Keto kotlety jajeczno – brokułowe jako idealny wiosenny, lekki posiłek Dzisiaj kolejny przepis z cyklu pt. „Lekko, łatwo i przyjemnie” i zarazem kolejny pomysł na keto obiad . Z nadejściem wiosny natchnęło mnie na lekkie, ale jednocześnie pożywne obiady z zielonym w roli głównej. Dzisiejsza propozycja jak najbardziej wpisuje się w ten schemat. Jest przy tym praktycznie dwuskładnikowa, nie licząc tłuszczu do smażenia i przypraw… Zastanawiałam się nawet czy jest sens wrzucać taki przepis na bloga, ale wy... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Jestem pasjonatką zdrowego stylu życia. Aby dbać o zdrowie, dobre samopoczucie oraz urodę stosuję dietę Paleo w wersji ketogenicznej oraz naturalne sposoby pielęgnacji. Ponoć moje przepisy bywają użyteczne, więc chętnie dzielę się nimi ze światem. Zapraszam do zapoznania się z nimi!