sosy - 72234 przepisów (strona:2566/4816)

Sałatka grecka II 123

ułożyć na dnie półmiska. Na sałacie ułożyć kolejno: pokrojone ogórki, paprykę, połówki pomidorków koktajlowych, ser pokrojony w kostkę, oliwki i pokrojoną w piąrka cebulę. 2. Przygotować dressing i gotowym sosem polać sałatkę. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Wiosenna focaccia 112

widzicie, zrobiłam z połowy ciasta, które miałam na pizzę. czyli ze składników podanych poniżej powinno wyjść dwa razy tyle, ile widzicie na zdjęciach. Nie ma sera, nie ma sosu więc dobra jest również na zimno, na wiosenne wycieczki (lasów już chyba nie zamkną, nie?) idealna przekąska.  Składniki: 10 g świeżych drożdży ½ szklanki ciepłej wody 250 g mąki pszennej

bistro mama
Sałatka z porem i jajkiem 656

będzie miała jeszcze lepszy smak. Polecam podawanie sałatki ze świeżą bułeczką z masełkiem. Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z porem i jajkiem przez Paulina 2021-03-07 Pulpety w sosie pomidorowym przez Paulina 2021-03-06 Domowa maseczka z miodu- Sposób na piękną cerę. przez Paulina 2021-03-04 Kawa z cynamonem na odchudzanie- Sprawdź ile schudniesz przez Paulina

To Musisz Wiedzieć
Sałatka z tuńczykiem i jajkami 136

cztery składniki i mamy pyszną, szybką sałatkę z tuńczykiem, której się nie powstydzi żadna gospodyni, ani gospodarz. Fit sałatka z tuńczykiem? Bardzo proszę, wystarczy pominąć majonez, użyć tuńczyka w sosie własnym. I sałatka z tuńczykiem i jajkami zamienia się w bombę białkową.  Pomysł na sałatkę z tuńczykiem? Jakie dodatki do tuńczyka? Z czym podawać tuńczyka? Jak zrobić sałatkę

Dieta moja pasja
SZAKSZUKA Z POMIDORAMI ORAZ CIECIERZYCĄ I TEST NOWEJ, GRANITOWEJ PATELNI PORTOFINO BALLARINI 118

odrobiną oliwy podsmażamy cebulę wraz z przyprawami. Dodajemy pomidory wraz zalewą oraz pokrojoną w kostkę paprykę. Wrzucamy czosnek, doprawiamy odrobiną cukru do smaku, mieszamy odparowując nadmiar wody. Do gęstego sosu dodajemy ciecierzycę, wbijamy jajka. Przykrywamy, dusimy do momentu ścięcia. Posypujemy fetą oraz świeżą pietruszką. Smacznego! Cała oferta marki Ballarini w sklepie. W ofercie znajdują się m.in. patelnie, woki, może, sztućce

Ostra na Słodko
Kurczak pieczony - 7 rzeczy które musisz wiedzieć 132

powietrze zetnie mięso na zewnątrz. Po 10 minutach przykrywamy naczynie, i już bez obiegu  (góra- dół) pieczemy około godziny.  Po upływie godziny odkrywamy kurczaka i polewamy powstałym sosem, pieczemy bez przykrycia. Powtarzamy czynność co kilka - kilkanaście minut. Pod koniec pieczenia jeśli chcemy bardziej zrumienić mięso podkręcamy temperaturę do 200 stopni i dopiekamy. Stopień zrumienienia to już indywidualna sprawa

Dieta moja pasja
Pasztet z fasoli i grzybów 111

document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); Ten jest z aromatycznymi grzybami, doprawiony dobrze pieprzem i czosnkiem. Idealnym dodatkiem do pasztetu są sosy, np. żurawinowy czy chrzanowy. Pasuje również ogórek kiszony czy papryka marynowana. Jednym słowem ten pasztet jest pyszny, serdecznie polecam!  Składniki: -400 g fasoli Piękny Jaś  -1 duża cebula

Kulinarne przemyslenia
Gozleme – pyszna przekąska z patelni 138

strony. Odkładamy na papierowy ręcznik. Na każdą następną sztukę rozgrzewamy po łyżce oleju. Od razu podajemy, przekrojone na cztery części – najlepiej z cząstkami cytryny. Świetnie będzie pasował też sos jogurtowy. Uwaga: Gozleme można przygotować wcześniej i usmażyć przed podaniem: farsz należy przygotować dzień wcześniej i przechowywać w lodówce; ciasto po wyrośnięciu należy schować do lodówki przykryte folią (jeszcze urośnie

