sosy - 72234 przepisów (strona:2600/4816)

Łódeczki z awokado 129

dodatkowa porcja kcal w te mrozy z pewnością nam się przyda. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Łódeczki z awokado Porcje 2 Składniki 1 dojrzałe awokado 1 tuńczyk w sosie własnym 3 łyżki kukurydzy z puszki 3 ogórki konserwowe sok z cytryny lub limonki łyżka gęstego jogurtu lub majonezu sól pieprz Instrukcje Awokado myjemy i kroimy na pół. Wyjmujemy pestkę, a miąższ

To co lubię - gotuję i polecam
Sałatka z kurczakiem 144

Rzodkiewki kroimy w talarki. Pomidory kroimy w kostkę. Kukurydzę osączamy na sicie. Majonez mieszamy ze śmietaną i zmiażdżonym ząbkiem czosnku. Wszystkie składniki delikatnie mieszamy doprawiamy solą i pieprzem, polewamy sosem. Wierzch możemy posypać drobno pokrojonym koperkiem lub natką pietruszki. Artykuł Sałatka z kurczakiem pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Sałatka śledziowa z buraczkami 136

zapraszam :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sałatka śledziowa z buraczkami Składniki 6 płatów śledziowych 4 średnie buraki 4 średnie ziemniaki 1 cebula cukrowa 1 jabłko 3 ogórki konserwowe sól pieprz Sos: 2 łyżki majonezu lub kwaśnej śmietany 1 łyżka oleju 1 łyżka łagodnej musztardy 1 łyżka oleju Instrukcje Śledzie zalewamy zimną wodą i moczymy przez minimum godzinę, raz zmieniamy wodę. Buraki

To co lubię - gotuję i polecam
Domowe chlebki naan 137

wieloma potrawami kuchni indyjskiej. I z tej właśnie okazji pojawił się i u mnie kiedy miałam przyjemność testować produkty firmy Patak's która w swojej ofercie posiada aromatyczne indyjskie sosy, pasty przyprawowe, chutnej oraz pikle kuszące przyprawami, kolorami i niezwykłymi aromatami Składniki na 8 niedużych chlebków: 300g mąki pszennej 1 opakowanie drożdży instant 7g 1/3 szklanki ciepłego mleka 3 łyżki

W garach u Gosi
Zielona sałatka jajeczna 112

pekińską szatkujemy. Pora kroimy w półplasterki, jajka kroimy w dużą kostkę. Wszystkie składniki delikatnie mieszamy w misce, dodajemy osączony z zalewy groszek konserwowy. Z jogurtu majonezu i ketchupu robimy sos i polewamy sałatkę. Doprawiamy solą i pieprzem i całość raz jeszcze delikatnie mieszamy. Smacznego. Artykuł Zielona sałatka jajeczna pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Pierogi z soczewicą i pieczarkami 199

ząbek czosnku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 3 łyżki oleju Składniki na ciasto: 350 g mąki pszennej 1 żółtko ¾ szklanki gorącej wody 2 łyżki masła ½ łyżeczki soli Składniki na sos: 250 g jogurtu naturalnego mały ząbek czosnku 1 łyżeczka drobno posiekanego szczypiorku Instrukcje Pieczarki obieramy i kroimy na małe kawałki. Cebulę oraz czosnek kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy

To co lubię - gotuję i polecam
Makaron z pesto i krewetkami 130

makaron z pesto do takich należy. Powiecie pesto…to nie zupełnie tak prosto. .. A jednak, bo do potrawy użyłam gotowego Pesto alla Genovese firmy Ponti . To aromatyczny zielony sos pochodzący z Genui we Włoszech, który składa się przede wszystkim z oliwy z oliwek, bazylii, orzeszków piniowych i sera Grana Padano. (porcja dla 2 osób) Składniki: 200g makaronu bavette lub innego

