Keto ciasto z pianką wiśniową (Paleo, LowCarb) 144zblendować. Połączyć z ubitą masą kokosową. Tężejącą masę wylać na piernikowy spód. Wstawić do lodówki. Ganache czekoladowy Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Wymieszać z mlekiem kokosowym na gęsty sos. Ostudzić lekko i jeszcze płynną masę równomiernie rozsmarować na wiśniowej piance. Udekorować konfiturą wiśniową i posypać płatkami migdałowymi. Wstawić z powrotem do lodówki na minimum 2h do pełnego stężenia. Notes Przybliżona
Modern Cave Girl
Jak pomóc dziecku z nadwagą lub otyłością? 106przedstawiam Wam kilka propozycji na ulubione śniadania mojej dwulatki, które nie wymagają dużych nakładów czasowych: jaglanka wzmacniająca odporność, owsianka raffaello , manno-omlecik, omlet kakaowy , owsianka z malinami , jaglanka z sosem bananowym . Kaszę jaglaną moczę przez noc, wówczas rankiem jej ugotowanie trwa około 10 minut! Po piąte dostosuj porcję do wieku Twojego dziecka Niestety Rodzice, szczególnie tych najmłodszych dzieci, mają skłonność
Natka Pietruszki
Karkówka z pieczarkami i cebulą 266miękkość ryżu. Jeżeli jest jeszcze twardy, należy podlać odrobinę rosołu. Karkówka z pieczarkami i cebulą gotowa. Zachęcamy do sprawdzenia innych naszych przepisów na karkówkę: Polecamy: pyszna karkówka wieprzowa w sosie własnym , niekwestionowany hit naszego bloga, czyli domowa karkówka na kanapki oraz soczyste kotlety z karkówki w chrupiącej panierce . A także idealna propozycja na zimę, czyli karkówka jak z grilla Życzymy
Kuchnia Na Wypasie
Pasta z czerwonej fasoli z zielonym pieprzem 143pieprzu. I od tamtej pory kupowany jest jest stale przez nas kupowany. Ma wyjątkowy smak i bogaty aromat, a przy tym delikatniejszy niż czarny. Jest wspaniałym dodatkiem do past, sosów czy ryb. Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli 1 cebula 2 łyżki oleju sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka marynowanego pieprzu C ebulę pokroić w kostkę
AZgotuj!
Jak usmażyć filet z kurczaka – sprawdzony przepis 157ogień. Mięso powinno być mocno przypieczone z zewnątrz, ale białe i soczyste w środku. Zdejmij mięso z patelni i odstaw na talerz na 5 minut do przestygnięcia. Polej filety sosem balsamicznym. Podawaj z ryżem, kaszą lub gotowanymi warzywami. Artykuł Jak usmażyć filet z kurczaka – sprawdzony przepis pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharz
Domowa granola czekoladowa z mascarpone i malinami 157rozgrzać na 170 stopni, góra , dół. Na blachę do ciasta wsypać płatki, dodać orzechy , wymieszać. Do rondelka dodać: miód, cukier, kakao, olej, podgrzewać do połączenia składników i powstania gęstego sosu. Wylać na blachę , wymieszać z płatkami. Jeżeli masa jest zbyt sypka dodać miodu, musi się lepić. Wstawić do piekarnika na 30 – 35 minut, co jakiś czas przemieszać łyżką
gotuj ze mną
Gulasz z żołądków drobiowych 115kolejną potrawę, w której je zagospodarujemy, gdy są one w pełni wartościowymi składnikami! W taki właśnie sposób powstał mój kolejny (ekonomiczny) przepis na gulasz z żołądków drobiowych, w słodkawym sosie, z udziałem kukurydzy i groszku konserwowanego! Jest doskonałym komponentem do makaronów, do kasz, czy ryżu i razem z nimi jest już pełnowartościowym daniem obiadowym! Ja zrobiłem wersję z kaszą
R'n'G Kitchen
