Młoda kapusta z boczkiem i koperkiem
Młoda kapusta z boczkiem i koperkiem
To moje drugie podejście do młodej kapusty. Kilka lat temu gdy miałam jeszcze dwie lewe ręce do gotowania próbowałam ją zrobić. Nie wiem co wtedy poszło nie tak ale w smaku była tragiczna. Tym razem wyszła idealna. Uwielbiam młodą kapustę w takim wydaniu. Lekko słodkawa w maślanym sosie z koperkiem i boczkiem. Można ją jeść samą lub jako dodatek do obiadu. 1 główka młodej kapusty (500-700g) 150 g wędzonego surowego boczku 1 pęczek świeżego koperku ¾ szklanki wody 0,5 łyżeczki cukru 1 płaska łyżeczka soli 0... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu VioletoweKucharzenie
Autor
VioletoweKucharzenie
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kapustą, boczek, obiad, sosy, wieprzowina, danie jednogarnkowe
Inne przepisy z VioletoweKucharzenie
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję