sosy - 72234 przepisów (strona:2588/4816)

Gulasz wieprzowy z fasolką i ziemniakami 194

mieszamy. Zmniejszamy ogień, przykrywamy i dusimy około 15 minut.   Po upływie 15 minut dodajemy zieloną fasolkę szparagową, przykrywamy i dusimy jeszcze 10 minut. Po tym czasie rozprowadzamy w sosie koncentrat pomidorowy, dodajemy odsączoną białą fasolę. Mieszamy, próbujemy i doprawiamy od smaku solą i pieprzem. Tak przygotowany gulasz jest gotowy do podania.   Powrót na górę

Smaczna Strona
Pieczone frytki z fioletowych ziemniaków 139

tradycyjnym piekarniku gazowym w 225°C przez około 30-35 minut. W połowie czasu pieczenia, frytki przełożyć na drugą stronę. Gotowe frytki muszą się lekko zarumienić. Podawać z ulubionym sosem, np. pomidorowym, czosnkowym.. Frytki podałam z pieczonym łososiem oraz warzywami na parze (fasolką szparagową i marchewką

Ugotować
Śledzie z miodem, w pomidorach 102

Odstawiłam do ostudzenia. Śledzie moczyłam ok. 30 min.(czas moczenia zależy od słoności śledzi) w mleku. Następnie opłukałam i pokroiłam na kawałeczki ok 2 cm.  Wymieszałam z przygotowanym sosem pomidorowo-miodowym i przełożyłam do słoika. Wstawiłam do lodówki na 12 godzin. Smacznego

Co w garnkach piszczy
Falafel – szybki i prosty przepis 141

charakter tej potrawy, po falafel bardzo chętnie sięgają weganie i wegetarianie. Falafel jest naprawdę prosty w przygotowaniu. Te charakterystyczne smażone kulki z ciecierzycy wybornie smakują w towarzystwie humusu, domowych sosów i warzywnych dodatków. Sprawdź przepis na: Domowy kebab Składniki 200 g ciecierzycy (suche ziarna) 0,5 średniej cebuli 2 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki 1 płaska łyżeczka mielonego

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ajwar pikantny 174

zależności od upodobań może być bardziej pikantna (ljuti) lub łagodna (blagi). Jest aromatyczna i przepyszna. Świetnie nadaje się jako dodatek do makaronu, mięs (zgłasza grillowanych) a nawet jako sos na pizzę. Sprawdza się również na kanapkach czy jako dip z chrupiącymi słupkami marchewki. Przygotowanie jest czasochłonne ale nie pracochłonne… w zasadzie robi się sama J   Składniki: (na 8 średnich

Pyry na Gaz
Ziemniaki panierowane z piekarnika 140

popularne w Polsce warzywo. W tym wydaniu są z wyjątkowo chrupiącą panierką, a to za sprawą płatków kukurydzianych, w których zostały obtoczone. Takie ziemniaczki doskonale smakują podane z bezmięsnym sosem grzybowym . Są więc z pewnością świetną propozycją na pyszny obiad wegetariański. Lubisz ziemniaki pieczone w piekarniku? Szukasz pomysłów na przygotowanie ich w inny, niż klasyczny sposób? To mamy podobnie

Kuchnia Na Wypasie
Co na obiad, żeby nie było nudno? Sięgnij po delikatesy 185

serów nie rozwinęła się, pomimo że w wielu europejskich krajach, i to wcale nie tak nam odległych, serowarstwo urosło wręcz do rangi sztuki. Sery mogą składnikiem wielu dań makaronowych, sosów, dipów lub zup . Niezwykle pyszną przystawką lub zakąską okaże się deska serów, która będzie świetnie komponować się z winem lub rzemieślniczym piwem. Warto poznawać gatunki serów pochodzące z krajów, które

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Wegańskie curry z tofu i fasolką szparagową. PRZEPIS 179

także niecałe pół szklanki wody, dopraw solą, dokładnie wymieszaj i gotuj wszystko pod przykryciem około 10 minut. Pomidory sparz we wrzątku, obierz, pokrój w ćwiartki i także dodaj do sosu, gotuj kolejne 5 minut. Na koniec do curry wyciśnij sok z cytryny oraz dodaj posiekaną natkę, ponownie dokładnie wymieszaj i od razu podawaj – na przykład z brązowym ryżem. Rada

