Każdy ma swoje ulubione sposoby na podanie naleśników. Niektórzy podają je na słodko, na przykład z serem, dżemem, owocami, sosem czekoladowym czy truskawkowym i tak dalej. Inni wolą je z farszem wytrawnym, na przykład szpinakowym, mięsnym czy grzyb Artykuł Naleśniki z serem pochodzi z serwisu DoGarow.pl
Do Garów!najprostsza surówka jaką robiłam. Bardzo przypadła nam do gustu zapewne dlatego,że lubimy czosnek i używamy go w wielu potrawach;) Głównej roli nie gra tutaj wcale podstawowy składnik a sos. Ja przyprawiłam go tak jak lubi nasza rodz Artykuł Ekspresowa surówka z pekińskiej pochodzi z serwisu DoGarow.pl
Do Garów!Naszła mnie ochota na gołąbki ale nie na tradycyjne. Chciałam czegoś innego. Wymyśliłam gołąbki z czarnym ryżem, wędzonym łososiem i papryką zapiekane w pomidorowym sosie. Gołąbki – składniki 4 liście młodej100 g Artykuł Gołąbki z czarnym ryżem i wędzonym łososiem pochodzi z serwisu DoGarow.pl
Do Garów!Kurczak curry czyli kawałeczki kurczaka w charakterystycznym żółtym sosie, to kolejna propozycja na szybki i nie trudny w wykonaniu obiad. W oryginale przyrządzany na ostro, jednak moja wersja jest delikatna by mogły zjeść z nami dzieciaki. Starała Artykuł Kurczak curry pochodzi z serwisu DoGarow.pl
Do Garów!Klopsiki, sos pomidorowy i mozzarella to bezbłędne połączenie. Dodajemy do tego gnocchi, zapiekamy w piekarniku i mamy pyszne danie obiadowe, które równie dobrze można zabrać do pudełka do pracy i z powodzeniem podgrzać w mikrofali. Artykuł Gnocchi zapiekane z pulpecikami pochodzi z serwisu DoGarow.pl
Do Garów!które nam akurat w tym momencie zalegają w lodówce. Mi ostatnio bardzo zasmakował brokuł, aż się dziwie że wcześniej tak żadko korzystałam z tego wa Artykuł Kurczak w serowym sosie z brokułami pochodzi z serwisu DoGarow.pl
Do Garów!trochę pracochłonne jeśli chodzi o farsz, ale wierzcie mi, że warto zrobić pierogi z kaszą gryczaną ! Farsz można przygotować dzień wcześniej. Możecie je również zamrozić, ale bez sosu. Składniki · ciasto na pierogi wykorzystajcie z mojego starego przepisu klik tutaj! kasza gryczana ugotowana
Z Kuchni Do Kuchnigrzybki do suszenia a mniejsze do marynowania.Dziś przypomnę mój stary ,rodzinny przepis na grzybki w occie do słoików na zimę.Uwielbiam później w zimie otworzyć słoik i zrobić sos tatarski lub tatara,lub po prostu zjeść pokropione odrobiną maggi.Zapraszam po przepis
Swojskie jedzonkocałą pewnością wpadną im w oko i będą z chęcią zjadane. Aby to danie było jeszcze bardziej zdrowe przygotujemy je z mięsa indyczego. Sprawdź przepis na: Kotlety mielone z sosem czosnkowym Składniki 400g mięsa mielonego z indyka 1 kajzerka miseczka wody sól pieprz 2 jajka mała cebula bułka tarta Dodatkowo garść natki pietruszki olej do smażenia sól pieprz Czy wiesz
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!koniec duszenia dodać natkę pietruszki i tymianek. Do szklanki wsypać mąkę, dodać śmietanę i trochę zimnej wody. Wymieszać, żeby nie było grudek i wlać do sosu. Wymieszać. Jeśli trzeba, doprawić według uznania. Gulasz podałam z ryżem
Agusiowe smakołykiDanie odkładamy do wystudzenia *** *** Na każdym naleśniku układamy porcję farszu – używamy gęstej części farszu *** *** Naleśniki z farszem rolujemy i układamy w naczyniu żaroodpornym *** *** Zwinięte naleśniki możemy polać z wierzchu sosem pomidorowym, jeżeli został nam po farszu *** *** Potrawę posypujemy z wierzchu startym na tarce żółtym serem *** *** Naleśniki zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180’C przez 20 minut – bez przykrycia *** *** SMACZNEGO
Blog z Apetytemjego zdecydowany sprzeciw, to naleśniki pojawiają się u nas dość często. A to też łatwa droga nie była.... Najpierw, przez długi czas były naleśniki suche, bez żadnego nadzienia lub sosu. Teraz już mogę je posmarować dżemem... albo urozmaicić je przez dodanie kakao. Naleśniki czekoladowe Składniki: Naleśniki: 1) 140 g mąki pszennej
Na kulinarnym poligonieroztrzepanym jajku oraz w bułce tartej. 6. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180 ° C. 7. Podajemy z ulubionym sosem. 8. Smacznego
Kulinarna Chwilapieczone w piekarniku Szybkie, proste i łatwe do przygotowania! Dobrze smakują na ciepło i na zimno. Szybko sycą i zaspokajają głód. Można je podawać samodzielnie lub maczać w zimnym sosie ( czosnkowym , musztardowym , pomidorowym , bazyliowym ). Podane do barszczu czerwonego, doskonale zastąpią klasyczne paszteciki Są świetnym pomysłem, jeśli masz ochotę na danie bez mięsa, musisz przygotować potrawę dla wegetarian lub coś dobrego
Kulinarny S.O.S.