Placuszki ryżowo-cukiniowe – chrupiące i pyszne 161smaczne. Polecam także najmłodszych, bo mój 10-miesięczny Antoś chętnie się nimi zajadał. Placuszki mogą stanowić fajny dodatek do obiadu albo samodzielny posiłek, np. kolację. Dobrze smakują z domowym sosem czosnkowym. Polecam i zapraszam do prostego przepisu Przy okazji przypominam, że na końcu czekają na Was wartości odżywcze publikowanych dań oraz ich ładunek glikemiczny – ważna informacja dla osób
Natka Pietruszki
Biała kiełbasa pieczona z cebulą 970kiełbasę surową pieczemy w temperaturze 180 stopni góra / dół przez 30 – 40 minut. Jeśli masz taką możliwość, to od do czasu polej pieczone kiełbaski powstałym w trakcie pieczenia sosem. Dzięki temu, kiełbasa będzie jeszcze bardziej aromatyczna, a skóra chrupiąca. Podawaj z chrzanem oraz pieczywem lub innym ulubionym dodatkiem do białej kiełbasy. Życzymy Smacznego! Artykuł Biała kiełbasa pieczona z cebulą
Kuchnia Na Wypasie
Trzy słodkie przepisy, które podbiły serce pani Sołtys – wycieczka na styk Mazowsza i Podlasia 149cukrem na puszystą masę i dodaj do rondelka. Dodaj mus malinowy i wymieszaj. Gotuj na małym ogniu, cały czas mieszając, aż krem lekko zgęstnieje i konsystencją będzie przypominał sos beszamelowy. Dodaj masło i wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Gotowy krem włóż do lodówki na 1 godzinę, by stężał. Mus: Wymieszaj serek jogurtowy z mascarpone oraz miąższem wanilii, cukrem i śmietanką
Poezja smaku
Sałatka grecka II 152ułożyć na dnie półmiska. Na sałacie ułożyć kolejno: pokrojone ogórki, paprykę, połówki pomidorków koktajlowych, ser pokrojony w kostkę, oliwki i pokrojoną w piąrka cebulę. 2. Przygotować dressing i gotowym sosem polać sałatkę. Smacznego
Kuchnia domowa Ani
Wiosenna focaccia 134widzicie, zrobiłam z połowy ciasta, które miałam na pizzę. czyli ze składników podanych poniżej powinno wyjść dwa razy tyle, ile widzicie na zdjęciach. Nie ma sera, nie ma sosu więc dobra jest również na zimno, na wiosenne wycieczki (lasów już chyba nie zamkną, nie?) idealna przekąska. Składniki: 10 g świeżych drożdży ½ szklanki ciepłej wody 250 g mąki pszennej
bistro mama
Sałatka z porem i jajkiem 689będzie miała jeszcze lepszy smak. Polecam podawanie sałatki ze świeżą bułeczką z masełkiem. Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z porem i jajkiem przez Paulina 2021-03-07 Pulpety w sosie pomidorowym przez Paulina 2021-03-06 Domowa maseczka z miodu- Sposób na piękną cerę. przez Paulina 2021-03-04 Kawa z cynamonem na odchudzanie- Sprawdź ile schudniesz przez Paulina
To Musisz Wiedzieć
Sałatka z tuńczykiem i jajkami 160cztery składniki i mamy pyszną, szybką sałatkę z tuńczykiem, której się nie powstydzi żadna gospodyni, ani gospodarz. Fit sałatka z tuńczykiem? Bardzo proszę, wystarczy pominąć majonez, użyć tuńczyka w sosie własnym. I sałatka z tuńczykiem i jajkami zamienia się w bombę białkową. Pomysł na sałatkę z tuńczykiem? Jakie dodatki do tuńczyka? Z czym podawać tuńczyka? Jak zrobić sałatkę
Dieta moja pasja
SZAKSZUKA Z POMIDORAMI ORAZ CIECIERZYCĄ I TEST NOWEJ, GRANITOWEJ PATELNI PORTOFINO BALLARINI 156odrobiną oliwy podsmażamy cebulę wraz z przyprawami. Dodajemy pomidory wraz zalewą oraz pokrojoną w kostkę paprykę. Wrzucamy czosnek, doprawiamy odrobiną cukru do smaku, mieszamy odparowując nadmiar wody. Do gęstego sosu dodajemy ciecierzycę, wbijamy jajka. Przykrywamy, dusimy do momentu ścięcia. Posypujemy fetą oraz świeżą pietruszką. Smacznego! Cała oferta marki Ballarini w sklepie. W ofercie znajdują się m.in. patelnie, woki, może, sztućce
