sosy - 72234 przepisów (strona:2606/4816)

Pieczone pałki z kurczaka 230

Składniki: ok. 1 kg pałek z kurczaka marynata: 1 łyżka dżemu, najlepiej kwaśnego 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka octu balsamicznego, u mnie malinowy 1 łyżka musztardy francuskiej liść laurowy … Czytaj dalej Pieczone pałki z kurczaka

czarrna od kuchni
Zupa krem z cukinii z fetą i chorizo FIT 208

robić? Była już parmigiana di zucchine, sałatka z grillowaną cukinią , domowe sushi Futomaki z cukinią , placki z cukinii z mozzarellą , gryczane brownie z cukinii , tarta cukiniowa , makaron w śmietanowym sosie z cukinią, tymiankowe placki cukiniowe , placki cukiniowe z parmezanem … czas na zupę krem! Przyrządzam ją od dawna, lecz nigdy nie doczekała się publikacji – aż do dzisiaj. Moja propozycja

Be Fit Be Strong
Naleśniki ze szpinakiem 112

szpinak z czosnkiem i mozzarellą to jeden z lepszych farszów do naleśników. Dziś dodatkowo przepis na naleśniki bez jajek. Naleśniki ze szpinakiem można dodatkowo zapiec w piekarniku polewając np. sosem pomidorowym i dodatkowo oprószyć tartym serem, parmezanem lub grana padano. Naleśniki są proste i mega pyszne, wykonasz je zarówno ze świeżego jak i mrożonego szpinaku (rozdrobniony lub liście). Z przepisu

Zasmakuj Kuchni
Sałatka z grillowana piersią z kaczki i czerwonymi porzeczkami. 169

tarce Mięso zamarynuj na minimum 2 godziny w przyprawie do drobiu staropolskiego.  Mięso grillujemy. W/w składniki umieść w misie dodaj pokrojoną pierś z kaczki i wybrany sos. W wersji na bogato podaj np. z grzankami z domowej bagietki. Pyszne, proste i sycące danie! Polecam każdemu

SMYKWKUCHNI
Wrapy z mięsem mielony i kurkami 126

patelni. KROK 4. Pomidory kroimy na plasterki. KROK 5. Na wrapa (można podgrzać trochę w piekarniku) rozkładamy kilka plasterków pomidorów, mięso mielone, cukinię z kurkami, polewamy ketchupem lub ulubionym sosem, zawijamy i gotowe! Czas przygotowania: około 40 minut SMACZNEGO! Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband

Związek na patelni
Poradnik ProstePesto. Kuchnia amerykańska 98

wielu uważana za niezdrową i sprzyjającą tyciu, jest jedną z najbardziej uwielbianych kuchni, zwłaszcza wśród młodych ludzi. Kiedy mówimy o kuchni amerykańskiej, wyobrażamy sobie wielkie burgery, stos frytek polanych sosem, hot dogi i oczywiście masło orzechowe. Obserwując społeczeństwo amerykańskie, można jasno stwierdzić, że taka dieta nie sprzyja zdrowiu. Amerykanie są jednymi z najbardziej otyłych ludzi na świecie. Czy istnieje zatem

ProstePesto.pl
Kaszotto z indykiem 171

Składniki: 200 g kaszy gryczanej 500 g indyka 1 czerwona papryka 1 marchewka 1 duża cebula 1 średnia cukinia 150 g groszku cukrowego sól, pieprz sos chili słodka papryka, zioła … Czytaj dalej Kaszotto z indykiem

czarrna od kuchni
Buraczki z papryką na zimę 126

Muszę przyznać, że buraczki w przygotowane w ten właśnie sposób o moja ulubiona surówka do ze słoika. Idealnie komponują się ze wszystkimi mięsami, mięsnymi sosami, ziemniakami i kaszami. Jest to sałatka, którą z chęcią zajadają również dzieci.  3 kg buraków 1/2 kg czerwonej papryki 1/2 kg cebuli 1/2 szklanki oleju (poj.250 ml) 1/2 szklanki cukru 1/ 2 szklanki octu

