Widzieliście już ten truskawkowy pomysł, który okrąża w tym sezonie internet? Mowa tu o truskawkowym occie z szypułek truskawek, który tak mnie zaintrygował, że natychmiast musiałam go wypróbować, bo jak wiecie, gotowanie zero-waste i wykorzystywanie resztek jest mi bardzo bliskie, co możecie śledzić na blogu w zakładce ekonomia w kuchni :) Szypułki truskawek są jadalne i teoretycznie wcale nie trzeba ich odrywać od owocu przed jedzeniem, jednak w porównaniu do miąższu truskawki mogą wydawać się szorstkie i... czytaj dalej...
Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)