sosy - 72734 przepisów (strona:2595/4849)

CHILI CON CARNE I TEST NOWEGO RONDLA MARKI ZWIEGER ZE SKLEPU GARNECZKI.PL 151

CECHY RONDLA: ⇒ Rondel ma ok. 13 cm średnicy – dzięki czemu nadaje się do codziennego użytku. Możemy w nim gotować mniejsze porcje produktów, podgrzewać mleko, roztapiać czekoladową polewę, przyrządzać sos czy dusić dania. ⇒ Sprawdzi się zawsze wtedy, gdy tradycyjny garnek okazuje się zbyt duży. ⇒ Nieprzywierająca powłoka umożliwia nawet smażenie składników. ⇒ Został wykonany z odlewanego aluminium – trwałego materiału, odpornego

Ostra na Słodko
Pierś z kurczaka zapiekana z warzywami i śmietanką / Baked Chicken Breast with Veggies 136

wymaga wcześniejszego podsmażenia, możecie doprawić je ulubioną mieszanką przypraw do kurczaka - ziołową, łagodną lub ostrą, tak jak najbardziej lubicie. Podczas pieczenia z mięsa, warzyw i śmietanki powstaje bardzo smaczny sos, dzięki któremu kurczak nie wysusza się i jest idealnie upieczony. Pierś z kurczaka zapiekana z warzywami i śmietanką  jest delikatna, soczysta i pyszna, to świetny pomysł na obiad

Lekcje w kuchni
Chimichanga z piekarnika 1900

wewnątrz? Nie jestem przekonana, dlatego wolałam nie ryzykować. Chimichanga pieczona, rumiana jest równie smaczna.  Chimichanga jak podawać Chimichanga z piekarnika czy smażona podaje się tak samo, z ulubionym sosem lub surówką. Można jeść sztućcami, można zapakować w serwetkę i jeść z ręki. To jedzenie uliczne, a więc wszystkie chwyty dozwolone

Dieta moja pasja
Makaron wegański 165

zmiany jego kształtu mogą zakończyć się połamaniem. Jeszcze więcej wegańskich przepisów Kotlety z buraka Boczniaki ala strogonow Pulpety jaglane Tortilla przepis na ciasto Boczniaki po kaszubsku (wegańskie) Makaron w sosie szpinakowym Boczniaki w mięsnej marynacie Chaczapuri ze szpinakiem Sałatka z buraków A może coś na słodko? Wegańskie ciasteczka orzechowe Michałki bez cukru Bomby tłuszczowe czekoladowo-orzechowe Chałwa domowa bez cukru

WegePrzepis
Sałatka z ryżem, tuńczykiem, kukurydzą i jajkami 151

wykańczam powoli zapasy kuchenne, które nakupowaliśmy do diety wątrobowej. Wiecie, jasne mąki, klasyczne makarony, ryże i inne drobne kasze. Tuńczyk? U mnie, jak zwykle, kawałki w oleju. Kawałki w sosie własnym średnio mnie rajcują, nie mówiąc już o tym rozdrobnionym. Wy dajce, jaki lubicie. Sama sałatka była smaczna, ale nie powaliła mnie. Na bank jednak znajdą się amatorzy połączenia ryżu

Kardamonovy
Cukinia faszerowana kurczakiem i kuskusem zapiekana z serami 1229

posypuje startym na dużych oczkach tarki serem żółtym, na części układam plasterki mozzarelli,  piekę jeszcze chwilkę aż sery się rozpuszczą. Gotowe cukinie przekładam na talerze i delikatnie polewam sosem. Smacznego :)         Poniżej podam jeszcze kilka moich propozycji na wykorzystanie cukinii (wystarczy kliknąć w tytuł potrawy  i ukaże się przepis ) : Cukinia faszerowana mięsem mielonym i ryżem

Kuchnia z widokiem na ogród
Gulasz z karkówki po myśliwsku / Pork Neck Stew 154

też wstawić gulasz pod przykryciem do piekarnika nagrzanego do 180 C (ja dusiłam w piekarniku prawie dwie godziny). Pod koniec duszenia dodać drobno pokrojone ogórki i musztardę do smaku. Sos zagęścić mąką ziemniaczaną rozmieszaną z wodą. Zmodyfikowany przepis ze strony przyślijprzepis.pl Chcesz być na bieżąco z nowymi przepisami? Polub mój profil na Facebooku: Lekcje w kuchni Pork Neck Stew

