blogu dużą popularnością cieszy się szczególnie Polecam też na obiad: Kurczak w ziołach prowansalskich, pierś kurczaka z tymiankiem , pierś z kurczaka po prowansalsku , kurczak z warzywami i pieczarkami w sosie paprykowym, Pierś faszerowana serem i warzywami , a szczególnie pierś kurczaka zapiekana z warzywami , kurczak caprese , czyli pierś z pomidorami i mozzarellą, faszerowana pierś z rukolą, faszerowana pierś z serem kozim
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięugotowanego mięsa dodajemy przez sitko mąkę pszenną i ziemniaczaną. Mieszamy delikatnie i zagotowujemy. Dodajemy posiekany koperek i gotujemy przez ok. 1 minutę. Smacznego! Artykuł Duszony schab z porem w sosie koperkowym z ziemniakami jak z ogniska pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong
Be Fit Be StrongDzisiaj kolejna propozycja na pyszny obiad. Tradycyjne kluski śląskie ze smażonymi na masełku kurkami. Można do tego by podać jakieś mięso w sosie, ale same w sobie kluski z kurkami jako danie też się sprawdzą. Polecam. KLUSKI ŚLĄSKIE Z KURKAMI Składniki: (1-2 porcje) 250 g ziemniaków ugotowanych i przeciśniętych przez praskę 1 jajko mąka ziemniaczana szczypta soli dodatkowo
Bon appetit mon amiecałość bulionem lub wodą oraz winem. Wstawiamy na średni gaz i gotujemy pod przykryciem miękkości mięsa, co jakiś czas mieszając i uzupełniając odparowany płyn. Jeśli lubimy gęste sosy, zaciągamy go mąką rozrobioną w odrobinie zimnej wody
Walijskie PichcenieGotować na najmniejszym ogniu energicznie mieszając, aż budyń zgęstnieje. Następnie przełożyć do salaterek i udekorować owocami. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Domowy budyń waniliowy z sosem malinowym → Kokosowy pudding z chia → Kokosowo – pomarańczowy pudding z tapioki → Kokosowy pudding z tapioki z imbirem i trawą cytrynową → Czekoladowy pudding z tapioki z malinami Artykuł Budyń kokosowy pochodzi
Oryginalny smakSezonowe tiramisu z czarną porzeczką to wyjątkowy deser. Łączy subtelny smak kremu z mascarpone i bitej śmietany oraz gęsty sos … Przeczytaj cały artykuł Artykuł Sezonowe <span>tiramisu z czarną porzeczką</span> pochodzi z serwisu My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerczerwonej kapusty garść suszonej żurawiny świeży tymianek lub suszony- do smaku 2 łyżki prażonych pestek słonecznika Dressing: 1 łyżka pasty z sezamu ( tahina) sok z 1/2 cytryny 1 łyżka sosu sojowego 1/2 łyżeczki kminku ( pomiń jeśli nie lubisz) 1 łyżeczka miodu pieprz do smaku 1/2 ząbka czosnku Składniki dressingu zmiksować. Kapustę poszatkować. Dodać żurawinę, kminek i pestki słonecznika. Polać
AZgotuj!kruche i idealne pierożki z nadzieniem z duszonej cebuli i mnóstwem suszonych ziół i przypraw. Smakują gorące jak i zimne. Można je podać z czerwonym barszczykiem, ketchupem czy ulubionym sosem. Podane samodzielnie bez dodatków też są pyszne. Potrzebujemy: Na cebulę: 6 średnich cebul olej do smażenia papryka słodka mielona według uznania oregano suszone według uznania bazylia suszona według uznania zioła
Izabelawkuchnigóra/dół, kaczkę piec 50 minut, następnie rękaw rozciąć na środku i na termoobiegu 150C piec około 15 minut, skórka będzie przypieczona, z wywaru z pieczenia można zrobić sos - pyszna, krucha, soczysta kaczka w jabłkach w rękawie pieczona, kaczka była duża i na dwie osoby podzieliłam ją na połowę i drugą połowę do zamrażarki.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiękurek dorzucamy cebulę z boczkiem i przez kilka minut dusimy razem. KROK 5: Do całości wrzucamy bób, przyprawy i wlewamy śmietanę. Całość gotujemy kilka minut. KROK 6: Sos łączymy z makaronem i delektujemy się smakiem ;) Czas przygotowania: około 1 godz. SMACZNEGO! Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy
Związek na patelniPiersi z kurczaka pieczone na ryżu to szybki i bardzo prosty w przygotowaniu obiad jednogarnkowy. Mięso dzięki pieczeniu z ryżem, sosem i warzywami jest miękkie i soczyste. Ryż aromatyczny, pomidorowo ziołowy. Ja do swojego dania dałam tylko marchewkę, cebulę i pieczarki. Ale dobrze też tutaj będzie pasować papryka, brokuł, czy inne warzywo na jakie akurat macie ochotę. Składniki ( dla trzech
Kuchnia z widokiem na ogródprzyprawiamy (nie żałujmy ich bo tylko spora ich ilość gwarantuje że spaghetti będzie przepyszne ! ) całość dusimy z 10 minut., doprawiamy jeszcze ewentualnie do smaku i przesmażamy do zgęstnienia. Gotowy sos podajemy z makaronem spaghetti posypanym parmezanem :) Smacznego
Gotowanie...to proste !