sosy - 72234 przepisów (strona:2637/4816)

Sałatka brokułowa z sezamem po azjatycku 128

sałatkach rodem z Azji można doszukać się prostych składników i wyrazistych sosów, dzięki temu są aromatyczne i pyszne. Smak Orientu na talerzu, to smak dobrego dania. Polecam sałatkę do wypróbowania. Sałatka z brokułem. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sojonez – Wegański Majonez 139

Przepis na sojonez, czyli wegański majonez Sojonez wykonany jest głównie na mleku sojowym (najlepiej niesłodzonym) z dużą ilością oleju. Ja używam najczęściej oleju rzepakowego tłoczonego na

Blendman
Kulinarna wyprawa do Gruzji, czyli smaki Adżarii cz.1 127

plastry bakłażana z farszem orzechowym. Potem na stole pojawiły się dania na ciepło: Mcwadi w chlebku lawasz, czyli szaszłyk wieprzowy w cienkim cieście. Szkmeruli, delikatne kawałki kurczaka w czosnkowym sosie. Nie zabrakło także idealnie przyrządzonego okonia morskiego i oczywiście tradycyjnego Chaczapuri nadziewanego lokalnym serem. A to wszystko w otoczeniu krajobrazów nadmorskiej promenady. Ten, ciągnący się przez 10 kilometrów deptak

kuron.com.pl
Boczek wędzony na szybko 140

nadała przyprawa Vegeta Natur z czosnkiem Boczek wędzony na szybko Składniki 2kg wieprzowego boczku ze skórą Sól Pieprz 2 łyżeczki przyprawy warzywnej natur 2 łyżeczki przyprawy z czosnkiem natur Sos sojowy Majeranek Czosnek

Kulinarne pyszności Molki
Łopatka faszerowana grzybami, kotlety 122

votes ) Łopatka faszerowana grzybami, kotlety Łopatka faszerowana grzybami to idealny pomysł na każdy obiad, świetnie smakuje nawet na zimno..ale wtedy warto mieć pod ręką majonez lub sos tatarski Za te dwa ostatnie już mi się na blogu oberwało, od jednego z odwiedzających, że jestem dyletantem bez pojęcia o gotowaniu skoro używam majonezu i ketchupu. Cóż, prawda jest taka

Ogrodnik w podróży
Bardzo szybki makaron z pomidorami i oliwkami 121

posiekane oliwki, podsmaż. Następnie pozbawione skórki pomidory pokrój w kawałki i wrzuć dodając sporo bazylii jeśli lubisz. Dosmacz solą, pieprzem. Przykryj, duś powoli aż pomidory zupełnie się rozpadną. Zblenduj sos na gładko. Wymieszaj z makaronem, podawaj z parmezanem. To wszystko! I jest pysznie

Z Kuchni Do Kuchni
Sałatka z tuńczykiem i białą fasolą 153

Szybka sałatka w sam raz na kolację. Składniki: 1 sałata lodowa 1 puszka białej fasoli 2 puszki tuńczyka w sosie własnym (kawałki) 1/2 słoiczka zielonych oliwek 2 pomidory 1 nieduży ogórek oliwa z oliwek ulubiona przyprawa do sałatki Sposób wykonania: 1. Sałatę lodową, pomidory, ogórki pokroić. 2. Oliwki pokroić na połówki, fasolę oraz tuńczyka odsączyć z zalewy. 3. Wszystkie składniki

Kuchnia domowa Ani
PIECZONE ZIEMNIAKI 124

Jeśli zdecydujecie się na młode ziemniaki, polecam ich nie obierać a dobrze wyszorować. Do młodych ziemniaków z piekarnika idealnie pasować będzie np. młoda kapusta. Ziemniaki pieczone można podać z sosem aioli lub czosnkowym albo zwyczajnie posypać posiekaną świeżą natką lub koperkiem. Pieczone ziemniaki SKŁADNIKI: 5 dużych ziemniaków 1 duża czerwona papryka 1 średnia cebula przyprawy: świeżo zmielony pieprz, vegeta natur

Zasmakuj Kuchni
Zapiekany omlet z nowalijkami 201

curry, która uwydatnia smaki jeszcze mocniej i lekka masa jajaczna, łącząca całość. Lekko, pysznie, prosto i bardzo wiosennie :) Można zjeść samo, można posypać dodatkową porcją świeżych ziół lub dodać sos na bazie jogurtu naturalnego. Taki omlet idealnie sprawdzi się na śniadanie ale i na popołudniową słoną przekąskę. Na ciepło i na zimno zachwyci niejdnego! :) Zapiekany omlet z nowalijkami Potrzebujesz

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Udka kurczaka w sosie BBQ z ananasem 148

powiecie na połączenie pieczonego, soczystego kurczaka, pikantnego i aromatycznego sosu BBQ i słodkiego ananasa? To wszystko możecie mieć w jednym daniu, na jednej patelni i to w ciągu godziny. Czy to nie kusząca propozycja, szczególnie w taki zimny i deszczowy, wiosenny dzień. Zajrzyjcie poniżej i zróbcie koniecznie. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Czerwony kapturek 157

pokrojone papryki, doprawiamy solą czosnkiem oraz pieprzem, prużymy 10 minut 5.   Podlewamy wodą, dodajemy kostkę rosołową oraz wlewamy śmietanę, chwilę gotujemy 6.   Następnie miksujemy warzywa i polewamy sosem mięso 7.   Danie gotowe 8.   Smacznego

Kulinarna Chwila
Spaghetti z krewetkami na białym winie 142

ziołami i szczyptą chili. Gotujemy na małym ogniu przez ok 7 minut i dodajemy krewetki. Gotujemy mieszając cały czas ok 5 minut, aż krewetki zrobią się różowe. Do gotowego sosu dorzucamy ugotowany makaron i mieszamy całość, rozkładamy na talerze posypujemy natką pietruszki i ewentualnie parmezanem. Smacznego! 1 porcja (bez sera)  - 438 kcal,  - białko - 25 g,  - tłuszcze

Moje Kuchenne Rewelacje
Bagietka pszenna na pszennym zakwasie 162

moim domu na stałe. Przed pieczeniem trzeba tylko dać jej czas na powolne wyrastanie. Doskonale pasuje do wędlin, dżemów, serów, jest wspaniałym dodatkiem do zup oraz dań z sosem. Jest to mój kolejny wypiek na zakwasie pszennym zrobionym z mąki tortowej. Co potrzeba: 300 g zakwasu pszennego dokarmionego 12 godzin wcześniej, 400 g maki pszennej tortowej

Bułka z Chlebem
Keto drobiowe szaszłyki z cukinią (Paleo, LowCarb) 207

sferze doboru składników, to czemu nie pobawić się zatem formą…? Moja dzisiejsza propozycja to nic innego jak włoskie polpette con olive . W kraju pochodzenia zestawia je się zazwyczaj z sosem pomidorowym i myślę, że pasowałby on tutaj wyśmienicie. Ja jednak postawiłam na zielony dodatek w postaci purée z brokuła . Też pysznie i zdrowo. Dodatkowym plusem tego dania jest fakt

Modern Cave Girl

Proponowane wyszukiwania