Sałatka z wędzonym kurczakiem 153Kurczaka, paprykę i ananasa kroimy w kostkę, kukurydzę i fasolę osączamy z zalewy. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. W miseczce wymieszać majonez z jogurtem, sosem polać sałatkę, dodać natkę pietruszki i jeszcze raz delikatnie wymieszać. Jeśli ktoś nie lubi ananasów może je pominąć. Artykuł Sałatka z wędzonym kurczakiem pochodzi z serwisu To co lubię gotuję
To co lubię - gotuję i polecam
Makaron wstążki z wędzonym łososiem 155uważając, żeby łosoś nie rozpadł nam się na drobne kawałki. Po ok. 1 minucie dodajemy śmietankę, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Całość doprowadzamy do wrzenia i gotujemy, aż sos zgęstnieje. Mieszamy z makaronem. Smacznego. Artykuł Makaron wstążki z wędzonym łososiem pochodzi z serwisu To co lubię gotuję
To co lubię - gotuję i polecam
Pomidory z mozzarellą 158czosnek, sól i oliwę z oliwek utrzeć w moździerzu lub zblendować. Pomidory dokładnie umyć, pokroić w grube plastry. Mozzarellę osączyć z zalewy pokroić w plastry. Układać na przemian, polać sosem. Smacznego :) Artykuł Pomidory z mozzarellą pochodzi z serwisu To co lubię gotuję
To co lubię - gotuję i polecam
Muszle ze szpinakiem. 128łyżkę oregano i łyżkę bazylii mogą być świeże lub suszona. G otujemy makaron w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. D o naczynia żaroodpornego wlewamy wcześniej przygotowany sos pomidorowy a na nim układamy makaronowe muszle wypełnione serowo-szpinakowym farszem. Całość posypujemy parmezanem i zapiekamy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Artykuł Muszle ze szpinakiem. pochodzi
To co lubię - gotuję i polecam
Sałatka śledziowa z brokułami 147ręczniku papierowym i kroimy w dużą kostkę. Cebulę i ogórki kiszone kroimy w drobną kostkę Kukurydzę osączamy z zalewy. Wszystkie składniki delikatnie mieszamy w misce, a całość polewamy sosem zrobionym z łyżki musztardy, majonezu i śmietany. Doprawiamy pieprzem do smaku. Odstawiamy do lodówki na minimum godzinę, żeby smaki się połączyły. Artykuł Sałatka śledziowa z brokułami pochodzi z serwisu
To co lubię - gotuję i polecam
Przecier pomidorowy 132Kilka lat temu pierwszy raz przygotowałam taki przecier, od tej pory nie kupuję koncentratów pomidorowych i innych przetworów pomidorowych. Ten przecier idealnie nadaje się do zupy pomidorowej, sosów, spaghetti. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Przecier pomidorowy Składniki 5 kg pomidorów Lima 2 łyżeczki soli 2 łyżki cukru Instrukcje Pomidory myjemy, kroimy na kawałki i wrzucamy do garnka z grubym dnem. Gotujemy
To co lubię - gotuję i polecam
Łódeczki z awokado 151dodatkowa porcja kcal w te mrozy z pewnością nam się przyda. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Łódeczki z awokado Porcje 2 Składniki 1 dojrzałe awokado 1 tuńczyk w sosie własnym 3 łyżki kukurydzy z puszki 3 ogórki konserwowe sok z cytryny lub limonki łyżka gęstego jogurtu lub majonezu sól pieprz Instrukcje Awokado myjemy i kroimy na pół. Wyjmujemy pestkę, a miąższ
To co lubię - gotuję i polecam
Sałatka z kurczakiem 168Rzodkiewki kroimy w talarki. Pomidory kroimy w kostkę. Kukurydzę osączamy na sicie. Majonez mieszamy ze śmietaną i zmiażdżonym ząbkiem czosnku. Wszystkie składniki delikatnie mieszamy doprawiamy solą i pieprzem, polewamy sosem. Wierzch możemy posypać drobno pokrojonym koperkiem lub natką pietruszki. Artykuł Sałatka z kurczakiem pochodzi z serwisu To co lubię gotuję
