sosy - 72734 przepisów (strona:2612/4849)

Makkaraperunat 180

kogokolwiek do taksówkarza jest zasadniczo pejoratywne :) Składniki: - ziemniaki - jakieś parówki - ogórki kiszone, czy inne warzywa, które zalegają nam w lodówce, a które lubimy jako surowe dodatki - ketchup lub inny sos np. majonez jeśli chcielibyśmy dodać akcentu holenderskiego i potrzebujemy poczuć trochę luksusu Wykonanie: Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, polewamy olejem i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni Celsjusza piekarnika

Kryzysowa Książka Kucharska
Straszne papryki faszerowane makaronem w sosie warzywno - pomidorowym. 205

zrumienionej cebuli. Chwilę smażmy a następnie podlewamy delikatnie wodą. Po około 10 minutach dodajemy pomidory z puszki. Doprawiamy do smaku miodem, solą i pieprzem. Dusimy aż utworzy sie sos, w razie potrzeby podlewamy co chwilę odrobiną wody. Na koniec dodajemy przecier i starty czosnek. Doprawiamy do smaku. Mieszamy z makaronem. Napełniamy papryki makaronem. Na wierzchu każdej z nich kładziemy łyżkę

Radość kipiąca uśmiechem.
Jak wykorzystać czerstwe pieczywo? 154

przygotować wystarczy zalać pieczywo bulionem i gotować około 15 minut. Następnie doprawić ulubionymi przyprawami. Można dodać również cebulę, czosnek lub kiełbasę. Pieczywo można również wykorzystać do zagęszczania zup i sosów. Pysznym rozwiązaniem na wykorzystanie czerstwego chleba jest zapiekanka. Na dno żaroodpornego naczynia wysmarowanego tłuszczem wykładamy chleb, ulubione składniki: pieczarki, paprykę, mięso, podsmażone warzywa czy kiełbasę. Na to wylewamy mieszankę jajek

ProstePesto.pl
Udo indyka pieczone z ziemniakami 163

Składniki: 1 udo indyka (do 1 kg - ze skórą i kością) 800 g ziemniaków (z cienką skórką) Marynata: 6 łyżek sosu sojowego 2 łyżki oleju 2 łyżki majeranku 1 łyżka tymianku 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżka czosnku granulowanego 1/2 łyżki soli ziołowej Sposób wykonania: Składniki marynaty mieszamy ze sobą. Umyte i osuszone mięso układamy

Qchnia po prostu
Tostowa zapiekanka z kurczakiem 202

układamy w naczyniu żaroodpornym tak żeby przykryć brzegi naczynia i dno. 6.    Na chleb wykładamy makaron. 7.    Następnie na makaronie układamy mięso z warzywami i sosem i posypujemy startym na tarce o dużych oczach żółtym serem. 8.    Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku w 180 ° C, 10 minut. 9.    Zapiekanka gotowa

Kulinarna Chwila
Quesadillas z kurczakiem i salsą paprykowo-pomidorową 173

smaczne, nie ma osoby która się na nie nie skusi. To nic innego jak placki tortilli zapiekane z dowolnymi ulubionymi dodatkami,  podaje się je na ciepło z domowym sosem lub dowolnym dipem na zimno. Sprawdzi się na duży głód i dla tych którzy kalorii nie liczą. Jej zaletą jest szybkość przygotowania   i niesamowity smak. Wszystkie składniki do przygotowania

Wanilia i Kardamon
Duszona pierś z indyka – idealna na kanapki 145

pierś z indyka . POLUB NA-TALERZU.PL NA FACEBOOKU Indyk – mięso uniwersalne Bardzo często wybieram mięso z indyka do przygotowania rozmaitych dań na obiad, jak np. klopsiki z indyka w sosie pomidorowym , greckie keftedes czy włoskie burgery z marynowaną cebulką . To zdrowe, niskokaloryczne i bardzo smaczne mięso, które świetnie pasuje do różnego rodzaju potraw. Pierś z indyka w całości przygotowuję

