ochota na „coś do pochrupania”, idealne na spotkania z przyjaciółmi lub rodziną. Takie chipsy można przygotować z dowolną mieszanką ziół. Dodatkowo ja podaję je w towarzystwie domowego sosu czosnkowego Spróbujcie, polecam Wam ten prosty przepis na domowe chipsy. Uwaga! My wolimy bardziej chrupiące i mocniej przypieczone domowe chipsy. Wy możecie je mniej przypiec. Składniki: 3 średnie ziemniaki
Słodkie okruszkigrillowej patelni albo nadziać na patyczki na przemian i upiec na grillu. Podawać z chlebkami naan, posypane ziołami (pietruszka, kolendra). Można dodatkowo skropić je sokiem z limonki, polać sosem jogurtowo-czosnkowym - wg uznania. Smacznego
Obiad gotowylekko „odchudzonej” wersji, bo z dodatkiem naturalnego jogurtu zamiast śmietany. Sałata z zielonym ogórkiem , szczypiorkiem i jogurtem najlepiej smakuje nam jako dodatek do pulpecików w pomidorowym sosie lub innych mięs. Choć ja czasem jem ją w ramach lżejszej kolacji Jej wykonanie jest bardzo proste. Polecam. Składniki: 3-4 garście liści sałaty (około 1 mniejszej główki sałaty) 2 łyżki
Słodkie okruszkinajlepiej wołowego) 2 łyżki oleju 3 łyżeczki przecieru pomidorowego 1 papryczka chili 1 ząbek czosnku sól, pieprz sałata kukurydza i/lub groszek pomidory sos czosnkowy (zmieszany majonez z jogurtem naturalnym i startym czosnkiem) starty żółty ser Przygotowanie: Mięso podsmażamy na oleju, dodajemy czosnek i chwilę razem smażymy. Dodajemy przecier pomidorowy, chili i doprawiamy
bistro mamaSkładniki: 250 g mięsa mielonego garść oliwek, u mnie kalamata 1 łyżeczka musztardy francuskiej 1/2 cebuli 1 jajko jarzynka, czubryca czerwona, słodka papryka 1 łyżeczka sosu chili 1 łyżka maggi … Czytaj dalej Pulpety zapiekane z warzywami
czarrna od kuchniMiałam końcówki samopszy i semoliny i trzeba było je wykorzystać koniecznie i dzięki temu powstały te przepyszne placki bananowe. Są puszyste i delikatne a podane z sosem czekoladowym i borówkami smakują obłędnie. Czy będziecie je jeść na śniadanie czy na deser? nie ma to żadnego znaczenia, znikną szybko. Placuszki bananowe. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniekształt. Fuczki smażyłem po 3-4 minuty z każdej strony, aż były rumiane. Wyjąłem, odłożyłem na ręcznik papierowy, aby zgubić nadmiar tłuszczu. Podałem z czerwonym barszczem. Można ze śmietaną, sosem czosnkowym
R'n'G Kitchenminut, przykrywając je ściereczką. Blaszki na pizzę smarujemy delikatnie oliwą, na środek wykładamy kulkę ciasta. Delikatnie spłaszczamy, po czym rozprowadzamy palcami po całej powierzchni blaszki. Smarujemy rozprowadzone ciasto sosem pomidorowym, następnie nakładamy ser mozzarella i ulubione dodatki. Odczekać ok. 10 minut, aż ciasto podrośnie. Piec na środkowym poziomie piekarnika, grzanie góra – dół w 250 stopniach przez 10 minut. (adsbygoogle
Przepiski.plposiadają pięć palników – cztery główne i jeden boczny – co zapewnia maksymalne możliwości wykorzystania dostępnej przestrzeni. Kiedy na głównych palnikach przygotowywane jest mięso, bocznego można użyć do ogrzania sosu lub podtrzymania temperatury wcześniej przyrządzonych potraw. Każdy palnik posiada oddzielną regulację temperatury, dzięki której nawet różne rodzaje mięsa zostaną przygotowane w tym samym czasie, bez obawy o ich zwęglenie
codojedzeniaIndycza Idylla Potrawka z indyka w sosie musztardowym, idealnie do tego pasują młode ziemniaczki. Składniki: · 1 kg fileta z indyka · Cebula · ½ kg pieczarek · 4 ogórki kiszone · 2 łyżki musztardy sarepskiej
Kulinarna Chwiladodaję szparagi bez główek i na wolnym ogniu duszę około 10 minut. Na końcu dodaję główki szparagów, pomidorki koktajlowe pokrojone na pół i jeszcze chwilę duszę. Makaron gotuję aldente. Sos doprawiam według uznania. Dodaję makaron, pieprz czerwony, natkę pietruszki, i rukolę
wesoła kuchniaCzym różni się nowy piekarnik Bosch od starego Kilogram piersi z indyka, polanych sosem z musztardy i miodu wymieszanych w stosunku 1:1 daje bardzo solidny obiad. Jedyne co musisz zrobić to połączyć ze sobą te trzy składniki, umieścić je w żaroodpornym naczyniu i wsadzić do rozgrzanego do 200°C piekarnika. Co potrafi nowoczesny piekarnik? Bosch prezentuje … Czytaj dalej
Pieprzyć z FantazjąKalafior włożyć do wrzącej, osolonej i ocukrzonej wody. Gotować ok. 30-40 minut, odcedzić i podzielić na niezbyt drobne różyczki. Ułożyć w salaterce, dodać pokrojoną rzodkiewkę i szczypiorek, oblać sosem majonezowo-śmietanowym, doprawić solą i pieprzem. Sałatkę podawać jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Smacznego :) Sałatka z kalafiora
Moja Książka Kucharskasłodko - pikantna, po prostu fantastyczna. Ostatnio jemy ją przy każdej okazji. Gorąco polecam! Fasolka szparagowa orientalnie Składniki: 500g zielonej fasolki szparagowej 0,5 czerwonej cebuli na dressing: 2 łyżka sosu sojowego 1 oleju sezamowego 2 łyżki startego na tarce imbiru 2 ząbki czosnku wyciśniętego przez praskę 1 papryczka chilli pokrojona w drobną kosteczkę 2 łyżki sezamu uprażonego na suchej patelni
Codzienne Gotowanie