sosy - 72234 przepisów (strona:2565/4816)

Makaron wegański 139

zmiany jego kształtu mogą zakończyć się połamaniem. Jeszcze więcej wegańskich przepisów Kotlety z buraka Boczniaki ala strogonow Pulpety jaglane Tortilla przepis na ciasto Boczniaki po kaszubsku (wegańskie) Makaron w sosie szpinakowym Boczniaki w mięsnej marynacie Chaczapuri ze szpinakiem Sałatka z buraków A może coś na słodko? Wegańskie ciasteczka orzechowe Michałki bez cukru Bomby tłuszczowe czekoladowo-orzechowe Chałwa domowa bez cukru

WegePrzepis
Sałatka z ryżem, tuńczykiem, kukurydzą i jajkami 120

wykańczam powoli zapasy kuchenne, które nakupowaliśmy do diety wątrobowej. Wiecie, jasne mąki, klasyczne makarony, ryże i inne drobne kasze. Tuńczyk? U mnie, jak zwykle, kawałki w oleju. Kawałki w sosie własnym średnio mnie rajcują, nie mówiąc już o tym rozdrobnionym. Wy dajce, jaki lubicie. Sama sałatka była smaczna, ale nie powaliła mnie. Na bank jednak znajdą się amatorzy połączenia ryżu

Kardamonovy
Cukinia faszerowana kurczakiem i kuskusem zapiekana z serami 1204

posypuje startym na dużych oczkach tarki serem żółtym, na części układam plasterki mozzarelli,  piekę jeszcze chwilkę aż sery się rozpuszczą. Gotowe cukinie przekładam na talerze i delikatnie polewam sosem. Smacznego :)         Poniżej podam jeszcze kilka moich propozycji na wykorzystanie cukinii (wystarczy kliknąć w tytuł potrawy  i ukaże się przepis ) : Cukinia faszerowana mięsem mielonym i ryżem

Kuchnia z widokiem na ogród
Gulasz z karkówki po myśliwsku / Pork Neck Stew 129

też wstawić gulasz pod przykryciem do piekarnika nagrzanego do 180 C (ja dusiłam w piekarniku prawie dwie godziny). Pod koniec duszenia dodać drobno pokrojone ogórki i musztardę do smaku. Sos zagęścić mąką ziemniaczaną rozmieszaną z wodą. Zmodyfikowany przepis ze strony przyślijprzepis.pl Chcesz być na bieżąco z nowymi przepisami? Polub mój profil na Facebooku: Lekcje w kuchni Pork Neck Stew

Lekcje w kuchni
Sałatka śledziowa z burakiem i jabłkiem 239

Sałatka śledziowa z burakiem czym dłużej stoi tym ładniej barwi się na różowo. Początkowo sałatka ma smugi, jabłko, śledź, cebula się wyróżniają jednak czym dłużej przebywają w różowym sosie śmietanowo - majonezowym nabierają buraczanego odcienia. Polecam także: - śledzie po japońsku  - śledzie po tatarsku - śledzie po kaszubsku  Smacznego 😊 Sałatka śledziowa z czym podawać Śledź, jak i każda sałatka śledziowa lubią

Dieta moja pasja
Sałatka z jajkiem i groszkiem. 140

Cebule kroimy w kostkę, szczypior i natkę siekamy. Składniki do przygotowania sałatki wkładamy do miski i mieszamy. W osobnej miseczce łączymy jogurt grecki, curry, sól i pieprz. Mieszamy. Gotowym sosem polewamy sałatkę i mieszamy. Sałatka gotowa. Wszyscy wiemy, że jajka zajmują centralne miejsce podczas Świąt Wielkanocnych . Wykonujemy jajka faszerowane , kolorujemy je, są dodatkiem do zupy i także możemy wykorzystać jajka

Zdrowy Styl Joanny
Nadziewana Papryka z Chorwacji – Punjena Paprika 132

ryżu surowego, białego, suchego 2 jajka Świeże zioła Sól Pieprz świeżo zmielony Czerwona papryka Wędzona papryka Ostra papryka 3-5 łyżek oliwy z oliwek oczywiście z Domu Oliwnego Sos 50 g masła 40 g mąki 15-20 g cukru 500-700 ml passaty Sól Pieprz świeżo Jeśli mamy już składniki, Nadziewana Papryka, czeka by ją zrobić Po pierwsze w dużej

