sosy - 72234 przepisów (strona:2603/4816)

Cukinia faszerowana kurczakiem i pieczarkami 141

Farsz można przygotować dzień wcześniej, a przed podaniem tylko zapiec cukinie w piekarniku. Jeśli lubicie cukinię, to takie danie z pewnością przypadnie wam do gustu! Można je podać z sosem czosnkowym lub ketchupem i ulubioną surówką, np. z sałaty i ogórka. Składniki na cukinię faszerowaną kurczakiem i pieczarkami (3 porcje): 3 młode cukinie średniej wielkości 2 piersi z kurczaka sporej

e-PrzepisyKulinarne
Sałatka Kebab z czerwoną kapustą i grzankami 124

Uwielbiam kebaby i dlatego postanowiłam zrobić tą sałatkę,wyszła genialna !! Wymieszałam ze sobą wszystko co w kebabie lubię najbardziej,wymieszałam z czosnkowym sosem i do tego zamiast bułki czosnkowe grzanki- mniam!! Fajnie wygląda i do tego pysznie smakuje - sprawdzi się super na każdej imprezie ,lub po prostu na kolację czy lunch, polecam

Swojskie jedzonko
Gulasz warzywny w sosie orzechowym 223

mały kalafior 1/2 kg ziemniaków 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 40 g masła orzechowego 40 g pasty tahini słodka papryka, zioła … Czytaj dalej Gulasz warzywny w sosie orzechowym

czarrna od kuchni
Pstrąg curry w sosie śmietanowo - pieczarkowym 120

przy nim niedużo a rozkosz jedzenia jest wielka. Jadacie ryby? lubicie ryby? my bardzo i jadamy je dość często. Dzisiejsze danie to kwintesencja smaku i aromatu, polecam. Pstrąg w sosie. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kurczak curry z cukinią 114

minuty. Nasze gotowe danie podajemy np. z ugotowanym ryżem basmati lub kaszą jaglaną i oczywiście zdobimy natką pietruszki! Smacznego! Spróbuj także: pieczone pulpeciki z fasolki szparagowej, kurczak duszony w sosie porowo-marchewkowym . Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie . Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł Kurczak curry z cukinią pochodzi

Natka Pietruszki
PASTA Z TUŃCZYKA Z DODATKIEM CHRZANU 123

Doskonała na kanapkę lub np do faszerowania jajek. W moim domu tuńczyk jest bardzo lubiany, więc pasta zniknęła bardzo szybko, jutro robię kolejną porcję :) Składniki: * 2 puszki tuńczyka w sosie własnym * 2 jajka * 2 ogórki konserwowe * 1 łyżeczka chrzanu (użyłam  Moryń ) * 2 łyżki majonezu * sól i pieprz do smaku Wykonanie: Tuńczyk odlać z zalewy, przełożyć do miski, rozdrobnić widelcem

Zrób to smacznie
Pieczone "frytki" z cukinii 130

prostokątna do ciastek.  Postępuję tak samo z każdym kawałkiem aż do skończenia warzywa. Piekę w 200C ( piekarnik z termoobiegiem) przez  ok.20 min. Podajemy z ketchupem lub ulubionym sosem

Kuchnia Pełna Emocji
Placki po węgiersku z cukinii 120

już prawie miękkie dodajemy pokrojone w paseczki papryki oraz w kostkę ogórki konserwowe. 2.    Następnie dodajemy kukurydze bez zalewy i przecier pomidorowy, doprawiamy chili i chwilę gotujemy, sos jest gęsty, więc nie potrzeba go zagęszczać. 3.    Cukinie oraz cebulę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczach, solimy i wyciskamy sok, najlepiej na sitku ugniatać łyżką

Kulinarna Chwila
PRZECIER POMIDOROWY 170

Przechowujemy w zimnym miejscu w spiżarni lub w piwnicy. 8. Taki przecier jest baza do różnych pomidorowych dań -zima możemy użyć np robiąc zupę pomidorowa, lub jako dodatek do sosu do pizzy.  SMACZNEGO

Kulinarnie z Polką na Kresach
Zawijaski naleśnikowe z tuńczykiem 213

Składniki: ciasto: 1 jajko 20 g mąki woda, sól nadzienie: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 jajko 2 łyżki skyru lub serka naturalnego 2 łyżki chudego jogurtu 1 łyżka … Czytaj dalej Zawijaski naleśnikowe z tuńczykiem

czarrna od kuchni
Surówka z białej kapusty 149

wiórki, marchewkę oraz cebulę na drobnych oczkach (można nawet na tych do tarcia ziemniaków   ). Pietruszkę drobno siekamy. Z oleju, soku z cytryny, cukru, odrobiny soli i pieprzu robimy sos do surówki. Gdy cukier i sól się rozpuszczą, dodajemy do poszatkowanych warzyw i dokładnie mieszamy. Odstawiamy przed podaniem na ok 15-20 minut, kapusta nieco zmięknie, a smak będzie bardziej

Kuchnia w czekoladzie
Zapiekanka z kurczakiem 232

Składniki: 2 filety z kurczaka 3/4 kg ziemniaków 2 marchewki 1 cukinia 800 g pomidorów słodka i ostra papryka rozmaryn suszony maggi, ocet balsamiczny, sos chili suszony czosnek niedźwiedzi sól, … Czytaj dalej Zapiekanka z kurczakiem

czarrna od kuchni
Curry z tofu, cukinią i brokułem 114

tofu było całkowicie pokryte pastą curry. Smaż około 4 – 5 minut. Dodaj mleko kokosowe, cukinię i cukier. Całość gotuj około 5 minut. Po tym czasie dodaj do sosu ugotowanego wcześniej brokuła. Całość wymieszaj i zdejmij z ognia. Ryż wyłóż na talerze, dodaj tofu wraz z cukinią i brokułem. Posyp ulubioną zieleniną. Smacznego ! Artykuł Curry z tofu, cukinią i brokułem

Moja pasja smaku
Sandacz z pieczarkami w sosie śmietanowym 134

podsmażyłem na nim pieczarki. Dodałem do nich ziemniaki, wlałem śmietanę wymieszaną ze szczyptą soli, doprawiłem do smaku sola i zmielonym pieprzem. Podgrzałem, mieszając. Gorące filety sandacza polałem śmietanowo-grzybowym sosem

R'n'G Kitchen
FASOLKA SZPARAGOWA NA DWA SPOSOBY + FILMIK 125

Przekładamy ją do dwóch dużych talerzy lub misek.  SPOSÓB 1 - Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy wyciśnięty czosnek i chwilkę podsmażamy. Następnie zakręcamy gaz i dodajemy natkę pietruszki, mieszamy. Sosem polewamy fasolkę i podajemy.  SPOSÓB 2 - na patelnię wsypujemy bułkę tartą, chwilkę ją podgrzewamy aby była twarda. Następnie dodajemy masło i mieszamy aż składniki się połączą, bułką tartą polewamy

Kulinarne Fantazje Marioli

Proponowane wyszukiwania