sosy - 72734 przepisów (strona:2592/4849)

Ketchup z cukinii bez cukru! (wegański, keto, low carb) 144

Ketchup z cukinii to zdrowy zamiennik tradycyjnego ketchupu. Czym się różni od sklepowego ketchupu? Zawiera on znacznie więcej składników odżywczych, brak w nim konserwantów i co

WegePrzepis
Pieczone pulpeciki z fetą 172

dopiekamy jeszcze przez 10 minut. Wierzch można jeszcze oprószyć pokruszoną fetą i razem zgrillować. Upieczone pulpeciki z fetą podajemy od razu. Można podawać bez dodatków lub z podpieczoną pitą, sosem czosnkowym lub kaszą bulgur. W każdej formie smakuje świetnie. Smacznego! Artykuł Pieczone pulpeciki z fetą pochodzi z serwisu Analiza Smaku

Analiza Smaku
Sałatka z buraków 170

Sałatka z buraków to klasyczny dodatek obiadowy. Można ją przygotowywać przez cały rok, u mnie w rodzinie to podstawowy dodatek do mięs zaraz obok aromatycznego sosu. Buraki można ugotować, upiec, bądź przygotować na parze. Sałatka ta idealnie pasuje do ziemniaków, ale również kasz. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z buraków – Składniki 2 średnie buraki ćwikłowe 1 średnia cebula 1 duże

To Musisz Wiedzieć
pyszne kotlety z fasoli co została z obiadu... 210

grube kotlety. Smażyć na gorącym oleju na średnim ogniu na rumiano z każdej strony, odkładać na ręcznik papierowy, doskonale smakują na ciepło i na zimno z surówką czy z sosem np. czosnkowym - zostało sporo fasolki z kiełbasą, wykorzystałam fasolkę do przygotowania smażonych kotletów, idealny sposób na wykorzystanie fasolki.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Miruna w sosie szpinakowym, z kruszonką 173

wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180ºC (góra-dół) na ok 25 minut (do zrumienienia wierzchu). Makaron gotujemy wg wskazówek na opakowaniu. Po upieczeniu ryby, łączymy go delikatnie z sosem, tak by nie uszkodzić kawałków mięsa. Posypujemy natką pietruszki

Kuchnia w czekoladzie
Gulasz bezmięsny (bezglutenowy) 124

dodajemy pastę paprykową, passatę pomidorową, zalewamy wrzątkiem. Dokładnie mieszamy, dodajemy przyprawy i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu przez kwadrans. Paprykę kroimy na mniejsze kawałki po kwadransie dodajemy do sosu. Całość dusimy na wolnym ogniu przez 10 minut. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.   Podajemy z kaszą i ogórkiem kiszonym.     /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy

R'n'G Kitchen
Polędwiczki zapiekane z serem i warzywami 131

stole i mogą smakować za każdym razem troszkę inaczej. Dobrze smakują z ziemniakami i surówkami. Smacznego :) TUTAJ znajdziecie więcej moich przepisów na polędwicę :) Polecam również pyszne polędwiczki w sosie własnym: Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Polędwiczki zapiekane z serem i warzywami, składniki: polędwica wieprzowa (ok. 500 g), łyżka majonezu, 1/2 łyżeczki musztardy (lub do smaku), kilka plasterków

Lekcje w kuchni
Keto kotlety z tuńczyka (Paleo, LowCarb) 154

minutes Servings 6 kotletów Calories 99 kcal Author Modern Cavegirl Ingredients 200 g kalafiora z mrożonki (rozmrożonego do temperatury pokojowej) 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (ok. 150 g mięsa po odsączeniu z zalewy) 2 jajka 0,5 cebuli czerwonej 1 łyżka musztardy 0,5 łyżeczki soli

Modern Cave Girl
Sałatka z komosy ryżowej z szynką parmeńską 129

pokrój w kostkę. 4. Przygotowane składniki wymieszaj z przestudzoną komosą. 5. Jogurt dopraw solą i cząbrem, dodaj posiekany czosnek i natkę pietruszki, po czym dokładnie wymieszaj. 6. Przygotowanym sosem zalej sałatkę i wymieszaj. 7. Na wierzchu ułóż plastry szynki parmeńskiej

Z notatnika dietetyka
Makaron z mozzarelli z pomidorkamki i bazylią (na ostro) 140

niskowęglowodanowe dania!) W mojej wersji makaron z tego przepisu podałam z pomidorkami, odrobiną oliwy, dymką, czosnkiem i bazylią. Jakoś trudno mi wyobrazić sobie z ciężkim mięsnym, czy śmietanowym sosem, dlatego ja wolałam coś nieco lżejszego. Same kluski są świetne! Sprężyste, intensywne w smaku, bardzo smaczne. Ja podałam je od razu po upieczeniu - i polecam właśnie taką technikę. A zatem gotowi

Kulinarne Inspiracje
Trzy Kolory, pizza 139

Coś pysznego! Zamiast sosu pomidorowego użyłam pesto z pokrzywy domowej roboty. Każde inne pesto np.z bazylii, natki pietruszki czy czosnku niedźwiedziego będzie również dobre. Najlepsze robione w domu bo możemy regulować ilość oliwy, której w tym przypadku nie powinno być za dużo. Sezon na pokrzywę uważam za otwarty. Jak przygotować pokrzywę aby zrobić z niej pesto?  Bardzo prosto. Używamy

Leśny Zakątek
Rośliny przede wszystkim 130

stół. Jakby tego było mało, przedostatni rozdział też pełen jest inspiracji. To katalog przepisów „Zrób to sam”, czyli własnoręcznego wykonania w kuchni tego, co zwykle kupujemy, na przykład ciekawych sosów. Przyznam się do czegoś. Kiedy recenzuję podsyłane mi książki z przepisami, jakby automatycznie szukam czegoś dla siebie. Przerzucam kartki i zatrzymuję wzrok tam, gdzie jest coś akurat dla mnie

Fleksitarianizm.pl
Tarta Quiche Lorraine z porem i boczkiem 161

Wytrawna tarta znana pod nazwą Quiche Lorraine lub określana jako placek lotaryński. Tarta z kruchego ciasta wypełniona karmelizowanym, chrupiącym boczkiem krojonym w słupki oraz duszonymi krążkami pora. Kremowy sos na bazie słodkiej śmietanki 36 % z ciągnącym się serem. Całe danie to kwintesencja dobrego gustu i wykwintnego smaku, jak na francuskie przepisy kulinarne przystało. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Tarta na kruchym

ProstePesto.pl

Proponowane wyszukiwania