sosy - 72734 przepisów (strona:2608/4849)

Keto wegański placek dyniowy (Paleo, LowCarb) 164

wymienialna na inne opcje. Z powodzeniem widzę tutaj bitą śmietanę posypaną cynamonem w bardziej odświętnej wersji deserowej. Czyli na przykład wtedy, gdy przyjdą niespodziewani goście… Będzie pasował tutaj też sos karmelowy i orzechy pecan lub hybryda obu rozwiązań – bita śmietana i karmel. Ale – wierzcie lub nie – ze zwykłym jogurtem kokosowym w roli przekąski też daje radę. Wegański placek dyniowy

Modern Cave Girl
Indyk w sosie pieczarkowo-musztardowym / Turkey in mushroom and mustard sauce 134

samą patelnię włóż masło. Smaż grubo posiekaną cebulę około minuty. Dodaj pieczarki pokrojone w ćwiartki i smaż aż zmiękną. Dodaj wcześniej usmażonego indyka. Wlej śmietankę i dodaj musztardę. Dopraw sos solą i pieprzem. Gotuj, aż zgęstnieje (około 6 minut). Bataty obierz  i pokrój w plasterki. Polej oliwą, posyp solą, pieprzem i tymiankiem. Przełóż do naczynia żaroodpornego. Piecz

Delicious Place
Podstawowy przepis na fasolkę po bretońsku 173

Poznaj mój podstawowy przepis na fasolkę po bretońsku. Danie jednogarnkowe, bardzo proste do przygotowania, a jednocześnie sycące i aromatyczne. Fasolka po bretońsku to nic innego jak biała fasola z sosem pomidorowym oraz dodatkiem mięsa w postaci boczku i kiełbasy. U mnie najczęściej jem samą fasolkę po bretońsku lub ewentualnie z dodatkiem chleba. Najczęściej używam białej fasoli typu Jaś drobnej , zdecydowanie

Ania gotuje
Sałatka z topinamburem i jabłkiem 126

minut. Sałatę umyć, osuszyć, po czym ułożyć na półmisku. Na wierzchu ułożyć upieczony topinambur, jabłka pokrojone w cienkie półplasterki, a także orzechy (wcześniej uprażyć na suchej patelni). Sałatkę polać sosem: w kubku wymieszać musztardę, miód, oliwę i sok z cytryny/pomarańczy. Sałatka z topinamburem i jabłkiem gotowa. Smacznego ! Przepisy na inne sałatki znajdziesz tu Artykuł Sałatka z topinamburem i jabłkiem

Strefa Zdrowego Żywienia
Najlepsza Sałatka ziemniaczana prosto z Belgii 156

Belgia Najlepsza Sałatka ziemniaczana i potrzebne składniki 500 g małych ziemniaków 200 g fasolki szparagowej 3 jajka ugotowane na twardo 250-300 g bekonu pokrojonego na wielkość kęsa Sos 3-5 łyżek oliwy z oliwek 1-2 łyżki octu winnego białego 2 łyżeczki musztardy Dijon 3-5 łyżeczek suszonego lub świeżego koperku Sól Pieprz świeżo zmielony Jak zrobić najlepsza Sałatkę

RafalCook
Tarta z pieczarkami i pomidorami. 162

Serek śmietankowy przekładamy do miseczki dodajemy musztardę, posiekane ząbki czosnku, sól, pieprz i oregano. Mieszamy. Arkusz ciasta francuskiego rozkładamy na formie do tarty o średnicy 21 cm. Śmietankowym sosem smarujemy spód ciasta francuskiego. Następnie kładziemy usmażone pieczarki – rozkładamy je równomiernie, na wierzchu kładziemy pokrojone pomidory i cebulę. Piekarnik nastawiamy na 180°C i pieczemy tartę 15 – 20 minut. Jest

Zdrowy Styl Joanny
Fenomen kuchni włoskiej w Polsce 101

kilku składników, które muszą zostać poddane odpowiedniej obróbce oraz być ze sobą odpowiednio połączone.  Dania kuchni włoskiej charakteryzują się niezwykłymi aromatami. Makarony nie pływają w dużej ilości rzadkiego sosu, lecz są delikatnie otulone jego kremową konsystencją. Najczęściej mają po zaledwie kilka dodatków, które zostały odpowiednio przygotowane i dodane w odpowiednim momencie. Dzięki temu smak każdego składnika jest bardzo wyrazisty

jakszef.pl
Nietypowe zastosowanie Coca coli w domu 113

narzędzia. Jest skutecznym środkiem na odblokowanie odpływu w zlewie. Sprawdzi się również przy usuwaniu plam z fantastów na dywanie lub tapicerce. Dodatek do dań Coca cola jest składnikiem sosu barbecue. Wymieszaj keczup z ludzką coli i polej kurczaka lub żeberka. Po upieczeniu na grillu na powierzchni mięsa stworzy się swoista glazura. Dzięki polaniu colą szynki podczas pieczenia, mięso będzie wilgotne

