wege. 45 minut 4 porcje Składniki 500 g ziemniaków 1/2 szklanki zielonego groszku konserwowego 2 marchewki 2 duże ogórki kiszone 2 ugotowane na twardo jajka 1 czerwona cebula sos: 3 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżki musztardy miodowej sól świeżo zmielony czarny pieprz Ziemniaki i marchewki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy do miękkości. Warzywa odcedzamy i przekładamy do miski. Jajka
My Chcemy Jeśćcebulę, seler naciowy, czosnek, imbir następnie przyprawy oraz szczypiorek. Zalej wodą (tak aby zakryć warzywa) i gotuj aż warzywa będą miękkie. Zalej mlekiem kokosowym i zmiksuj. Do gotującego się sosu wrzuć kawałki łososia, krewetki, cieciorkę oraz zielone warzywa – fasolkę i groszek. Gotuj na wolnym ogniu jeszcze 15 minut. Podawaj z ulubionymi dodatkami np. kuskusem, ryżem, papadoms czy chlebkiem naan
wysmienityryżu i warzyw – pyszny pomysł na bezmięsny obiad[/caption] Zobacz inne przepisy na bezmięsny obiad: Kotlety Z Kalafiora I Kaszy Jaglanej – Przepis Na Bezmięsne Mielone Kalafior Zapiekany W Sosie Serowym – Pyszny Sposób Na Kalafiora Zapiekane Naleśniki Ze Szpinakiem I Ricottą Kotlety Ruskie – Przepis Na Tani Obiad Krokiety Ziemniaczane Z Wędzonym Twarogiem Najprostsze Placki Z Cukinii Artykuł Kotlety z ryżu
e-PrzepisyKulinarneindyjskiego dipu przygotowanego z jogurtu i warzyw, do tego zrobiłam pastę z bobu, a że nie miałam sezamowej pasty tahini, dzięki której powstałby hummus z bobu to wykorzystałam gotowy sos sezamowy, bo bób kocha sezam, uwierzcie mi. Do tego chipsy z tortilli, która już lekko obeschła i którą miałam wyrzucić. I tak powstał idealny zestaw przekąsek. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikdodawać pieczarki. Smażymy aż lekko zbrązowieją/zezłocą się. Dodajemy czosnek, chwilę smażymy. Następnie na patelnię wlewamy pomidory wraz z zalewą (do puszki po pomidorach wlewamy trochę wody, zbieramy sos pomidorowy ze ścianek i wlewamy na patelnię), bulion oraz dodajemy kaszę. Gotujemy na małym ogniu, co jakiś czas mieszając do czasu aż kasza zmięknie (około 20-30 minut). W razie
Smaki Na Talerzuadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Młoda kapusta na pomidorowo z dodatki marchewki i sosu pomidorowego to idealny dodatek do pysznych letnich dań. Świetnie smakuje szczególnie w towarzystwie młodych ziemniaczków i ulubionym mięsem. Składniki: 1 młoda kapusta średniej wielkości 2 cebule 2 marchewki 1/4 kostki masła 2 łyżki śmietany 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka mąki 2 łyżeczki vegety 1 kostka
Przepiski.plfunkcję grilla na 250ºC. Umieść blachę z mięsem na najwyższym poziomie. Piecz żeberka przez 2,5 godziny, odwracając je co jaki czas najlepiej co pół godziny. W międzyczasie przygotuj sos. Wymieszaj śmietanę z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, pietruszką i solą do smaku. Usmaż frytki z batatów. Najlepszy przepis na frytki z batatów znajdziesz tutaj . Zawsze z niego korzystam. Ta metoda
codojedzeniasmażyć, piec, grillować - zawsze smakuje wyśmienicie. Nie wymaga długiej obróbki termicznej, dzięki czemu można już w pół godziny przygotować z niej wykwintne danie. I takie […] Artykuł Polędwiczki w sosie Whiskey pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni
Wędrówki po kuchnimięso zmieni kolor. Dodajemy czosnek i wlewamy krojone pomidory. Przyprawiamy suszoną bazylią, słodką i ostrą papryką. Jeśli mamy w domu, możemy dodać odrobinę octu balsamicznego i kminu (kuminu). Gdy sos się zagotuje, próbujemy i doprawiamy jeszcze solą, pieprzem oraz cukrem do smaku. Wkładamy odlaną, ugotowaną fasolkę. Mieszamy i podajemy z posiekaną natką pietruszki. Post Fasolka szparagowa z mięsem mielonym
Poezja smakuodciskamy. Dodajemy jajka, mąkę i posiekane zioła. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i zmniejszamy ogień. Nakładamy niewielkie placuszki i smażymy z obu stron. Gotowe placuszki podajemy z sosem i dowolnymi dodatkami, np. z ogórkiem i awokado. Smacznego :) Artykuł Placuszki z cukinii i marchewki pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogszparagowa do słoików na zimę . Pyszna konserwowa fasolka szparagowa, którą można pokroić i dodać do sałatki z tuńczykiem lub do sałatki ziemniaczanej. Zalewę z fasolki można wykorzystać do zrobienia sosu sałatkowego. Do przygotowania marynowanej fasolki szparagowej należy użyć fasolek dojrzałych jednak unikając strączków twardych i łykowatych. Jeżeli fasolka szparagowa będzie za młoda, to pod wpływem zalewy nadmiernie
Moja Książka KucharskaWegańskie "spaghetti" w sosie pomidorowym możemy zrobić z użyciem fasolki szparagowej. Czytaj więcej
Ana Mari's worldWegańskie "spaghetti" w sosie pomidorowym możemy zrobić z użyciem fasolki szparagowej. Czytaj więcej
Ana Mari's worldPomysły na śniadanie: ** Muffiny śniadaniowe ** Jajka faszerowane tuńczykiem ** Nadziewane koszyczki z ciasta francuskiego ** Sałatka Caprese (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Skład: 1 puszka filetów z makreli w oleju lub w sosie własnym (170 g) 3 jajka ugotowane na twardo mała cebulka szczypiorek łyżka majonezu sól i pieprz Makrelę wyjmij z oleju, przełóż do miseczki i rozdrobnij widelcem. Cebulę, szczypiorek
Kulinarny S.O.S.