sosy - 72234 przepisów (strona:2581/4816)

CURRY WARZYWNE Z PLACKIEM Z PATELNI 141

LIMONKĄ I MIĘTĄ     CHILI CON CARNE INACZEJ     SAŁATKA Z MAKARONEM RYŻOWYM ARBUZEM I KURCZAKIEM INACZEJ     CYTRYNOWE TAGLIATELLE Z PARMEZANEM     CALAMARI Z SOSEM ALFREDO     TAGLIATELLE AL POMODORO CRUDO     LECSÓ CZYLI LECZO PO WĘGIERSKU     ZUPA TAJSKA Z KURCZAKIEM     PAD THAI Z KURCZAKIEM     FASOLKA

globuskulinarny
Czy przemysł spożywczy może istnieć bez przypraw? 226

nich przypraw naturalne są kluczowym składnikiem. Dla przykładu w przemyśle rybnym odpowiednie kompozycje przypraw zapewniają właściwy smak i aromat popularnych konserw. Przyprawy idealnie podbijają smak ryby, łączą się z sosami czy olejem, tworząc pyszną całość. Istnieją też idealne mieszanki podkreślające smak śledzi od tradycyjnych kompozycji z kolendrą czy różnych mieszanek, gdzie przeważa pieprz, aż po oryginalne korzenne przyprawy. Przyprawa może

Słodkie okruszki
Grecka sałatka wiejska 130

warzyw. 6. Oliwki odsącz z zalewy.  Fetę pokrój w dużą kostkę i dodaj do sałatki.  6. Oliwę i pozostały ocet winny wymieszaj z oregano. Polej sałatkę sosem, dopraw pieprzem i delikatnie wymieszaj.  Ciekawostki o sałatce greckiej Grecka sałatka wiejska czyli sałatka horiatiki króluje na stołach od wczesnej wiosny do późnej jesieni. W dawnych czasach stanowiła podstawę wyżywienia

Cztery Fajery
Zupa dyniowa – najprostsza 216

przekonana, że dynię można jeść wyłącznie na słodko. A tu niespodzianka 😉 Od wielu lat w mojej kuchni dynia występuje też w wersji wytrawnej. Przykładem może być np. spaghetti z sosem dyniowym i szałwią lub dyniowe gnocchi . Dołącza do nich też ta idealnie złota i pyszna zupa dyniowa. Jej przygotowanie jest niezwykle szybkie i proste. Przyznam się Wam, że nie wyobrażam

Na-talerzu.pl
Swojak z kiełbasą cebulą i jajkiem Faceta w Kuchni 131

gotuj ok. 10-15 minut, następnie przy użyciu blendera ręcznego zmiksuj. 🛠️ Kiedy ciasto wyrośnie, przy pomocy czystych dłoni i palców rozłóż je na blaszkę, lekko posypana mąką. 🛠️ Nałóż sos na ciasto i wstaw blaszkę do piekarnika nagrzanego do 220-240 stopni na ok. 7-10 minut. 🛠️ Wyjmij blaszkę, ostrożnie oczywście, nałóż kiełbasę z cebulą i posyp parmezanem. 🛠️ Wstaw ponownie blaszkę

RafalCook
Chleb na zakwasie z dynią i sepią z mątwy 119

morskiego smaku”. Z pomocą sepii z mątwy przyrządzimy makaron po wenecku ( pasta al nero di seppia ), polentę, kopytka ( gnocchi ), risotto, hiszpański czarny ryż ( arroz negro ), paellę, kalmary w sosie atramentowym, czarne zupy, dipy atramentowe itp. Sepii używa się również do barwienia ciasta na pizzę, bułki lub chleb. Obawiałam się, że po zabarwieniu ciasta chlebowego sepia nada gotowemu pieczywu

Tajemnice Smaku
Makkaraperunat 150

kogokolwiek do taksówkarza jest zasadniczo pejoratywne :) Składniki: - ziemniaki - jakieś parówki - ogórki kiszone, czy inne warzywa, które zalegają nam w lodówce, a które lubimy jako surowe dodatki - ketchup lub inny sos np. majonez jeśli chcielibyśmy dodać akcentu holenderskiego i potrzebujemy poczuć trochę luksusu Wykonanie: Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, polewamy olejem i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni Celsjusza piekarnika