Krylowa Kuchnia
Sałatka ziemniaczana z fasolką szparagową 140

mnie nic się nie marnuje. Z resztek z jednego obiadu postał pyszny dodatek na drugi obiad. Ziemniaki i fasolka szaragowa połączone pysznym sosem czosnkowym z koperkiem. Może nie wygląda ale świetnie smakuje, solo lub jako dodatek do mięsa. składniki: 6 ugotowanych średnich ziemniaków ok 400 g ugotowanej fasolki szparagowej, u mnie żółta garść posiekanego koperku 4 łyżki majonezu 4 kopiaste

Monia miesza i gotuje
Maślana tarta z morelami w karmelu 164

ściemnieje i zacznie pachnieć zdjąć z ognia, dodać masło i śmietanę (będzie mocno bulgotać) i mieszać aż masło się rozpuści a karmel będzie gładki. Do sosu dodać sok który puściły brzoskwinie, zostawić do lekkiego ostygnięcia. Białko oddzielić od żółtka. Za pomocą pędzelka posmarować białkiem spód ciasta. Karmel wymieszać z  morelami , dodać mąkę

Smaczny zeszyt
Przegrzebki w sosie mignonnette 101

szklanki pokrojonej w drobno kostkę rzodkiewki  Przygotowanie: W dużej misce wymieszałem ocet, musztardę, oliwę, szalotki, sól i pieprz. Na godzinę lub dwie przed podaniem przełożyłem przegrzebki do sosu. Wymieszałem i wstawiłem do lodówki. Obrałem ogórka. Obieraczką do warzyw skroilem 6-8 długich pasków. Złożyłem razem i pokroiłem na wąskie paski. Tuż przed podaniem do przegrzebków dodałem rzodkiewkę i dokładnie

R'n'G Kitchen
Tatar z łososia z majonezem 139

przegryzienia w pracy. A z odpowiednią dekoracją doskonale spisze się także na romantycznej kolacji we dwoje   Pomysły na ryby: ** Ryba w zalewie pomidorowo-octowej ** Ryba duszona w sosie pomidorowym ** Ryba w kukurydzianej panierce ** Ryba pieczona na ryżu   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na 2-3 porcje: 200 g wędzonego łososia 1/2 średniej cebuli 2 małe ogórki gruntowe lub kawałek

Kulinarny S.O.S.
Prosta surówka z buraków kiszonych 164

tego co mam w kuchni bo tak jest bardziej ekonomicznie i ekologicznie. Jeśli więc o ten przepis chodzi majonezu użyjcie jakiego macie, nada się tu też każdy gotowy sos sałatkowy kupny na bazie majonezu np czosnkowy. Jeśli chodzi o zioła świeże, użyjcie tego co macie na parapecie lub co lubicie: natka pietruszki, szczypiorek, oregano świeże czy majeranek będą ok. PRZEPIS

Dorota Smakuje
Makaron z cukinią 160

Makaron z cukinią – to propozycja na szybki i prosty obiad, z którym poradzi sobie nawet osoba początkująca w kuchni. Kremowy sos na bazie śmietanki i mascarpone super komponuje się z kurczakiem curry. U mnie cała rodzinka uwielbia to danie, zw The post Makaron z cukinią appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Indiańska lemoniada 144

przyprawami m.in. z zielem angielskim, chili, tymiankiem i kminkiem. W kuchni tureckiej,  bliskowschodniej i śródziemnomorskiej sumak jest tradycyjnie stosowany jako dodatek do wielu potraw począwszy od sałatek i sosów na bazie jogurtu, po pieczone lub grillowane mięsa, ryby i warzywa. Jest jednym ze składników popularnej bliskowschodniej mieszanki przypraw zaatar oraz marynat do mięsa. Może być także dodawany do ryżu

Cztery Fajery

Proponowane wyszukiwania