ProstePesto.pl
Łosoś pieczony z warzywami po hiszpańsku 138

Zastanawialiście się kiedyś, bez czego nie mogłyby się obejść kuchnie z różnych stron świata? Trudno wyobrazić sobie kuchnię grecką bez oliwek. Włoską – pomidorów. Chińską – sosu sojowego. Polską – ziemniaków. Hiszpańską? Papryki! Tutaj, bez tej świeżej czy suszonej – tak słodkiej i wędzonej – jedzenie zwyczajnie nie byłoby takie samo, wiele przy tym tracąc ze swego charakteru. Jeśli macie zatem na podorędziu kawałek łososia

Even Better Food
Pasztet z mięsa z rosołu z żurawiną 138

pieczemy przez 20-30 minut aż zrobią się chrupiące jak czipsy. Jest to znakomita przekąska, którą można podjadać między posiłkami. Mamy też inny sposób: mięso z rosołu zapiekane w sosie pomidorowym z pieczoną dynią. Ostatnie trick jak wykorzystać mięso z rosołu przedstawiamy w tym wpisie. To pasztet z mięsa z rosołu. Rzecz nieprawdopodobna co można wyczarować z nudnego mięsa

Niedzielny kucharz
Chaczapuri z dwoma serami 124

minuty z każdej strony. Placki można dodatkowo posmarować olejem za pomocą pędzelka, będą wtedy smaczniejsze.   Gorące można natrzeć ząbkiem czosnku albo podać z sosem czosnkowym.  Smacznego

bistro mama
Keto cloud bread (Paleo, LowCarb) 149

dość łatwo się rozpada, to pasowały całkiem nieźle, chociaż ciężko było konsumować burgera trzymając go w dłoniach, a tak się w sumie powinno to robić… Może gdybym nie posmarowała sosem chlebka, który stanowił dolną część bułki do burgera , to byłoby inaczej. No ale pod względem smaku, wszystko komponowało się wyśmienicie. Jestem jednak zdania, że keto chlebek chmurka bardziej nadaje się

Modern Cave Girl
RACUCHY DROŻDŻOWE Z BORÓWKAMI GRANATEM I MIĘTĄ 136

mięta na finiszu, ożywia całą tą historię. INNE PYSZNE PRZEPISY ŚNIADANIOWE i/LUB KOLACYJNE:   CARPACCIO Z BURAKA Z SALSĄ VERDE     BURRITO Z KURCZAKIEM Z AWOKADO I SOSEM CZOSNKOWYM     CHLEBKI NAAN NADZIEWANE SEREM Z RUKOLĄ ROSZPONKĄ I BRZOSKWINIĄ     OMLET Z BRZOSKWINIAMI ALFREDO CYNAMONEM KURKUMĄ I CHILI     CHLEBKI NAAN Z BAZYLIĄ I OLIWĄ

globuskulinarny
kotlety ziemniaczane z resztkami wędliny i pieczarek -idealny przepis gdy zostają nam resztki ziemniaków 236

się nie kleiły do rąk .Teraz nakładamy ziemniak spłaszczamy i na to dajemy nadzienie ,dłońmi formujemy kotlet i obtaczamy w mące ,smażymy na oleju .podajemy z surówką i sosem

Moje Wyroby
Kluski śląskie z pesto z jarmużu 107

Kluski śląskie z pesto z jarmużu to polsko-włoska hybryda kulinarna. Bardzo udana, bo jak się okazuje, kluseczki świetnie smakują nie tylko w sosie pieczeniowym, ale warzywnym pesto. Czas : 40 minut Poziom trudności: Średnie Liczba porcji : 2 Kluski śląskie to znakomity dodatek do pieczeni, pieczonych kaczek i gęsi. Są pyszne, ale zawsze grają drugie skrzypce w obiadowych daniach. Postanowiliśmy

Niedzielny kucharz