sosy - 72234 przepisów (strona:2623/4816)

Tarta czekoladowa z malinami 118

tarty tworzy się delikatna spieczona skorupka, a w środku pozostaje miękkie czekoladowe nadzienie. Konsystencja jest bardzo podobna do brownie . Tarta jest pyszna, spróbujcie podać ją z gałką lodów lub sosem z malin. Dopiekając tartę, uważajcie, aby jej nie wysuszyć, ja piekłam 25 minut bez termoobiegu, wnętrze powinno pozostać wilgotne tak jak jest to w przypadku ciasta brownie, Smacznego! Print Tarta

SprawdzonaKuchnia.pl
Figi zapiekane z kozim serem 113

jest ten z Modeny. Można użyć również zredukowanego czerwonego wina, a jak to przygotować? To proste wystarczy wlać do małego rondelka kubek wina i podgrzewać do chwili zredukowania płynu, sos powinien być lepki i gęsty. Koniecznie wypróbujcie! Print Figi zapiekane z kozim serem .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Pyszne figi z kozim serem, rewelacja Course

SprawdzonaKuchnia.pl
Szarlotka z wiórkami kokosowymi 112

nadzienie jabłkowe. Na tarce o grubych oczkach zetrzeć resztę ciasta. Ciasto posypać startym ciastem i wiórkami kokosowymi. Wstawić do piekarnika na 25 minut. Przed podaniem można polać sosem karmelowym. Smacznego ! [one-half-first] [/one-half-first] [one-half] [/one-half] Artykuł Szarlotka z wiórkami kokosowymi pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia

SprawdzonaKuchnia.pl
Bagietki żytnio – piwne 105

wyrobi za was ciasto i podgrzeje ciasto tworząc odpowiednie warunki do wyrastania. Bagietka smakuje wspaniale z dodatkami wytrawnymi i słodkimi . Moi mięsożerni znajomi uwielbiają kanapki przygotowane z pieczoną wołowina, sosem musztardowym i domowymi ogórkami kiszonymi, oczywiście ze szklaneczką piwa . To naprawdę super smaczne i bardzo łatwe pieczywo, koniecznie spróbujcie. Print Bagietki .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill

SprawdzonaKuchnia.pl
Pasztet z orzechów i cieciorki 106

można użyć do tego przepisu dowolnych, ulubionych orzechów, a najlepiej ich mieszanki. Pasztet jest wilgotny, zwarty i pięknie się kroi. Świetnie nadaje się na kanapki, podany z ostrym sosem chrzanowym smakuje wprost wspaniale. Zachęcam do spróbowania również z dodatkiem domowej musztardy z dodatkiem daktyli! Przygotowanie masy nie sprawi wam kłopotu, wystarczy, że połączycie wszystkie składniki i upieczecie pyszny pasztecik

SprawdzonaKuchnia.pl
Chrupiąca ciecierzyca 100

zalewy. Następnie osuszyć ręcznikiem papierowym. W małej miseczce umieścić wszystkie przyprawy, olej i miód, wymieszać - miód powinien być płynny. Ciecierzycę umieścić w misce, wlać do niej przygotowany sos, dokładnie wymieszać tak aby ziarenka pokryły się marynatą. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 st C. Na blachę położyć papier do pieczenia. Ciecierzycę wyjąć z marynaty, rozłożyć na papierze, wstawić

SprawdzonaKuchnia.pl
Naan-chlebek indyjski 123

Naan wypiekane są w piecu tandoor, trudno o taki piec w domu, ale możemy zrobić to w piekarniku lub na suchej patelni. Chlebek jest idealny do różnego rodzaju dipów, sosów, ryb, szczególnie polecam z soczewicą w mleku kokosowym. Chlebek jak już wspomniałam, można wzbogacić, dodając do niego czosnek, cebulę, czarnuszkę, sezam i zioła. Zaraz po upieczeniu należy posmarować masłem

SprawdzonaKuchnia.pl
Karmelizowane marchewki 110

pietruszkę pokrojoną w plastry, a w sezonie wiosennym, szparagi. Wszystkie te warzywa smakują wybornie, sezon grillowy rozpoczęty, więc karmelizowane warzywa można przygotować również na grillu ogrodowym! Do warzyw podaję sos przygotowany na bazie gęstego jogurtu naturalnego z dodatkiem siekanych ziół, cytryny i czosnku warzywa z nim smakują obłędnie! Print Karmelizowane marchewki .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill

SprawdzonaKuchnia.pl
Mleczko kokosowe-domowe 116

najwyższej jakości mleczka kokosowego. Można przygotować w niej nie tylko soki, ale również mleko roślinne! Mleczko kokosowe jak dla mnie to niezbędny produkt w kuchni, używam go do kawy, sosów, naleśników, kremów. Jest doskonałą alternatywą dla osób uczulonych na mleko krowie. Mleczko kokosowe zawiera sporo potasu, fosforu, cynku, kwasu foliowego, błonnika, żelaza, witaminy B i C i wiele innych cennych

SprawdzonaKuchnia.pl
Gravlax II 114

bożonarodzeniowych potraw. Goście i domownicy lubiący ryby będą zachwyceni. Gravlax II można podać z chlebem,  blinami , czy  ziemniakami w mundurkach. Uzupełnieniem do gravlaxu będą różnego rodzaju sosy na bazie śmietany i majonezu. Ryba świetnie smakuje z kaparam i, czy korniszonami, a cieniutkie płaty marynowanego łososia można wykorzystać do przygotowania terriny z twarożkiem. Polecam! Print Gravlax II .wprm-recipe

SprawdzonaKuchnia.pl
Kluski śląskie 126

jajko i dodatek mąki pszennej, nie jest to konieczne, ale moim zdaniem kluski są lepsze z tymi dodatkami. Podam również wersje wegańsko – bezglutenową. Kluski śląskie można podawać z sosem, pieczenią lub gulaszem. Kluski świetne smakują z masełkiem, parmezanem lub śmietaną, sposobów na ich podanie jest wiele. Smacznego! Print Kluski śląskie .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill

SprawdzonaKuchnia.pl
Gofry 122

przestudzić na kratce. Jeśli gofry po upieczeniu położymy na talerzu i to jeden na drugim, zmiękną i niestety stracą swoją chrupiącą skórkę. Gofry podajemy z bitą śmietaną, dżemem, owocami, sosem karmelowym, czekoladowym … dodatków można wymieniać całe mnóstwo, ale tę zabawę pozostawiam Wam, smacznego! Print Gofry .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Pyszne gofrry w kształcie

SprawdzonaKuchnia.pl
Oliwne ciasto czekoladowe 123

zostać na patyczku okruchy lepkiego ciasta. Ciasto po upieczeniu powinno przestygnąć w formie około 10 minut, ciasto można podawać ciepłe lub po całkowitym wystudzeniu. Fantastycznie smakuje z dżemem wiśniowym, sosem malinowym lub lodami. Smacznego!   źródło; „Nigellissima” Artykuł Oliwne ciasto czekoladowe pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia

SprawdzonaKuchnia.pl
Placki ziemniaczane 108

szaleństwo. Ciasto na placki przygotujecie w kilka minut, a smażenie na dwóch czy trzech patelniach, to też tylko chwilka. Placki ziemniaczane można podawać z przeróżnymi dodatkami, na przykład z sosem grzybowym, gulaszem, kwaśną lub słodka śmietaną, cukrem czy dżemem. Trzeba pamiętać, że chcąc podać placki ze słodkimi dodatkami należy pominąć w przepisie czosnek i cebulę. W naszym domu królują placki

SprawdzonaKuchnia.pl

Proponowane wyszukiwania