Poezja smaku
Chleb bez mąki i FIT omlet po japońsku. 109

poza tym jest pyszny! OMLET przygotowywany techniką japońską (w Japonii na prostokątnych patelniach) DLA 2 OSÓB - 6 jaj wiejskich - 2 łyżki mleka - chilli świeże - natka kolendry - kawałek cukinii - sos sojowy - pieprz, sól - czosnek - opcjonalnie kawałek sera np. cheddar  Cukinię, czosnek zetrzyj na tarce. Jaja roztrzep dobrze trzepaczką, dodaj pozostałe składniki. Wylej cienką warstwę jaja na patelnię, jak się zetnie

SMYKWKUCHNI
Pieczone krokiety z warzywami 97

pieczenia wyłóż papierem do pieczenia, na nim rozłóż krokiety i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez 7-10 minut. Do tak przygotowanych krokietów idealnie pasuje sos czosnkowy

Z notatnika dietetyka
Chleb z fetą po Grecku 109

który nie sprzyjał uprawie przenicy, więc pierwsze chleby powstawały z jęczmienia, stąd Rzymianie nazywali Greków – zjadaczami jęczmienia. Pierwsze chleby były płaskie, co sprawiało, że idealnie komponowały się z sosami, oliwą z oliwek oraz soczewicą. Wszystko się zmieniło kiedy Grecy zaczęli importować przenice, by wyrabiać coraz to lepszy chleb… Starożytni Grecy Starożytni Grecy byli w tym tak dobrzy

RafalCook
SZAKSZUKA ( SHAKSHOUKA ) ZE SZPINAKIEM, CIECIERZYCĄ I HARISSĄ – kuchnia tunezyjska 121

przygotowałam! Z tym, że tym razem nie przygotowałam tradycyjnej prostej szakszuki, ale zdecydowanie bardziej bogatą wersję. Ze szpinakiem i ciecierzycą, które idealnie komponują się w pomidorowym, aromatycznym sosem. Wyszło danie niesamowicie pyszne i niesamowicie sycące. Śmiało może być pomysłem na obiad! Nie bójcie się dodawać przypraw ! To właśnie nimi szczycą się kraje arabskie i nimi pachnie kuchnia arabska. To właśnie

Ostra na Słodko
Paryje – kuchnia podkarpacka 639

które gotujemy na wolnym ogniu w posolonej wodzie. Kluski są ugotowane po około 4 minutach od wypłynięcia do wierzchu. Kluski wyciągamy łyżką cedzakową i okraszamy masłem, skwarkami albo polewamy sosem. Paryje można podawać posypane białym serem albo wymieszane ze słodką kapustą, przygotowaną jak na łazanki. Ten rodzaj klusków doskonale nadaje się również do odsmażania na maśle. Paryje – kuchnia podkarpacka

Trzeci talerz
Śledzie po kaszubsku przepis 139

Śledzie po kaszubsku Sprawdzony przepis na śledzie po kaszubsku w pysznym lekko kwaśnym sosie pomidorowym z podsmażoną cebulką i suszoną śliwką. Śledź po kaszubsku to klasyczna sałatka śledziowa, którą spotkamy na stołach w całej Polsce. Proste składniki oraz wyjątkowy smak sprawiają, że bardzo chętnie sięgamy po przepis na matiasy po kaszubsku. Przygotowanie tej aromatycznej sałatki ze śledzi wymaga jednak nieco

Kuchnia Na Wypasie
Maślane Pappardelle po Grecku 136

już prawie koniec, makaron przełóż bezpośrednie z rondla na patelnię, wlej pół kubka wody z gotowania makaronu, wymieszaj i grzej, aż woda odparuje, makaron będzie al dente, a sos będzie gesty.  Na koniec nałóż na talerz, posyp płatkami chili i skrop oliwą z Domu Oliwnego .  Podczas gdy ja szykuję kolejny Grecki przepis. Ty jeśli spodobała Ci się

RafalCook

Proponowane wyszukiwania