Madras Paste Pots, dynię, smażyłam przez 5 minut. Następnie podlałam wodą(można dolać mleka kokosowego) Po 5 minutach dodałam kurczaka i dusiłam aż dynia była miękka, woda odparowała, a sos ładnie się zagęścił. Na koniec dodałam posiekaną kolendrę. W między czasie ugotowałam ryż w osolonej wodzie. Smacznego
magiczna kuchnia Kasidynią pieczone w piekarniku są zdrowe, smaczne, chrupiące i niskokaloryczne. Jeśli z podanych składników zrobimy 12 placków, to jeden będzie miał tylko 77 kcal. Placki świetnie smakują podane z sosem czosnkowym lub jogurtowym i ulubioną surówką. Jeśli chcecie przygotować je w wersji wegańskiej to po prostu nie dodawajcie jajka, też będą dobre. Dzięki dodaniu mąki z ciecierzycy placki są bezglutenowe
e-PrzepisyKulinarnegarnka wlewamy ciepłą wodę, dodajemy masło koncentrat, cukier oraz pieprz. Całość zagotowujemy. Do naczynia żaroodpornego wsypujemy suchy ryż, Układamy pałki z kurczaka, wsypujemy warzywa. Całość zalewamy przygotowanym sosem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni. Pieczmy ok. 75 minut, aż mięso będzie miękkie a ryż wchłonie wodę. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje
Kulinarne przygodydodaję cukinię i smażę przez kolejne 3-4 minuty. Do garnka z mięsem dodaję cebulę z cukinią i całość gotuję, aż mięso będzie miękkie. Na sam koniec, zagęszczam sos. Mąki mieszam z odrobiną zimnej wody, wlewam i zagotowuję. W razie potrzeby doprawiam do smaku solą i pieprzem. Smacznego
magiczna kuchnia Kasiróżnymi dodatkami (np. wanilią, musem owocowym, skórką cytrynową), po czym wylewa do okrągłej foremki, w której stygnie i wtedy przybiera jej kształt. Podawana jest zazwyczaj z owocami lub sosem owocowym. Ja dziś przygotowałam nieco odchudzoną wersję panna cotty - zamiast śmietanki użyłam jogurtu. Deser wyszedł naprawdę pyszny! Jogurtowa panna cotta - przepis na 4 porcje Do przygotowania panna cotty będziesz potrzebować
Z notatnika dietetykadorsza. Masę na paluszki należy obtoczyć w zblendowanych płatkach kukurydzianych i całość upiec w piekarniku. Gotowe paluszki mają chrupiącą skórkę i miękki środek. Świetnie będą smakować podane z ulubionym sosem, np. czosnkowym, pomidorowym. Poniższe paluszki podałam z warzywami ugotowanymi na parze (fasolka szparagowa, kalarepa i bataty). Składniki na porcję dla 2-3 osób: 0,4 kg polędwicy z dorsza
Ugotowaćbardzo odważne, ale przecież kto nie ryzykuje... ten nie je oryginalnych dań. Tym razem też zaryzykowałam i powiem Wam, że warto było. Na bazie śliwkowego chutneya, czyli wytrawnego gęstego sosu z cebulą powstała aromatyczna śliwkowa konfitura z grzybami. Jest idealna na chrupiącą grzankę zjedzoną w akompaniamencie doskonałego wytrawnego czerwonego wina i wtedy żadne jesienne chłodne wieczory nie będą
Kulinarne przygody Gatitykładzione) . Polecam również: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pomysły na obiad… Curry z mięsem mielonym Karkówka duszona w Karmi Burrito z mięsem mielonym Kurczak w sosie barbecue
Kulinarny S.O.S.Pyszna pieczeń z karkówki dla całej rodziny. Prosta ale aromatyczna marynata na bazie sosu sojowego, musztardy francuskiej i miodu, nadają jej wyjątkowy smak. Nie wymaga dużo pracy - przygotujesz ją w kilka minut i już tylko czekasz aż się upiecze. Mięciutka i soczysta, idealna na obiad. Można podać ją z ziemniaczkami, lub ryżem co kto lubi, polecam gorąco
Swojskie jedzonkopotrawom, aromatyzowała nasze wyroby i leczyła niestrawność. Pliniusz 23-79 ne, rzymski naukowiec i historyk, w swojej historii mięty pieprzowej odnotował, że Grecy i Rzymianie używali mięty do aromatyzowania sosów i win. Ich stoły zdobiły także spraye mięty pieprzowej. Starożytni greccy lekarze używali dwóch różnych gatunków mięty, ale niektórzy eksperci wątpią, że jeden z nich jest tym, co znamy dzisiaj
RafalCookokresie jesiennym dynia jest jednym z tych warzyw, po które sięgam bardzo często. Zazwyczaj piekę ją a później miksuję. W formie puree wykorzystuję ją do zup, ciast oraz sosów. Ostatnio upiekłam dynię z dodatkiem czosnku oraz oliwy i podałam ją w kawałkach. Pieczona dynia przygotowana w ten sposób może być świetną przekąską na lunch jak i smacznym dodatkiem do dań
MeCookscytryny, miód, zioła i doprawiam solą i pieprzem, dokładnie mieszam. Na półmisku układam sałatę, na wierzch pomidorki, ser sałatkowy i posiekany szczypior. Całość polewam sosem. Smacznego
magiczna kuchnia Kasikolację – kanapka z camembert i żurawiną – kanapka ze szparagami i łososiem – kanapka ze stekiem – tacos ze stekiem – najlepszy domowy cheeseburger – stek z sosem whisky – makaron ze szparagami – sałatka ze szparagami i jajkiem KANAPKI Z KOZIM SEREM I FIGAMI PRZYGOTOWANIE: 10 minut SKŁADNIKI: – pieczywo – chleb lub bagietka (zrób pyszne bagietki z mojego przepisu
nietylkopasta.pl