Kryzysowa Książka Kucharska
Duszona pierś z indyka – idealna na kanapki 120

pierś z indyka . POLUB NA-TALERZU.PL NA FACEBOOKU Indyk – mięso uniwersalne Bardzo często wybieram mięso z indyka do przygotowania rozmaitych dań na obiad, jak np. klopsiki z indyka w sosie pomidorowym , greckie keftedes czy włoskie burgery z marynowaną cebulką . To zdrowe, niskokaloryczne i bardzo smaczne mięso, które świetnie pasuje do różnego rodzaju potraw. Pierś z indyka w całości przygotowuję

Na-talerzu.pl
Czosnek marynowany w oleju do słoika 123

Pachnący, doskonały dodatek do sałatek, mięs i kanapek, czyli czosnek marynowany w oleju do słoika. Idealny do dań z makaronem. Pokreśli smak zup i sosów. Ale to nie wszystko! Po marynowaniu zostaje nam pyszna i pełna aromatu oliwa, która świetnie uzupełni smak wielu dań, surówek i sałatek. Co jednak najważniejsze, ten pyszny czosnek przygotujesz w bardzo prosty sposób w domu

Kuchnia Na Wypasie
Kurczak w sosie z suszonymi pomidorami 163

Kurczak w sosie z suszonymi pomidorami   Składniki: 250 g fileta z kurczaka 70 g suszonych pomidorów odsączonych z zalewy 200 g śmietany 18 % 1 mały ząbek czosnku sól, pieprz, oregano do smaku Sposób wykonania: Kurczaka dokładnie opłukać, pokroić w kostkę. Na  patenie wlać odrobinę oleju i smażyć kurczaka, w między czasie odrobinę go osolić, po pieprzyć

Smaki Natalii
Pieczone pierogi z kurczakiem i brokułami 210

piekarniku. Pyszne pierożki prosto z pieca - chrupiące na zewnątrz, a w środku ze smakowitym farszem. Świetnie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Podałam je w towarzystwie sosu czosnkowego, który moim zdaniem idealnie tu pasuje. Takie pierożki to fajna opcja na obiad, kolację, a także jako przekąska imprezowa. Polecam też pieczone pierogi z kapustą i grzybami , wykonane z ciasta

Kuchnia MagdaLeny
Pieczone pierogi z kurczakiem i brokułami 211

piekarniku. Pyszne pierożki prosto z pieca - chrupiące na zewnątrz, a w środku ze smakowitym farszem. Świetnie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Podałam je w towarzystwie sosu czosnkowego, który moim zdaniem idealnie tu pasuje. Takie pierożki to fajna opcja na obiad, kolację, a także jako przekąska imprezowa. Polecam też pieczone pierogi z kapustą i grzybami , wykonane z ciasta

Kuchnia MagdaLeny
Sałatka z makaronem, brokułem, tuńczykiem i kukurydzą 155

tuńczykiem. Dodałam jeszcze trochę szczypiorku i majonezu. Sałatka wyszła pyszna, mieliśmy ją na kolację. Polecam i miłego dnia Wam życzę :-) Składniki: 1 szklanka makaronu orzo 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 brokuł 1 puszka kukurydzy pęczek szczypiorku 3 łyżki majonezu sól pieprz 1. Brokuła gotujemy al'dente. Makaron orzo gotujemy według przepisu na opakowaniu. Tuńczyka odsączamy z zalewy

kruche babeczki
Curry rybne z groszkiem cukrowym 197

fileta z pstrąga łososiowego 100 g groszku cukrowego 1/2 puszki kukurydzy 4 pomidory 1-2 cebule 1 łyżeczka curry 1/2 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki imbiru 2-3 łyżki sosu … Czytaj dalej Curry rybne z groszkiem cukrowym

czarrna od kuchni
Kubdari z jagnięciną 121

stronę. Smażyć kolejne 8 minut (także pod przykryciem), na 2 minuty przed końcem na zrumieniony placek położyć kawałek masła wielkości łyżeczki. Kubdari z jagnięciną podawać na ciepło np. z sosem jogurtowo-czosnkowym, można także posypać posiekaną kolendrą lub pietruszką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Kubdari z jagnięciną pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary

Proponowane wyszukiwania