RafalCook
Zapiekanka z szynką i serem 1262

kluseczki i roztopiony ser. UWAGA! Jeśli lubisz rzadsze zapiekanki zagotuj 3/4 szklanki mleka, dodaj do niego cały ser i podgrzewaj ( nie gotuj) aż ser się całkiem rozpuści i takim sosem polej kluski, a następnie posyp szynką.  Wstaw zapiekankę do nagrzanego piekarnika ( półka niżej niż środek, dół musi być bardziej podgrzewany, aby ogrzać naczynie i zapiekankę od spodu ) zapiekaj

Dieta moja pasja
CHILI CON CARNE I TEST NOWEGO RONDLA MARKI ZWIEGER ZE SKLEPU GARNECZKI.PL 101

CECHY RONDLA: ⇒ Rondel ma ok. 13 cm średnicy – dzięki czemu nadaje się do codziennego użytku. Możemy w nim gotować mniejsze porcje produktów, podgrzewać mleko, roztapiać czekoladową polewę, przyrządzać sos czy dusić dania. ⇒ Sprawdzi się zawsze wtedy, gdy tradycyjny garnek okazuje się zbyt duży. ⇒ Nieprzywierająca powłoka umożliwia nawet smażenie składników. ⇒ Został wykonany z odlewanego aluminium – trwałego materiału, odpornego

Ostra na Słodko
Prosty przepis na chrupiące gofry 122

Podobnie jak w przypadku chleba, przodek gofra pojawił się w epoce neolitu jako rustykalny placek z miazgi zbożowej, pieczony na rozgrzanych kamieniach. Nie było co prawda bitej śmietany ani sosu czekoladowego, ale to nie przeszkodziło w ekspansji gofrów.  Starożytni Grecy piekli płaskie ciasta, zazwyczaj pikantne, zwane obleios lub opłatkami, między dwoma gorącymi metalowymi płytami. Obleios stał się gofrem

Cztery Fajery
Wspaniała pasta z pietruszki z rozmarynem 145

przeźroczyste, średnio smakujące... I może właśnie dlatego pietruszka jest mało docenionym warzywem w polskiej kuchni i chyba w ogóle w kulinariach, a przecież, to właśnie ona nadaje zupom i sosom głębszego smaku, to bez niej rosół ma nieco płytszy aromat i to ona w swojej prostej, białej istotce zawiera najwięcej umami :) Dobrze przyrządzona może stać się przepysznym dodatkiem do obiadu

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Placuszki ryżowo-cukiniowe – chrupiące i pyszne 93

smaczne. Polecam także najmłodszych, bo mój 10-miesięczny Antoś chętnie się nimi zajadał. Placuszki mogą stanowić fajny dodatek do obiadu albo samodzielny posiłek, np. kolację. Dobrze smakują z domowym sosem czosnkowym. Polecam i zapraszam do prostego przepisu Przy okazji przypominam, że na końcu czekają na Was wartości odżywcze publikowanych dań oraz ich ładunek glikemiczny – ważna informacja dla osób

Natka Pietruszki
Biała kiełbasa pieczona z cebulą 947

kiełbasę surową pieczemy w temperaturze 180 stopni góra / dół przez 30 – 40 minut. Jeśli masz taką możliwość, to od do czasu polej pieczone kiełbaski powstałym w trakcie pieczenia sosem. Dzięki temu, kiełbasa będzie jeszcze bardziej aromatyczna, a skóra chrupiąca. Podawaj z chrzanem oraz pieczywem lub innym ulubionym dodatkiem do białej kiełbasy. Życzymy Smacznego! Artykuł Biała kiełbasa pieczona z cebulą

Kuchnia Na Wypasie
Trzy słodkie przepisy, które podbiły serce pani Sołtys – wycieczka na styk Mazowsza i Podlasia 115

cukrem na puszystą masę i dodaj do rondelka. Dodaj mus malinowy i wymieszaj. Gotuj na małym ogniu, cały czas mieszając, aż krem lekko zgęstnieje i konsystencją będzie przypominał sos beszamelowy. Dodaj masło i wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Gotowy krem włóż do lodówki na 1 godzinę, by stężał. Mus: Wymieszaj serek jogurtowy z mascarpone oraz miąższem wanilii, cukrem i śmietanką

Poezja smaku

Proponowane wyszukiwania