sosy - 72234 przepisów (strona:2562/4816)

pyszne kotlety z fasoli co została z obiadu... 164

grube kotlety. Smażyć na gorącym oleju na średnim ogniu na rumiano z każdej strony, odkładać na ręcznik papierowy, doskonale smakują na ciepło i na zimno z surówką czy z sosem np. czosnkowym - zostało sporo fasolki z kiełbasą, wykorzystałam fasolkę do przygotowania smażonych kotletów, idealny sposób na wykorzystanie fasolki.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Miruna w sosie szpinakowym, z kruszonką 153

wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180ºC (góra-dół) na ok 25 minut (do zrumienienia wierzchu). Makaron gotujemy wg wskazówek na opakowaniu. Po upieczeniu ryby, łączymy go delikatnie z sosem, tak by nie uszkodzić kawałków mięsa. Posypujemy natką pietruszki

Kuchnia w czekoladzie
Gulasz bezmięsny (bezglutenowy) 103

dodajemy pastę paprykową, passatę pomidorową, zalewamy wrzątkiem. Dokładnie mieszamy, dodajemy przyprawy i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu przez kwadrans. Paprykę kroimy na mniejsze kawałki po kwadransie dodajemy do sosu. Całość dusimy na wolnym ogniu przez 10 minut. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.   Podajemy z kaszą i ogórkiem kiszonym.     /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy

R'n'G Kitchen
Polędwiczki zapiekane z serem i warzywami 104

stole i mogą smakować za każdym razem troszkę inaczej. Dobrze smakują z ziemniakami i surówkami. Smacznego :) TUTAJ znajdziecie więcej moich przepisów na polędwicę :) Polecam również pyszne polędwiczki w sosie własnym: Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Polędwiczki zapiekane z serem i warzywami, składniki: polędwica wieprzowa (ok. 500 g), łyżka majonezu, 1/2 łyżeczki musztardy (lub do smaku), kilka plasterków

Lekcje w kuchni
Keto kotlety z tuńczyka (Paleo, LowCarb) 123

minutes Servings 6 kotletów Calories 99 kcal Author Modern Cavegirl Ingredients 200 g kalafiora z mrożonki (rozmrożonego do temperatury pokojowej) 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (ok. 150 g mięsa po odsączeniu z zalewy) 2 jajka 0,5 cebuli czerwonej 1 łyżka musztardy 0,5 łyżeczki soli

Modern Cave Girl
Sałatka z komosy ryżowej z szynką parmeńską 113

pokrój w kostkę. 4. Przygotowane składniki wymieszaj z przestudzoną komosą. 5. Jogurt dopraw solą i cząbrem, dodaj posiekany czosnek i natkę pietruszki, po czym dokładnie wymieszaj. 6. Przygotowanym sosem zalej sałatkę i wymieszaj. 7. Na wierzchu ułóż plastry szynki parmeńskiej

Z notatnika dietetyka
Makaron z mozzarelli z pomidorkamki i bazylią (na ostro) 122

niskowęglowodanowe dania!) W mojej wersji makaron z tego przepisu podałam z pomidorkami, odrobiną oliwy, dymką, czosnkiem i bazylią. Jakoś trudno mi wyobrazić sobie z ciężkim mięsnym, czy śmietanowym sosem, dlatego ja wolałam coś nieco lżejszego. Same kluski są świetne! Sprężyste, intensywne w smaku, bardzo smaczne. Ja podałam je od razu po upieczeniu - i polecam właśnie taką technikę. A zatem gotowi

Kulinarne Inspiracje
Trzy Kolory, pizza 119

Coś pysznego! Zamiast sosu pomidorowego użyłam pesto z pokrzywy domowej roboty. Każde inne pesto np.z bazylii, natki pietruszki czy czosnku niedźwiedziego będzie również dobre. Najlepsze robione w domu bo możemy regulować ilość oliwy, której w tym przypadku nie powinno być za dużo. Sezon na pokrzywę uważam za otwarty. Jak przygotować pokrzywę aby zrobić z niej pesto?  Bardzo prosto. Używamy

Leśny Zakątek
Rośliny przede wszystkim 111

stół. Jakby tego było mało, przedostatni rozdział też pełen jest inspiracji. To katalog przepisów „Zrób to sam”, czyli własnoręcznego wykonania w kuchni tego, co zwykle kupujemy, na przykład ciekawych sosów. Przyznam się do czegoś. Kiedy recenzuję podsyłane mi książki z przepisami, jakby automatycznie szukam czegoś dla siebie. Przerzucam kartki i zatrzymuję wzrok tam, gdzie jest coś akurat dla mnie

Fleksitarianizm.pl
Tarta Quiche Lorraine z porem i boczkiem 136

Wytrawna tarta znana pod nazwą Quiche Lorraine lub określana jako placek lotaryński. Tarta z kruchego ciasta wypełniona karmelizowanym, chrupiącym boczkiem krojonym w słupki oraz duszonymi krążkami pora. Kremowy sos na bazie słodkiej śmietanki 36 % z ciągnącym się serem. Całe danie to kwintesencja dobrego gustu i wykwintnego smaku, jak na francuskie przepisy kulinarne przystało. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Tarta na kruchym

ProstePesto.pl
Seromakowiec z gotową masą makową 128

gotową masą makową przez Paulina 2021-04-10 Sałatka z marynowanymi pieczarkami przez Paulina 2021-04-06 Pałki kurczaka pieczone na ryżu przez Paulina 2021-03-27 Jajka w sosie tatarskim przez Paulina 2021-03-26 Tradycyjny Żurek Wielkanocny na zakwasie przez Paulina 2021-03-24 Ciasto czekoladowe z musem malinowo – jeżynowym przez Paulina 2021-03-16 Artykuł Seromakowiec

To Musisz Wiedzieć
MAKARON Z BORÓWKAMI I BIAŁYM SEREM 88

Makaron ugotować w osolonej wodzie, zlać z wody na sitku. 500 g borówek amerykańskich zmiksować przy pomocy blendera z dodatkiem mleka. Ugotowany makaron wyłożyć na talerze, na to polać sos borówkowy, posypać pokruszony twaróg i na wierzch posypać kilka borówek amerykańskich

Zrób to smacznie
Mistrzowie makaronu. Domowy makaron z jajek, semoliny i oliwy 109

gnochi i risotto , Marco Vetri, David Joachim Tajniki wyrabiania ponad trzydziestu różnych typów ciasta i całej gamy makaronów smakowych. Przepisy na wspaniałe makarony nadziewane i pieczone oraz idealnie skomponowane sosy. Inspirujące eksperymenty z różnymi rodzajami mąk. Zostań mistrzem makaronu w swojej kuchni! Dziękuję wydawnictwu Znak za udostępnienie egzemplarza książki do recenzji

Tajemnice Smaku

Proponowane wyszukiwania