanki- mniam!! Fajnie wygląda i do tego pysznie smakuje - sprawdzi się super na każdej imprezie ,lub po prostu na kolację czy lunch, polecam

Swojskie jedzonko
Gulasz warzywny w sosie orzechowym 252

mały kalafior 1/2 kg ziemniaków 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 40 g masła orzechowego 40 g pasty tahini słodka papryka, zioła … Czytaj dalej Gulasz warzywny w sosie orzechowym

czarrna od kuchni
Pstrąg curry w sosie śmietanowo - pieczarkowym 149

przy nim niedużo a rozkosz jedzenia jest wielka. Jadacie ryby? lubicie ryby? my bardzo i jadamy je dość często. Dzisiejsze danie to kwintesencja smaku i aromatu, polecam. Pstrąg w sosie. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kurczak curry z cukinią 137

minuty. Nasze gotowe danie podajemy np. z ugotowanym ryżem basmati lub kaszą jaglaną i oczywiście zdobimy natką pietruszki! Smacznego! Spróbuj także: pieczone pulpeciki z fasolki szparagowej, kurczak duszony w sosie porowo-marchewkowym . Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie . Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł Kurczak curry z cukinią pochodzi

Natka Pietruszki
PASTA Z TUŃCZYKA Z DODATKIEM CHRZANU 146

Doskonała na kanapkę lub np do faszerowania jajek. W moim domu tuńczyk jest bardzo lubiany, więc pasta zniknęła bardzo szybko, jutro robię kolejną porcję :) Składniki: * 2 puszki tuńczyka w sosie własnym * 2 jajka * 2 ogórki konserwowe * 1 łyżeczka chrzanu (użyłam  Moryń ) * 2 łyżki majonezu * sól i pieprz do smaku Wykonanie: Tuńczyk odlać z zalewy, przełożyć do miski, rozdrobnić widelcem

Zrób to smacznie
Pieczone "frytki" z cukinii 147

prostokątna do ciastek.  Postępuję tak samo z każdym kawałkiem aż do skończenia warzywa. Piekę w 200C ( piekarnik z termoobiegiem) przez  ok.20 min. Podajemy z ketchupem lub ulubionym sosem

Kuchnia Pełna Emocji
Placki po węgiersku z cukinii 144

już prawie miękkie dodajemy pokrojone w paseczki papryki oraz w kostkę ogórki konserwowe. 2.    Następnie dodajemy kukurydze bez zalewy i przecier pomidorowy, doprawiamy chili i chwilę gotujemy, sos jest gęsty, więc nie potrzeba go zagęszczać. 3.    Cukinie oraz cebulę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczach, solimy i wyciskamy sok, najlepiej na sitku ugniatać łyżką

Kulinarna Chwila
PRZECIER POMIDOROWY 193

Przechowujemy w zimnym miejscu w spiżarni lub w piwnicy. 8. Taki przecier jest baza do różnych pomidorowych dań -zima możemy użyć np robiąc zupę pomidorowa, lub jako dodatek do sosu do pizzy.  SMACZNEGO

Kulinarnie z Polką na Kresach

Proponowane wyszukiwania