To co lubię - gotuję i polecam
Sałatka śledziowa z buraczkami 155zapraszam :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sałatka śledziowa z buraczkami Składniki 6 płatów śledziowych 4 średnie buraki 4 średnie ziemniaki 1 cebula cukrowa 1 jabłko 3 ogórki konserwowe sól pieprz Sos: 2 łyżki majonezu lub kwaśnej śmietany 1 łyżka oleju 1 łyżka łagodnej musztardy 1 łyżka oleju Instrukcje Śledzie zalewamy zimną wodą i moczymy przez minimum godzinę, raz zmieniamy wodę. Buraki
To co lubię - gotuję i polecam
Domowe chlebki naan 156wieloma potrawami kuchni indyjskiej. I z tej właśnie okazji pojawił się i u mnie kiedy miałam przyjemność testować produkty firmy Patak's która w swojej ofercie posiada aromatyczne indyjskie sosy, pasty przyprawowe, chutnej oraz pikle kuszące przyprawami, kolorami i niezwykłymi aromatami Składniki na 8 niedużych chlebków: 300g mąki pszennej 1 opakowanie drożdży instant 7g 1/3 szklanki ciepłego mleka 3 łyżki
W garach u Gosi
Zielona sałatka jajeczna 133pekińską szatkujemy. Pora kroimy w półplasterki, jajka kroimy w dużą kostkę. Wszystkie składniki delikatnie mieszamy w misce, dodajemy osączony z zalewy groszek konserwowy. Z jogurtu majonezu i ketchupu robimy sos i polewamy sałatkę. Doprawiamy solą i pieprzem i całość raz jeszcze delikatnie mieszamy. Smacznego. Artykuł Zielona sałatka jajeczna pochodzi z serwisu To co lubię gotuję
To co lubię - gotuję i polecam
Pierogi z soczewicą i pieczarkami 230ząbek czosnku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 3 łyżki oleju Składniki na ciasto: 350 g mąki pszennej 1 żółtko ¾ szklanki gorącej wody 2 łyżki masła ½ łyżeczki soli Składniki na sos: 250 g jogurtu naturalnego mały ząbek czosnku 1 łyżeczka drobno posiekanego szczypiorku Instrukcje Pieczarki obieramy i kroimy na małe kawałki. Cebulę oraz czosnek kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy
To co lubię - gotuję i polecam
Makaron z pesto i krewetkami 157makaron z pesto do takich należy. Powiecie pesto…to nie zupełnie tak prosto. .. A jednak, bo do potrawy użyłam gotowego Pesto alla Genovese firmy Ponti . To aromatyczny zielony sos pochodzący z Genui we Włoszech, który składa się przede wszystkim z oliwy z oliwek, bazylii, orzeszków piniowych i sera Grana Padano. (porcja dla 2 osób) Składniki: 200g makaronu bavette lub innego
W garach u Gosi
Sałatka z kukurydzą i tuńczykiem 133niespodziewanych gości. Do tego jest naprawdę smaczna, polecam :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sałatka z kukurydzą i tuńczykiem Czas przygotowania 10 min Składniki 1 puszka kukurydzy 1 tuńczyk w sosie własnym 1 papryka mocno czerwona majonez Instrukcje Kukurydzę osączamy z zalewy wsypujemy do miski, dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę. Odsączamy tuńczyka z zalewy i rozdrabniamy widelcem. Całość delikatnie mieszamy i dodajemy
To co lubię - gotuję i polecam
Makaron z zielonym pesto i orzechami. 141oliwę z oliwek, parmezan i całość blendujemy. Masę przekładamy na patelnię do kurczaka, dodajemy śmietankę, dokładnie mieszamy i dusimy dosłownie chwilę. Ugotowany makaron al dente przekładamy na patelnię z sosem, mieszamy. Przekładamy na talarze i posypujemy parmezanem. Artykuł Makaron z zielonym pesto i orzechami. pochodzi z serwisu To co lubię gotuję
To co lubię - gotuję i polecam