Na-talerzu.pl
Czosnek marynowany w oleju do słoika 155

Pachnący, doskonały dodatek do sałatek, mięs i kanapek, czyli czosnek marynowany w oleju do słoika. Idealny do dań z makaronem. Pokreśli smak zup i sosów. Ale to nie wszystko! Po marynowaniu zostaje nam pyszna i pełna aromatu oliwa, która świetnie uzupełni smak wielu dań, surówek i sałatek. Co jednak najważniejsze, ten pyszny czosnek przygotujesz w bardzo prosty sposób w domu

Kuchnia Na Wypasie
Łosoś na puree kalafiorowo-orzechowym z pestkami granatu 225

gruzińska nuta estragonu, odbyłam ponownie sentymentalną wycieczkę po smakach Gruzji . Postanowiłam podać go z pestkami granatu (najczęściej rybę podaje się tam właśnie z granatem!) i puree kalafiorowo-orzechowym. Sosy na bazie orzechów włoskich to gruzińska specjalność. Przygotowanie dania ułatwi MOWIjka – folia, dzięki której ryba nie wysuszy się w piekarniku. Całość jest prosta i bardzo efektowna. Rybę warto podać

Poezja smaku
Pęczotto z grzybami 308

Składniki: 200 g kaszy pęczak 300 g odgotowanych grzybów leśnych 1 cebula 1 łyżka natki pietruszki 50 g szpinaku 2 szklanki bulionu sól, pieprz maggi sos chili Przygotowanie: Cebulę obrać, … Czytaj dalej Pęczotto z grzybami

czarrna od kuchni
Kurczak w sosie z suszonymi pomidorami 188

Kurczak w sosie z suszonymi pomidorami   Składniki: 250 g fileta z kurczaka 70 g suszonych pomidorów odsączonych z zalewy 200 g śmietany 18 % 1 mały ząbek czosnku sól, pieprz, oregano do smaku Sposób wykonania: Kurczaka dokładnie opłukać, pokroić w kostkę. Na  patenie wlać odrobinę oleju i smażyć kurczaka, w między czasie odrobinę go osolić, po pieprzyć

Smaki Natalii
Kurczak w sosie dyniowym 194

rozgrzewającego, a do tego  obowiązkowo z królową jesieni w roli głównej. W taki wydaniu dynia posmakuje nawet osobom które jej nie lubią, raz że nie widać jej w sosie, dwa że dzięki aromatycznej mieszance przypraw jej smak nie dominuje całego dania. Powiem Wam, że pasty Tikka Masala od Pataks to świetna sprawa nie dość, że bardzo wygodne w użyciu

Cynamonowe szczęście
Pieczone pierogi z kurczakiem i brokułami 273

piekarniku. Pyszne pierożki prosto z pieca - chrupiące na zewnątrz, a w środku ze smakowitym farszem. Świetnie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Podałam je w towarzystwie sosu czosnkowego, który moim zdaniem idealnie tu pasuje. Takie pierożki to fajna opcja na obiad, kolację, a także jako przekąska imprezowa. Polecam też pieczone pierogi z kapustą i grzybami , wykonane z ciasta

Kuchnia MagdaLeny
Pieczone pierogi z kurczakiem i brokułami 274

piekarniku. Pyszne pierożki prosto z pieca - chrupiące na zewnątrz, a w środku ze smakowitym farszem. Świetnie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Podałam je w towarzystwie sosu czosnkowego, który moim zdaniem idealnie tu pasuje. Takie pierożki to fajna opcja na obiad, kolację, a także jako przekąska imprezowa. Polecam też pieczone pierogi z kapustą i grzybami , wykonane z ciasta

Kuchnia MagdaLeny
Domowa szynka drobiowa – Przepis 185

wystudzeniu możemy się cieszyć smakiem pysznej domowej szynki drobiowej. Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Szarlotka z bezą i kruszonką Smażony ryż z jajkiem po chińsku Pulpety w sosie koperkowym SCHAB PO BAŁKAŃSKU Artykuł Domowa szynka drobiowa – Przepis pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku

Proponowane wyszukiwania