W garach u Gosi
Sałatka z kukurydzą i tuńczykiem 116

niespodziewanych gości. Do tego jest naprawdę smaczna, polecam :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sałatka z kukurydzą i tuńczykiem Czas przygotowania 10 min Składniki 1 puszka kukurydzy 1 tuńczyk w sosie własnym 1 papryka mocno czerwona majonez Instrukcje Kukurydzę osączamy z zalewy wsypujemy do miski, dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę. Odsączamy tuńczyka z zalewy i rozdrabniamy widelcem. Całość delikatnie mieszamy i dodajemy

To co lubię - gotuję i polecam
Makaron z zielonym pesto i orzechami. 122

oliwę z oliwek, parmezan i całość blendujemy. Masę przekładamy na patelnię do kurczaka, dodajemy śmietankę, dokładnie mieszamy i dusimy dosłownie chwilę. Ugotowany makaron al dente przekładamy na patelnię z sosem, mieszamy. Przekładamy na talarze i posypujemy parmezanem. Artykuł Makaron z zielonym pesto i orzechami. pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Pasztet z pieczarkami 120

najwięcej czasu zajmuje pokrojenie pieczarek dlatego najlepiej wybierać te większe. Pieczarki powinny być świeże i białe wtedy pasztet nie będzie zbyt ciemny. Jest bardzo smaczny z dodatkiem chrzanu czy sosu tatarskiego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pasztet z pieczarkami Składniki 1 kg pieczarek (muszą być świeże i białe) 1 duża cebula 8 jajek ugotowanych na twardo 10 dag żółtego sera (ostrego

To co lubię - gotuję i polecam
Tarta warzywna z marchewką i brokułami 113

misce roztrzepujemy jajka, dodajemy jogurt, przyprawy i czosnek przeciśnięty przez praskę, dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy starty żółty ser i jeszcze raz mieszamy. Na spód podpieczonej tarty wykładamy sos i układamy wcześniej podgotowane warzywa. Tartę ponownie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 C i pieczemy jeszcze około 30-40 minut. Artykuł Tarta warzywna z marchewką i brokułami pochodzi z serwisu

To co lubię - gotuję i polecam
Gulasz wieprzowy z kaszą 105

przelewamy do garnka. Do mięsa wlewamy wodą, cm ponad powierzchnię mięsa, dodajemy przyprawy i całość dusimy do miękkości. Czas duszenia jest bardzo różny, wszystko zależy od jakości mięsa. Jeśli sos jest zbyt gęsty, w trakcie duszenia dolewamy odrobinę wody, przyprawiamy do smaku. Artykuł Gulasz wieprzowy z kaszą pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Pasta z tuńczyka i twarogu 120

małe arcydzieło, było wesoło i smacznie. Zapraszam na pastę z tuńczyka i twarogu. Miłej zabawy. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pasta z tuńczyka i twarogu Składniki 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku 4 suszone pomidory 1 łyżeczka słonecznika prażonego 1 łyżeczka majonezu lub jogurtu 2 łyżki białego sera Instrukcje Kawałki tuńczyka osączyć z zalewy, przełożyć do blendera

To co lubię - gotuję i polecam
Grzybki marynowane 107

lasach zaczęły pojawiać się grzyby, uwielbiam je zbierać, przyrządzać i zjadać ;). Część została zamarynowana, a część ususzona, zrobiłam też pyszny sos grzybowy. Lubicie marynowane grzybki? Jeśli tak to zapraszam po przepis, wg niego robią moi rodzice i teraz robię ja, a przepis pochodzi z książki o przetworach, rok 1974. Zapraszam :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Grzybki marynowane Składniki małe grzybki (najlepiej

To co lubię - gotuję i polecam
Pulled pork – szarpana wieprzowina 121

miękkie. Świetnie pasuje do kanapek, wszelkiego rodzaju tortilli czy pit. Pasuje idealnie na ciepło jak i na zimno. Można pokroić je na grube plastry, polać powstałym podczas pieczenia sosem i podać z ulubionymi dodatkami jak ziemniaki czy kasza. Samo przygotowanie jej nie zajmie Wam dużo czasu, podczas pieczenia nie trzeba w ogóle do niej zaglądać. Zróbcie chociaż

To co lubię - gotuję i polecam

Proponowane wyszukiwania