Kulinarna Polska
Meksykańskie fajitas z kurczakiem 124

obiad lub kolację. Wygląda bardzo kolorowo i efektownie, więc świetnie sprawdzi się w roli przekąski na przyjęciu. Samo przygotowanie jest banalnie proste. Oryginalnie do podania można dodać różne sosy. Najpopularniejszy to guacamole ( przepis ) lub pikantna salsa pomidorowa. W niektórych miejscach jedzone są w prosty sposób, skropione tylko świeżym sokiem z limonki. Taka właśnie prosta wersja smakuje mi najbardziej. Artykuł Meksykańskie

Gotujemywdomu.pl
Buraki pieczone 108

talerzu? Czy buraki do obiadu zawsze muszą oznaczać potartą buraczaną papkę? Moim rozwiązaniem tego buraczanego dylematu są buraki pieczone w piekarniku. Tak przygotowane buraki podane na przykład z sosem jogurtowym są wspaniałym lekkim daniem. Można ich też użyć jako zamiennika ziemniaków i podać jako dodatek do ryby lub mięsa. O tym, że buraki są zdrowe nikomu nie trzeba przypominać

Gotujemywdomu.pl
Wiosenna sałatka z wędzonym kurczakiem 132

często jemy ją na kolację, w formie szybkiego obiadu albo zabieramy ją do pracy w formie lunchbox’a. Sałatkę można zrobić w wersji fit- bez dodatku majonezu do sosu albo w wersji z majonezem. Oczywiście sałatkę możesz dowolnie modyfikować, ale mi w takiej wersji smakuje najlepiej.   Artykuł Wiosenna sałatka z wędzonym kurczakiem z bloga Gotujemy w domu - blog

Gotujemywdomu.pl
Soczyste kotlety z piersi z kurczaka 127

sałatki. Inną propozycją podania może być obiad, w którym ziemniaki zastąpimy np. tymi burakami . Świetnym pomysłem zwłaszcza dla dzieci będzie przygotowanie domowych chickenburgerów- kotlety podajesz w bułce z dodatkiem sosu i warzyw. Artykuł Soczyste kotlety z piersi z kurczaka z bloga Gotujemy w domu - blog kulinarny

Gotujemywdomu.pl
Ziemniaki jak z ogniska! 418

propozycji obiadowych: –  pieczone ziemniaki –  ziemniaki zapiekane ze śmietaną –  ziemniaki nakrajane –  ziemniaki w mundurkach –  kotlet schabowy –  ragu z kaczki –  szaszłyki z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym –  polędwiczki z kurkami –  królik w winie –  polędwiczki z szynką parmeńską –  żeberka barbeue –  pulled pork –  kotlet de volailee –  kurczak na butelce piwa

nietylkopasta.pl
Surówka obiadowa Colesław z białej kapusty 203

Surówka to surowe warzywa z sosem i przyprawami. Najzdrowsza forma, dzięki której warzywa zachowują najwięcej cennych wartości odżywczych. Surówka Colesław to jedna z najsmaczniejszych surówek obiadowych. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Surówka obiadowa Colesław 5 od 2 osób Autor: Paweł Clad Danie: Surówka Kuchnia: Holenderska Trudność: Łatwe Porcje 6 porcji Przygotowanie 30 min. Kalorie 30 kcal Najlepsza chrupiąca surówka z białej

ProstePesto.pl
Gyros Premium 308

mięsa dodajemy pokrojone w paski papryki oraz w pokrojone w kostkę ogórki. 5.    Majonez mieszamy z ketchupem i smarujemy upieczone warzywa. 6.    Na sosie układamy mięso i posypujemy startym na tarce o dużych oczach żółtym serem. 7.    Chwilę zapiekamy do rozpuszczenia się sera. 8.    Gotowe. 9.    Smacznego

Kulinarna Chwila

Proponowane wyszukiwania