Kanelbullar – szwedzkie bułeczki z cynamonem 133mlekiem, a przed włożeniem do piekarnika posyp je migdałami. Kanelbullar piecz przez 10 minut w temperaturze 200 stopni. Zobacz też inne przepisy na słodkie przekąski Pieczone jabłka w sosie karmelowym Jak zrobić faworki Kokosowy pudding chia z malinami Scones – brytyjskie bułeczki Trufle czekoladowe Mus czekoladowy z trzech składników Zobacz też nowe przepisy Kanelbullar – szwedzkie bułeczki z cynamonem Barszcz czerwony
okolicepalnika.pl
Naleśniki wytrawne 202odwrócony do góry dnem. Serwis: Jak już usmażyliśmy górę naleśników, to z czym je podawać? Można: nadziać je najlepszym na świecie farszem – przepis znajdziecie TUTAJ , trzeba go ułożyć na sosie pomidorowym, posypać serem i zapiec posmarować serkiem kanapkowym, dodać wędlinę i sałatę, złożyć i mamy kanapki posmarować ulubioną pastą, zwinąć w rulonik i pokroić w plastry zapiec z serem zrobić
ladykitchen
LANGOSZ 175kulki), każdą z nich rozwałkowujemy na małe placki. Każdy placek smażymy w rozgrzanym głębokim oleju, z każdej strony na złoty kolor ( jak pączki). Podawać można różnymi sosami, z masłem czosnkowym lub tradycyjnie, z kwaśną smietaną i tartym żółtym serem. Smacznego
pieprzny smaczek
10 PRZEPISÓW NA PROSTE I SMACZNE DESERY 220Łatwy i szybki do zrobienia. Polecam :) DESER BANOFFEE, CZYLI DESER Z MASCARPONE, TOFFI, CIASTKAMI I BANANAMI- przepis tutaj Deser ten powstał na podstawie znanego ciasta banoffee pie. Mascarpone, sos toffi, banany i kruche ciastka. Tylko kilka składników i wyczarować można pyszny, słodki deserek gotowy dosłownie w 20 minut. Przygotujcie go a na pewno zachwycicie nim każdego, zarówno domownika
Zrób to smacznie
Sałatka makaronowa z tuńczykiem i serem 128sałatka makaronowa z dodatkiem tuńczyka. Polecam na domowe imprezy jak i zwyczajne dni. Składniki możemy dowolnie modyfikować i zmieniać. 1 szklanka makaronu świderki 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 niewielki por 1 puszka słodkiej kukurydzy 4 ugotowane jajka 1 zielony ogórek 150 g żółtego sera edamskiego Sól Pieprz 4-5 łyżek majonezu Makaron gotujemy w delikatnie osolonej
VioletoweKucharzenie
Roladki schabowe z piekarnika 402mnóstwo. Pamiętajmy tylko o jednym. Schab jest mięsem suchym (o niskiej zawartości tłuszczu) i nie będzie tak soczysty jak np. karkówka lub łopatka. Możemy to zrównoważyć farszem lub pysznym sosem. Polecamy! Roladki schabowe z piekarnika Składniki: cienkie ( 3 – 4 mm ) kotlety ze schabu: 8 szt. szynka: 8 plasterków ser: kilka plasterków musztarda: 1 łyżka posiekana natka pietruszki: 2 łyżki
Kuchnia Na Wypasie
Kibbeh z dyni z nadzieniem z orzechów i fety 135czasu aż będą rumiane. Gdy kibbehy będą usmażone, delikatnie przełożyć ja na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby osączyć je z nadmiar tłuszczu. Podawać natychmiast z dodatkiem świeżych warzyw i sosem czosnkowym. Smacznego
Codzienne Gotowanie
Zimowa sałatka z selerem i cykorią 123misek (lub do jednej dużej miski) kładziemy roszponkę i cykorię. Następnie układamy plastry buraka i gruszki, dodajemy wiórki selera i fetę. Posypujemy rodzynkami i ziarnami słonecznika. Całość polewamy sosem z octu balsamicznego. Podajemy od razu po przygotowaniu. Smacznego! Szukasz prostych i zdrowych przepisów? Dobrze trafiłaś! Zapisz się do mojego newslettera, a będę Ci przesyłać najciekawsze przepisy na szybkie i pożywne
Wiszniówka