Ostra na Słodko
Kurczak pieczony - 7 rzeczy które musisz wiedzieć 169powietrze zetnie mięso na zewnątrz. Po 10 minutach przykrywamy naczynie, i już bez obiegu (góra- dół) pieczemy około godziny. Po upływie godziny odkrywamy kurczaka i polewamy powstałym sosem, pieczemy bez przykrycia. Powtarzamy czynność co kilka - kilkanaście minut. Pod koniec pieczenia jeśli chcemy bardziej zrumienić mięso podkręcamy temperaturę do 200 stopni i dopiekamy. Stopień zrumienienia to już indywidualna sprawa
Dieta moja pasja
Pasztet z fasoli i grzybów 137document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); Ten jest z aromatycznymi grzybami, doprawiony dobrze pieprzem i czosnkiem. Idealnym dodatkiem do pasztetu są sosy, np. żurawinowy czy chrzanowy. Pasuje również ogórek kiszony czy papryka marynowana. Jednym słowem ten pasztet jest pyszny, serdecznie polecam! Składniki: -400 g fasoli Piękny Jaś -1 duża cebula
Kulinarne przemyslenia
Gozleme – pyszna przekąska z patelni 180strony. Odkładamy na papierowy ręcznik. Na każdą następną sztukę rozgrzewamy po łyżce oleju. Od razu podajemy, przekrojone na cztery części – najlepiej z cząstkami cytryny. Świetnie będzie pasował też sos jogurtowy. Uwaga: Gozleme można przygotować wcześniej i usmażyć przed podaniem: farsz należy przygotować dzień wcześniej i przechowywać w lodówce; ciasto po wyrośnięciu należy schować do lodówki przykryte folią (jeszcze urośnie
Poezja smaku
Chleb bez mąki i FIT omlet po japońsku. 135poza tym jest pyszny! OMLET przygotowywany techniką japońską (w Japonii na prostokątnych patelniach) DLA 2 OSÓB - 6 jaj wiejskich - 2 łyżki mleka - chilli świeże - natka kolendry - kawałek cukinii - sos sojowy - pieprz, sól - czosnek - opcjonalnie kawałek sera np. cheddar Cukinię, czosnek zetrzyj na tarce. Jaja roztrzep dobrze trzepaczką, dodaj pozostałe składniki. Wylej cienką warstwę jaja na patelnię, jak się zetnie
SMYKWKUCHNI
Pieczone krokiety z warzywami 128pieczenia wyłóż papierem do pieczenia, na nim rozłóż krokiety i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez 7-10 minut. Do tak przygotowanych krokietów idealnie pasuje sos czosnkowy
Z notatnika dietetyka
Chleb z fetą po Grecku 158który nie sprzyjał uprawie przenicy, więc pierwsze chleby powstawały z jęczmienia, stąd Rzymianie nazywali Greków – zjadaczami jęczmienia. Pierwsze chleby były płaskie, co sprawiało, że idealnie komponowały się z sosami, oliwą z oliwek oraz soczewicą. Wszystko się zmieniło kiedy Grecy zaczęli importować przenice, by wyrabiać coraz to lepszy chleb… Starożytni Grecy Starożytni Grecy byli w tym tak dobrzy
RafalCook
SZAKSZUKA ( SHAKSHOUKA ) ZE SZPINAKIEM, CIECIERZYCĄ I HARISSĄ – kuchnia tunezyjska 150przygotowałam! Z tym, że tym razem nie przygotowałam tradycyjnej prostej szakszuki, ale zdecydowanie bardziej bogatą wersję. Ze szpinakiem i ciecierzycą, które idealnie komponują się w pomidorowym, aromatycznym sosem. Wyszło danie niesamowicie pyszne i niesamowicie sycące. Śmiało może być pomysłem na obiad! Nie bójcie się dodawać przypraw ! To właśnie nimi szczycą się kraje arabskie i nimi pachnie kuchnia arabska. To właśnie
Ostra na Słodko