sosy - 72234 przepisów (strona:2599/4816)

Cynamonki (bułeczki cynamonowe) 128

Ostatnia faza ich wyrastania następuje w lodówce, co oznacza, że rano przekładamy je bezpośrednio z lodówki do piekarnika i po 10 minutach cynamonki są gotowe! Czasem przygotowuję do nich sos z mascarpone albo serka Philadelphia, wtedy smakują jak słodkości z Cinnabon. Najczęściej jednak jemy je same, wyjęte bezpośrednio z piekarnika, z filiżanką cipełego cappuccino

Chleby Rolfa
Nadziewane muszle mięsem mielonym i warzywami. 97

Kolejna weekendowa propozycja, tym razem muszle makaronowe nadziewane farszem mięsno-warzywnym. Makaron nadziewany pysznym sosem z dodatkiem warzyw, roztopioną mozzarellą i świeżą bazylią. Doskonała propozycja na romantyczną kolację lub niedzielny obiad. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Nadziewane muszle mięsem mielonym i warzywami. Składniki ½ kg mięsa mielonego wieprzowego 3 pomidory (w sezonie) lub 300 ml pomidorów z kartonu 1 czerwona papryka

To co lubię - gotuję i polecam
Indyjski chlebek naan 131

Naan to płaski chleb używany głównie w kuchni indyjskiej jako dodatek do dań na bazie sosów. Oryginalnie piecze się go w piecu tandoor, ale dla potrzeb domowych świetnie sprawdzi się zwykła patelnia. Piekę naan zawsze, kiedy przygotowuję wszelkiego rodzaju curry oraz do porannej szakszuki. Nie ma bardziej rozgrzewającego śniadania niż szakszuka, naan i filiżanka kawy! W poniższym przepisie używam wody

Chleby Rolfa
Surówka z kapusty pekińskiej 118

piórka, marchew ścieramy na tarce duże oczka, jabłko dokładnie szorujemy i również ścieramy na dużych oczkach. Dodajemy kukurydzę, sól, pieprz do smaku i dokładnie mieszamy. Majonez łączymy ze śmietaną, sosem polewamy surówkę i dokładnie mieszamy. Artykuł Surówka z kapusty pekińskiej pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Sałatka z marchewką i tuńczykiem 145

się również ładnie prezentowała na Wielkanocnym stole. Jest delikatna w smaku i szybka w przygotowaniu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sałatka z marchewką i tuńczykiem Składniki 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 mały majonez 170 ml 3 średnie marchewki 2 średnie cebule 1 duży pęczek natki pietruszki 4 jajka sól, pieprz Instrukcje Marchewkę ugotować do miękkości, cebulę pokroić w drobną

To co lubię - gotuję i polecam
Kopytka 120

Kopytka: z sosem, z cebulką i boczkiem, podsmażane. Każdy z nas ma swoje ulubione. Dawno ich nie robiłam dlatego dzisiaj zapraszam. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Kopytka Składniki 1 kg ugotowanych ziemniaków 2 i ½ szklanki mąki pszennej ½ szklanki mąki ziemniaczanej szczypta soli 2 jajka Instrukcje Ziemniaki gotujemy, odcedzamy i jeszcze ciepłe przeciskamy przez praskę lub mielimy w maszynce do mięsa. Przestudzone

To co lubię - gotuję i polecam
Jajka faszerowane tuńczykiem i kaparami 126

dzisiaj jajka faszerowane tuńczykiem i kaparami, świetne danie również na Wielkanocny stół. Smacznego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Jajka faszerowane tuńczykiem i kaparami Składniki 4 jajka 1 puszka tuńczyka w sosie własnym szczypiorek 1 łyżka musztardy 1 łyżka majonezu 1 łyżka kaparów sól pieprz Instrukcje Jajka gotujemy na twardy, studzimy. Kroimy na pół, delikatnie wyjmujemy żółtka. Żółtka ucieramy z osączonym tuńczykiem

To co lubię - gotuję i polecam
Sałatka ryżowa 110

smaczna. Może zrobicie ją w nadchodzące święta? Zapraszam. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sałatka ryżowa Składniki 1 szklanka ryżu 1 mała puszka kukurydzy 1 puszka tuńczyka w oleju lub w sosie własnym (duże kawałki) 1 mała papryka czerwona 4 łyżki marynowanej cebulki 4 ogórki konserwowe 4 jajka lub 8 przepiórczych oliwa z oliwek majonez sól pieprz natka pietruszki Instrukcje Ryż gotujemy

To co lubię - gotuję i polecam
Sałatka śledziowa 110

utrzeć z musztardą, dodać śmietanę i majonez. Jeśli są grudki można przetrzeć przez sitko. Warzywa delikatnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Ułożyć śledzie, na wierzch warzywa i całość polać sosem. Smacznego. Artykuł Sałatka śledziowa pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Sałatka z wędzonym kurczakiem 115

Kurczaka, paprykę i ananasa kroimy w kostkę, kukurydzę i fasolę osączamy z zalewy. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. W miseczce wymieszać majonez z jogurtem, sosem polać sałatkę, dodać natkę pietruszki i jeszcze raz delikatnie wymieszać. Jeśli ktoś nie lubi ananasów może je pominąć. Artykuł Sałatka z wędzonym kurczakiem pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Makaron wstążki z wędzonym łososiem 136

uważając, żeby łosoś nie rozpadł nam się na drobne kawałki. Po ok. 1 minucie dodajemy śmietankę, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Całość doprowadzamy do wrzenia i gotujemy, aż sos zgęstnieje. Mieszamy z makaronem. Smacznego. Artykuł Makaron wstążki z wędzonym łososiem pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Pomidory z mozzarellą 127

czosnek, sól i oliwę z oliwek utrzeć w moździerzu lub zblendować. Pomidory dokładnie umyć, pokroić w grube plastry. Mozzarellę osączyć z zalewy pokroić w plastry. Układać na przemian, polać sosem. Smacznego :) Artykuł Pomidory z mozzarellą pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Muszle ze szpinakiem. 109

łyżkę oregano i łyżkę bazylii mogą być świeże lub suszona. G otujemy makaron w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. D o naczynia żaroodpornego wlewamy wcześniej przygotowany sos pomidorowy a na nim układamy makaronowe muszle wypełnione serowo-szpinakowym farszem. Całość posypujemy parmezanem i zapiekamy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Artykuł Muszle ze szpinakiem. pochodzi

To co lubię - gotuję i polecam
Sałatka śledziowa z brokułami 120

ręczniku papierowym i kroimy w dużą kostkę. Cebulę i ogórki kiszone kroimy w drobną kostkę Kukurydzę osączamy z zalewy. Wszystkie składniki delikatnie mieszamy w misce, a całość polewamy sosem zrobionym z łyżki musztardy, majonezu i śmietany. Doprawiamy pieprzem do smaku. Odstawiamy do lodówki na minimum godzinę, żeby smaki się połączyły. Artykuł Sałatka śledziowa z brokułami pochodzi z serwisu

To co lubię - gotuję i polecam
Przecier pomidorowy 113

Kilka lat temu pierwszy raz przygotowałam taki przecier, od tej pory nie kupuję koncentratów pomidorowych i innych przetworów pomidorowych. Ten przecier idealnie nadaje się do zupy pomidorowej, sosów, spaghetti. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Przecier pomidorowy Składniki 5 kg pomidorów Lima 2 łyżeczki soli 2 łyżki cukru Instrukcje Pomidory myjemy, kroimy na kawałki i wrzucamy do garnka z grubym dnem. Gotujemy

To co lubię - gotuję i polecam

Proponowane wyszukiwania