przepis) Sałatka z cykorią, jajkami na parze i orzechami włoskimi (kliknij, aby poznać przepis) Dip z awokado (kliknij, aby poznać przepis) Sałatka ze smażonym tofu i jogurtowym sosem (kliknij, aby poznać przepis) Chlebek bananowy z orzechami włoskimi i nasionami chia (kliknij, aby poznać przepis) Hummus z burakami (kliknij, aby poznać przepis) Pieczone ziemniaki ze śródziemnomorskim
My Chcemy Jeśćwszystkim do przechowywania artykułów spożywczych, które następnie będą wykorzystywane do przygotowania potrawy dla klientów lokalu. Świetnym przykładem jest wspomniany wcześniej kebab, gdzie w nadstawkach chłodniczych przechowuje się warzywa i sosy w odpowiedniej temperaturze. Zastosowanie tego urządzenia jest gwarancją dla klientów, że produkty są świeże, a cały proces przygotowywania dania, odbywa się w higienicznych warunkach. Najczęściej możemy spotkać się z nadstawami
jakszef.plmakaron podsuszamy 2-3 godziny przed ugotowaniem. Gotujemy al dente , w dużej ilości mocno osolonej wody (wymaga tego, jako że świeży makaron gotuje się krótko). Serwujemy z odpowiadającym nam sosem (przykładowy przepis w moim poprzednim wpisie). I to wszystko. Prawda, że proste? 😀 Przy okazji, zwróćcie uwagę na załączone zdjęcia. Zauważyliście może, że na stolnicy nie ma nawet śladu
Pasta Po Polskurozpływające się w ustach. Bez wątpienia idealne na wigilijny deser oraz zawsze wtedy, gdy mamy ochotę na cos słodkiego. Z pewnością zasmakują każdemu. Szybki przepis na Grecka tortilla z sosem tzatziki Składniki: 500 g mąki pszennej 80 g białego cukru 7 g drożdży instant 1 duże jajko 0,5 łyżeczki soli 250 ml mleka 70 g masła Na nadzienie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!dosłownie każda. Jednak ją uwielbiam i myślę, że Wam też przypadnie do gustu. Sałatka słonecznik, gdzie każda warstwa ma swoją ważną rolę w kompozycji smakowej. Między warstwami napotkamy pyszny sos, który połączy odrębne nuty smakowe w jedno. Owszem będzie tam majonez, ale w odpowiednim towarzystwie zabłyśnie wcale inaczej. Chociaż i wygląda jak sałatka „nie modna”, no bo duży talerz, majonez
Kuchnia Łukaszateż domowego budżetu. Żeby zrobić smaczne przekąski na imprezę wystarczą bagietki, krakersy lub tortille, trochę kolorowych warzyw, serów i wędliny. Świetnym dodatkiem do niemal każdej przekąski i przystawki są sosy, hummus i twarożek. Rozpocznij nowy rok z naszymi najlepszymi przepisami na szybkie przekąski na imprezę. Przekąski na imprezę Przekąski na imprezę to szybkie niewielkie dania imprezowe na jeden kęs
Cztery FajeryGolonki z marynatą zrumienić w garnku szybkowara z każdej strony z pokrojoną w kostkę cebulą, wlać wodę i po zasyczeniu pary gotować 45 minut, z wywaru można przygotować sos z dodatkiem mąki, śmietany, podać z ziemniakami i np. grochem z kapustą - golonki indycze marynowane całą noc w lodówce są bardzo aromatyczne i soczyste, w szybkowarze przygotowane są bardzo szybko gotowe
W Mojej Kuchni Lubiętemperaturze 180 C. W połowie pieczenia zamień blaszki z zawartością miejscami żeby kurczak i warzywa miały szansę pięknie się przypiec. Serwuj na gorąco z dowolnymi dodatkami, świetnie sprawdza się sos czosnkowy Smacznego! Artykuł Pieczony ziołowy kurczak z pieczonymi ziemniakami i warzywami pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyIdealny sauté i jako na przykład dodatek do kawy . Myślę, że sprawdzi się równie dobrze we wszelkich zimowo- świątecznych deserach . Widzę go już pod postacią bożonarodzeniowej panna cotty albo sosu do sernika lub lodów. Może się także stać wspaniałym świątecznym prezentem , jeśli użyjemy doń ładną butelkę i ozdobnie zapakujemy. Keto likier pierniczkowy, czyli piernik w płynie Likiery , pierniki i inne
Modern Cave Girlwołowina, jajka, kawior, warzywa lub owoce. S mørrebrød można kupić w niemal każdym bistro i sklepie w Danii. Zwykle zjada się je nożem i widelcem, bo dodatki i kremowe sosy wysoko piętrzą się na kromce chleba i trudno byłoby ją po prostu ugryźć. Smørrebrød narodziły się wkrótce po rewolucji przemysłowej i początkowo były zwykłymi kanapkami z serem lub wędliną, zabieranymi
smakowitehistorie.comdlatego stanęło na węgierskim dodatku. Dziś zrobiłam dodatkowo krem z pieczarek (ale wyszedł bardzo średnio na jeża, więc nie będę go publikować), a na wieczór mam w planie zrobić sos pieczarkowy do placków z kiszonej kapusty – na jutro na obiad. Nie takie miałam plany kulinarne na najbliższe dni, ale nie szkodzi, jakoś to przeżyję. Składniki: 500 g kiszonej młodej
Kardamonovytego mieloną paprykę, smażymy wszystko paręnaście sekund. Do kiełbasy wrzucamy pomidory, oregano i liść laurowy, mieszamy i gotujemy bez pokrywki około 20 minut, od czasu do czasu mieszamy, żeby sos z pomidorów porządnie się wysmażył. Pod koniec gotowania doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Przed podaniem posypujemy poszatkowaną natką pietruszki. Artykuł Leczo z chorizo pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovydrugi dzień. To chyba tyle. Z proporcjami możecie się bawić. Ja specjalnie chciałam dowalić dużo marchewki, już dawno mnie to korciło. Wyszło super. Zjedliśmy ją z pulpetami w sosie pomidorowym i ciemnym ryżem. Reszta zostanie zaraz wchłonięta z tortillami z kurczakiem, jakie mamy dziś na kolację. Jutro na Facebooku może w końcu opublikuję post wakacyjny. Nie potrafię się od miesiąca
Kardamonovysmażycie je na sporej ilości oleju, będą chrupiące. Moje dodatkowo lądują w piekarniku. Smażąc kolejne porcje, poprzednie daję do piekarnika, żeby podać od razu wszystkie. Najczęściej jemy je z sosem czosnkowym na bazie jogurtu naturalnego. Tym razem zjadłyśmy je z Tolą z samym jogurtem naturalnym. My był poza domem przez weekend, więc się nie załapał. Tydzień wcześniej jedliśmy
Kardamonovyżycie to ja jestem za. Co do rodzaju tuńczyka, dodajcie jaki lubicie. Ja ogarniam tylko tego w kawałkach i tego w oleju. Te rozdrobione są nieapetyczne, a te w sosie własnym pachną nie za ciekawie. Tego typu pasty najlepiej sprawdzają się oczywiście jako dodatek do pieczywa. Spróbujcie ją jednak kiedyś podać np. na liściach sałaty. Ja kiedyś jadłam pastę jajeczną
Kardamonovy