cebulą. Kiełbasę nacinamy i podsmażamy, aż ładnie się zrumieni, układamy na jabłkach i cebuli. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i podpiekamy 15-20 minut. Podajemy z sosem chrzanowym lub dowolnymi dodatkami. Smacznego. Artykuł Biała kiełbasa zapiekana z jabłkiem i majerankiem pochodzi z serwisu To co lubię gotuję
To co lubię - gotuję i polecamuwagę zasługuje klops. Po pierwsze dlatego, że jest bardzo smaczny, a po drugie zawiera jajko, które podczas świąt chętnie zjadamy w różnej postaci. Jako dodatek idealnie pasuje do niego sos chrzanowy lub tatarski. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Klops z jajkiem Składniki 850 g mięsa mielonego wieprzowego 1 szklanka marchewki z groszkiem (250 ml) 1 jajko 1 sucha bułka 1 cebula
To co lubię - gotuję i polecamtego smaczne. Dzisiaj zapraszam Was po przepis na pastę z tuńczykiem i jajkiem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pasta z tuńczykiem i jajkami Składniki 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2 średnie ogórki kiszone 2 jajka ugotowane na twardo 100 g sera białego 1 łyżeczka drobno posiekanego koperku lub pietruszki sól pieprz 1 łyżka majonezu lub jogurtu (opcjonalnie) Instrukcje Tuńczyk osączamy
To co lubię - gotuję i polecamSezon na cukinię w pełni, szykując przetwory z cukinii warto przygotować cukinię panierowaną. Idealna na szybką przekąskę, świetnie smakuje sama lub z dodatkiem sosu czosnkowego. Najlepiej smakują małe cukinie, które nie mają dużych nasion. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Cukinia panierowana Składniki 1 średnia lub 2 małe cukinie 1-2 jajka bułka tarta sól olej do smażenia Instrukcje Cukinię dokładnie myjemy
To co lubię - gotuję i polecamZapraszam Was dzisiaj na pyszną, bezmięsną tartę z cukinii. Idealna na obiad lub lekką kolację, świetnie smakuje z sosem czosnkowym. Smaczna zarówno na ciepło jak i na zimno. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Tarta z cukinii Składniki 500 g (waga cukinii bez pestek) 3 jajka 2 łyżki bułki tartej 100 g sera żółtego (dowolny) 1 średnia cebula 2 łyżki posiekanej natki
To co lubię - gotuję i polecamtakiej formie dodawać jako przyprawę do różnych potraw, a także zrobić z niego pastę. Pamiętajcie, że najsmaczniejszy jest ten kupowany, (zbierany) wczesną wiosną. Doskonały jako dodatek do kanapek, sosów, mięs czy jajek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Czosnek niedźwiedzi – pasta Składniki 200 g liści czosnku niedźwiedziego 1 łyżka soli oliwa z oliwek Instrukcje Liście bardzo dokładnie myjemy i osuszamy. Blendujemy
To co lubię - gotuję i polecamchwilę podsmażamy. Następnie dodajemy umyty i posiekany szpinak. Chwilę smażymy, aż straci objętość, Następnie dodajemy serek topiony, mascarpone oraz śmietankę. Chwilę smażymy, aż składniki się rozpuszczą, dokładnie połączą, a sos lekko zredukuje. Na patelnię przekładamy makaron i całość dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą jednak zazwyczaj szynka jest na tyle słona, że to w zupełności wystarczy. Podajemy od razu. Całość
To co lubię - gotuję i polecamdodajemy pokruszony ser feta, jogurt grecki oraz mleko. Całość dokładnie mieszamy, najlepiej rózgą. Doprawiamy pieprzem i ew. solą (uwaga feta jest słona). Na spód tarty wykładamy pokrojone szparagi, wylewamy sos, a na wierzch układamy cukinię oraz główki szparagów. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C (piekarnik góra-dół) i pieczemy godzinę. Jeśli tarta zbyt mocno się przypieka wierzch można przykryć
To co lubię - gotuję i polecamPlacki z cukinii i marchewki. Pomysł na smaczne i szybkie danie. Świetne jako samodzielne danie lub jako dodatek do sosów mięsnych lub grzybowych. Placki, które uwielbiają zarówno dzieci jak i dorośli. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Placki z cukinii i marchewki. Składniki 2-3 małe cukinie około 600 g 1-2 marchewki około 200 g 1 mała cebula cukrowa 2 łyżki
To co lubię - gotuję i polecamZawiera witaminę B1, B2, B3, B5,witaminę C, biotynę. Sód, potas, wapń, magnez również w occie jabłkowym jest. W kuchni używam go niemal do wszystkiego : sałatek, marynowania , sosów, zup, marynowania mięsa. Pro zdrowotnie na zgagę, na odbarwienia na skórze (tak zaw. plamy starcze), na odkwaszenie organizmu, do płukania włosów aby miały lepszą kondycję. to tylko kilka przykładów . Teraz
Eli Gotowanieżaroodpornym polewamy 2 szklankami wody z rozrobioną kostką rosołowa. 5. Pieczemy 30 minut w 180 ° C. 6. Po upieczeniu dodajemy do sosu przecier pomidorowy i śmietanę, jeszcze chwile pieczemy. 7. Smacznego
Kulinarna Chwilasię niezbyt łatwo obiera. Tak przygotowany czosnek można dodać również do smarowania pieczywa . Mąkę wymieszać ze śmietaną i wodą 1/2 szklanki, wlać do gulaszu i zagotować do zagęszczenia sosu, do smaku dodać soli, wsypać natkę pietruszki - przepyszny gulasz z indyka z dużą ilością papryki, czosnku, gulasz jest bardzo smaczny, lekki ale i pożywny.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięzależności od gofrownicy). Gofry zdejmować za pomocą patyczka, mogą lekko kleić się do gofrownicy ze względu na topiący się ser. Upieczone gofry podawać wg uznania, np. z mozzarellą, sosem, sałatką. Smacznego
Obiad gotowyrzodkiewkę, seler naciowy oraz cebulę. Na wierzch dać kiełki słonecznika. Do słoiczka wlać oliwę, sok z cytryny , zioła i doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Gotowym sosem polać sałatkę. Smacznego
magiczna kuchnia Kasioraz kiszonego ogórka ( ser oraz ogórka można zetrzeć na tarce o grubych oczkach ). Winogrona opłukałem, osuszyłem, przekroiłem na połówki. Kukurydzę osączyłem z zalewy. Natkę pietruszki drobno posiekałem. Przygotowałem sos. Jogurt i chrzan wymieszałem w miseczce, dodałem pieprz. Wszystkie składniki sałatki połączyłem, delikatnie wymieszałem. Schłodziłem w lodówce
R'n'G Kitchen