Ketchup z cukinii bez cukru! (wegański, keto, low carb) 144Ketchup z cukinii to zdrowy zamiennik tradycyjnego ketchupu. Czym się różni od sklepowego ketchupu? Zawiera on znacznie więcej składników odżywczych, brak w nim konserwantów i co
WegePrzepis
Pieczone pulpeciki z fetą 172dopiekamy jeszcze przez 10 minut. Wierzch można jeszcze oprószyć pokruszoną fetą i razem zgrillować. Upieczone pulpeciki z fetą podajemy od razu. Można podawać bez dodatków lub z podpieczoną pitą, sosem czosnkowym lub kaszą bulgur. W każdej formie smakuje świetnie. Smacznego! Artykuł Pieczone pulpeciki z fetą pochodzi z serwisu Analiza Smaku
Analiza Smaku
Sałatka z buraków 170Sałatka z buraków to klasyczny dodatek obiadowy. Można ją przygotowywać przez cały rok, u mnie w rodzinie to podstawowy dodatek do mięs zaraz obok aromatycznego sosu. Buraki można ugotować, upiec, bądź przygotować na parze. Sałatka ta idealnie pasuje do ziemniaków, ale również kasz. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z buraków – Składniki 2 średnie buraki ćwikłowe 1 średnia cebula 1 duże
To Musisz Wiedzieć
pyszne kotlety z fasoli co została z obiadu... 210grube kotlety. Smażyć na gorącym oleju na średnim ogniu na rumiano z każdej strony, odkładać na ręcznik papierowy, doskonale smakują na ciepło i na zimno z surówką czy z sosem np. czosnkowym - zostało sporo fasolki z kiełbasą, wykorzystałam fasolkę do przygotowania smażonych kotletów, idealny sposób na wykorzystanie fasolki.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię
Miruna w sosie szpinakowym, z kruszonką 173wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180ºC (góra-dół) na ok 25 minut (do zrumienienia wierzchu). Makaron gotujemy wg wskazówek na opakowaniu. Po upieczeniu ryby, łączymy go delikatnie z sosem, tak by nie uszkodzić kawałków mięsa. Posypujemy natką pietruszki
Kuchnia w czekoladzie
Gulasz bezmięsny (bezglutenowy) 124dodajemy pastę paprykową, passatę pomidorową, zalewamy wrzątkiem. Dokładnie mieszamy, dodajemy przyprawy i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu przez kwadrans. Paprykę kroimy na mniejsze kawałki po kwadransie dodajemy do sosu. Całość dusimy na wolnym ogniu przez 10 minut. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z kaszą i ogórkiem kiszonym. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy
R'n'G Kitchen
Polędwiczki zapiekane z serem i warzywami 131stole i mogą smakować za każdym razem troszkę inaczej. Dobrze smakują z ziemniakami i surówkami. Smacznego :) TUTAJ znajdziecie więcej moich przepisów na polędwicę :) Polecam również pyszne polędwiczki w sosie własnym: Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Polędwiczki zapiekane z serem i warzywami, składniki: polędwica wieprzowa (ok. 500 g), łyżka majonezu, 1/2 łyżeczki musztardy (lub do smaku), kilka plasterków
Lekcje w kuchni
Keto kotlety z tuńczyka (Paleo, LowCarb) 154minutes Servings 6 kotletów Calories 99 kcal Author Modern Cavegirl Ingredients 200 g kalafiora z mrożonki (rozmrożonego do temperatury pokojowej) 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (ok. 150 g mięsa po odsączeniu z zalewy) 2 jajka 0,5 cebuli czerwonej 1 łyżka musztardy 0,5 łyżeczki soli
Modern Cave Girl
Sałatka z komosy ryżowej z szynką parmeńską 129pokrój w kostkę. 4. Przygotowane składniki wymieszaj z przestudzoną komosą. 5. Jogurt dopraw solą i cząbrem, dodaj posiekany czosnek i natkę pietruszki, po czym dokładnie wymieszaj. 6. Przygotowanym sosem zalej sałatkę i wymieszaj. 7. Na wierzchu ułóż plastry szynki parmeńskiej
Z notatnika dietetyka
Makaron z mozzarelli z pomidorkamki i bazylią (na ostro) 140niskowęglowodanowe dania!) W mojej wersji makaron z tego przepisu podałam z pomidorkami, odrobiną oliwy, dymką, czosnkiem i bazylią. Jakoś trudno mi wyobrazić sobie z ciężkim mięsnym, czy śmietanowym sosem, dlatego ja wolałam coś nieco lżejszego. Same kluski są świetne! Sprężyste, intensywne w smaku, bardzo smaczne. Ja podałam je od razu po upieczeniu - i polecam właśnie taką technikę. A zatem gotowi
Kulinarne Inspiracje
Trzy Kolory, pizza 139Coś pysznego! Zamiast sosu pomidorowego użyłam pesto z pokrzywy domowej roboty. Każde inne pesto np.z bazylii, natki pietruszki czy czosnku niedźwiedziego będzie również dobre. Najlepsze robione w domu bo możemy regulować ilość oliwy, której w tym przypadku nie powinno być za dużo. Sezon na pokrzywę uważam za otwarty. Jak przygotować pokrzywę aby zrobić z niej pesto? Bardzo prosto. Używamy
Leśny Zakątek
Rośliny przede wszystkim 130stół. Jakby tego było mało, przedostatni rozdział też pełen jest inspiracji. To katalog przepisów „Zrób to sam”, czyli własnoręcznego wykonania w kuchni tego, co zwykle kupujemy, na przykład ciekawych sosów. Przyznam się do czegoś. Kiedy recenzuję podsyłane mi książki z przepisami, jakby automatycznie szukam czegoś dla siebie. Przerzucam kartki i zatrzymuję wzrok tam, gdzie jest coś akurat dla mnie
Fleksitarianizm.pl
Tarta Quiche Lorraine z porem i boczkiem 161Wytrawna tarta znana pod nazwą Quiche Lorraine lub określana jako placek lotaryński. Tarta z kruchego ciasta wypełniona karmelizowanym, chrupiącym boczkiem krojonym w słupki oraz duszonymi krążkami pora. Kremowy sos na bazie słodkiej śmietanki 36 % z ciągnącym się serem. Całe danie to kwintesencja dobrego gustu i wykwintnego smaku, jak na francuskie przepisy kulinarne przystało. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Tarta na kruchym
ProstePesto.pl