Lekcje w kuchni
Sałatka śledziowa z burakiem i jabłkiem 258

Sałatka śledziowa z burakiem czym dłużej stoi tym ładniej barwi się na różowo. Początkowo sałatka ma smugi, jabłko, śledź, cebula się wyróżniają jednak czym dłużej przebywają w różowym sosie śmietanowo - majonezowym nabierają buraczanego odcienia. Polecam także: - śledzie po japońsku  - śledzie po tatarsku - śledzie po kaszubsku  Smacznego 😊 Sałatka śledziowa z czym podawać Śledź, jak i każda sałatka śledziowa lubią

Dieta moja pasja
Sałatka z jajkiem i groszkiem. 165

Cebule kroimy w kostkę, szczypior i natkę siekamy. Składniki do przygotowania sałatki wkładamy do miski i mieszamy. W osobnej miseczce łączymy jogurt grecki, curry, sól i pieprz. Mieszamy. Gotowym sosem polewamy sałatkę i mieszamy. Sałatka gotowa. Wszyscy wiemy, że jajka zajmują centralne miejsce podczas Świąt Wielkanocnych . Wykonujemy jajka faszerowane , kolorujemy je, są dodatkiem do zupy i także możemy wykorzystać jajka

Zdrowy Styl Joanny
Nadziewana Papryka z Chorwacji – Punjena Paprika 161

ryżu surowego, białego, suchego 2 jajka Świeże zioła Sól Pieprz świeżo zmielony Czerwona papryka Wędzona papryka Ostra papryka 3-5 łyżek oliwy z oliwek oczywiście z Domu Oliwnego Sos 50 g masła 40 g mąki 15-20 g cukru 500-700 ml passaty Sól Pieprz świeżo Jeśli mamy już składniki, Nadziewana Papryka, czeka by ją zrobić Po pierwsze w dużej

RafalCook
Zapiekanka z szynką i serem 1279

kluseczki i roztopiony ser. UWAGA! Jeśli lubisz rzadsze zapiekanki zagotuj 3/4 szklanki mleka, dodaj do niego cały ser i podgrzewaj ( nie gotuj) aż ser się całkiem rozpuści i takim sosem polej kluski, a następnie posyp szynką.  Wstaw zapiekankę do nagrzanego piekarnika ( półka niżej niż środek, dół musi być bardziej podgrzewany, aby ogrzać naczynie i zapiekankę od spodu ) zapiekaj

Dieta moja pasja
CHILI CON CARNE I TEST NOWEGO RONDLA MARKI ZWIEGER ZE SKLEPU GARNECZKI.PL 120

CECHY RONDLA: ⇒ Rondel ma ok. 13 cm średnicy – dzięki czemu nadaje się do codziennego użytku. Możemy w nim gotować mniejsze porcje produktów, podgrzewać mleko, roztapiać czekoladową polewę, przyrządzać sos czy dusić dania. ⇒ Sprawdzi się zawsze wtedy, gdy tradycyjny garnek okazuje się zbyt duży. ⇒ Nieprzywierająca powłoka umożliwia nawet smażenie składników. ⇒ Został wykonany z odlewanego aluminium – trwałego materiału, odpornego

Ostra na Słodko
Prosty przepis na chrupiące gofry 146

Podobnie jak w przypadku chleba, przodek gofra pojawił się w epoce neolitu jako rustykalny placek z miazgi zbożowej, pieczony na rozgrzanych kamieniach. Nie było co prawda bitej śmietany ani sosu czekoladowego, ale to nie przeszkodziło w ekspansji gofrów.  Starożytni Grecy piekli płaskie ciasta, zazwyczaj pikantne, zwane obleios lub opłatkami, między dwoma gorącymi metalowymi płytami. Obleios stał się gofrem

Cztery Fajery
Wspaniała pasta z pietruszki z rozmarynem 168

przeźroczyste, średnio smakujące... I może właśnie dlatego pietruszka jest mało docenionym warzywem w polskiej kuchni i chyba w ogóle w kulinariach, a przecież, to właśnie ona nadaje zupom i sosom głębszego smaku, to bez niej rosół ma nieco płytszy aromat i to ona w swojej prostej, białej istotce zawiera najwięcej umami :) Dobrze przyrządzona może stać się przepysznym dodatkiem do obiadu

Kuchnia w Słońcu Skąpana

Proponowane wyszukiwania